Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έλλη Ζωγράφου: Ο «φύλακας άγγελος» της οικογένειας του Άλκη Καμπανού

«Τον Άλκη τον γνωρίζω από μωρό. Νομίζω ότι η απώλειά του δεν θα ξεπεραστεί ποτέ. Ένα χρόνο μετά και δεν μπορώ ακόμη να ξεχάσω τα μάτια και το χαμόγελό του. Η Μελίνα και ο Άρης, οι γονείς του, έχασαν ένα άγγελο», λέει η Έλλη Ζωγράφου στο GRTimes.gr.

Στην τοπική κοινωνία της Βέροιας οι σχέσεις των ανθρώπων είναι πιο ζεστές, πιο ουσιαστικές. Η 55χρονη πρώην αξιωματικός του στρατού Έλλη Ζωγράφου είναι μια γυναίκα που όλο αυτό το χρονικό διάστημα -που εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του Άλκη στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης- ήσυχα, διακριτικά σχεδόν αθόρυβα συνοδεύει την οικογένεια του Άλκη στο Δικαστικό Μέγαρο.

Η ίδια πονάει κάθε φορά που ακούει τις καταθέσεις μαρτύρων μέσα στην αίθουσα και προσπαθεί με ψυχραιμία να στέκεται ως «βράχος» κρατώντας το χέρι των γονιών του Άλκη.

«Για μένα η οικογένεια αυτή είναι ουσιαστικά δική μου οικογένεια. Νιώθω την αναπνοή τους, ταυτίζομαι με τον πόνο τους, προσπαθώ να είμαι δίπλα τους. Είναι τρομερό αυτό που συνέβη. Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να πει λόγια παρηγοριάς», τονίζει η κ. Έλλη Ζωγράφου.

«Ο Άλκης ήταν από παιδάκι ένας άγγελος»

«Ξέρετε στις στιγμές εκτός αίθουσας πέφτει μια μεγάλη σιωπή. Ο θρήνος δεν θα τελειώσει ποτέ, ποτέ όμως. Η Μελίνα και ο Άρης ήταν άνθρωποι που πάντα χαμογελούσαν. Νομίζω όλοι στη Βέροια τους αγαπούν και τους εκτιμούν απεριόριστα. Άνθρωποι με κοινωνικές ευαισθησίες. Και έτυχε δυστυχώς αυτό που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις, να δολοφονηθεί το παιδί τους. 

Στην αίθουσα η Μελίνα και ο Άρης με μεγάλη προσπάθεια έρχονται. Πώς να διαχειριστεί κανείς ότι σε αυτή την αίθουσα βλέπουν τους δολοφόνους του παιδιού τους. Ακούω τις ανάσες τους, τους κρατώ το χέρι. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω. 

Ο Άλκης ήταν από παιδάκι ένας άγγελος, καλόψυχο πλάσμα και θέλω να πιστεύω ότι πήγε στο Θεό ως ένας άγγελος που χαρίζει ακόμη και τώρα την αγάπη του και το φως του. Ελπίζω να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία με απόφαση δικαίωσης στη μνήμη του, με τιμωρία των φονιάδων που μας τον στερούν από τη ζωή», προσθέτει η κυρία Ζωγράφου και ξεσπά σε λυγμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ