Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πότε είναι τα δύο Ψυχοσάββατα του 2023

Δύο ψυχοσάββατα κάθε χρόνο είναι αφιερωμένα στις ψυχές που έχουν εγκαταλείψει τα επίγεια, σύμφωνα με τα χριστιανικά έθιμα. Για το 2023, οι ημερομηνίες που πέφτουν τα δύο ψυχοσάββατα είναι:

Το πρώτο ψυχοσάββατο είναι στις 18 Φεβρουαρίου και εορτάζεται το Σάββατο της πρώτης εβδομάδας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Το δεύτερο ψυχοσάββατο είναι φέτος στις 3 Ιουνίου, μια ημέρα πριν την Πεντηκοστή. Μάλιστα, στη Θράκη χρησιμοποιούσαν καρυδόφυλλα για να κλείνουν τα μάτια τους, να μην τα δουν οι ψυχές των νεκρών, αναγνωρίσουν τους δικούς τους και δεν μπορούν μετά να τους αποχωριστούν.

Οι συγγενείς τους τιμούν την εκκλησιαστική μας παράδοση και προσφέρουν κόλλυβα, ενώ τελούνται και μνημόσυνα στα νεκροταφεία της χώρας, με την ελπίδα της ανάστασης νεκρών κατά τη Δευτέρα Παρουσία, σύμφωνα με τις Γραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ