Quantcast

http://picasion.com/

Πτώση Phantom: Νεκρός ο σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης

Nεκρός είναι και ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom, σμηναγός (Ι) Ευστάθιος Τσιτλακίδης (ο πατέρας του κατάγεται από χωριό του δήμου Νάουσας), το οποίο κατέπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας την περασμένη Δευτέρα (30/1).

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για τον θάνατο του κυβερνήτη

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας - διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ής Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

«Χτένισαν» και τις ακτές για να βρουν τον 31χρονο σμηναγό

Σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα αρμόδια πηγή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), «στις έρευνες προστέθηκαν και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και Πυροσβεστικού Σώματος που ''χτένισαν'' ολόκληρη την ακτογραμμή από το Κατάκολο μέχρι τον Κυπαρισσιακό».

Τελικά ο 31χρονος σμηναγός με καταγωγή από την Ημαθία, Στάθης Τσιτλακίδης βρέθηκε νεκρός.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας, που επέβαινε επίσης στο μοιραίο Phantom F-4 στα ανοιχτά της Ανδραβίδας, βρέθηκε νεκρός την ίδια ημέρα της συντριβής.

Αύριο Πέμπτη θα γίνει η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, όπως δήλωσε ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τουρούτσικας.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Το διθέσιο F-4 Phantom συνετρίβη στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας. Το αεροσκάφος, της 338 Μοίρας, της 117 Πτέρυγας Μάχης, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο, μαζί με ένα ακόμη που πετούσαν σε ζεύγος, εκτελούσαν πτήση χαμηλής ναυτιλίας, πετούσαν δηλαδή σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, πάνω από το ανάγλυφο αλλά και πάνω από το νερό.

Κάτω από άγνωστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες, πιθανότατα εξαιτίας τεχνικής βλάβης που δεν επιδεχόταν επιδιόρθωση, οι πιλότοι ενημέρωσαν και έλαβαν εντολή για να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος. Ωστόσο, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα την πτώση του αεροσκάφους με τους δύο πιλότους μέσα.

3 σχόλια:

  1. Πάνε τα παλικάρια μας θα χαρή τώρα ο βρωμιάρης ο ΄ερντογαν, Αιωνία τους η Μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήρθε η στιγμή ο δήμος της Βέροιας να τιμήσει τους πεσόντες αυτούς αξιωματικούς, αλλά και τους προηγούμενους με την ονομασία οδών, αφαιρώντας ταυτόχρονα τα ονόματα δολοφόνων του Ελληνικού έθνους όπως του Βελουχιώτη και των ομοϊδεατών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τις μπάντες μπήκες φιλαράκο, κόψε λίγο θα βρεις

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ