Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο μπλόκο του Μακροχωρίου η Ολυμπία Αποστόλου

Με αγρότες που συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μακροχώρι συναντήθηκε η Ολυμπία Αποστόλου, υποψήφια βουλευτής Ημαθίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κίνημα Αλλαγής.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για το διαρκή εμπαιγμό από την κυβέρνηση σχετικά με τις πληρωμές από αποζημιώσεις που δικαιούνται. Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, κ. Χρήστος Βοργιάδης τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να περιλαμβάνει τα νέα αίτια ζημιών όπως οι καλοκαιρινές βροχοπτώσεις.


Η κ. Αποστόλου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι το πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. περιλαμβάνει την πλήρη θεσμική αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ, με επικαιροποίηση του κανονισμού ασφάλισης και διεύρυνση των περιβαλλοντικών κινδύνων, με προσλήψεις ώστε να στελεχωθεί επαρκώς ο οργανισμός και δημιουργία ενός πραγματικού «διχτυού ασφαλείας» για τον Έλληνα παραγωγό. Υπενθύμισε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήδη από τον Ιούνιο με κοινοβουλευτική ερώτηση ζήτησε την αναγγελία ζημίας και την εκτίμηση και αποζημίωση μέσω ΕΛΓΑ.


Για την κρίση κόστους της αγροτικής παραγωγής, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προτείνει εδώ και ένα χρόνο την κάλυψη μέρους του κόστους των εφοδίων, την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, τη μόνιμη επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης και τη χρηματοδότηση αγροτικών φωτοβολταϊκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ