Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τίμησαν τον προστάτη των αμπελουργών Άγιο Τρύφωνα στην Αγία Βαρβάρα


Με Θεία Λειτουργία και κουρμπάνι
Τον προστάτη των γεωργών και αμπελουργών Άγιο Τρύωνα, γιόρτασε η Αγία Βαρβάρα Βέροιας. Το απόγευμα της Τρίτης, παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Τρύφωνος, έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοίας, την οποία μετέφερε ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης.


Το πρωί της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας τέλεσε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό του Αγίου Τρύφωνα, παρουσία του του υφυπουρού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, των βουλευτών Ημαθίας Τάσου Μαρτζώκα και Λάζαρου Τσαβδαρίδη, του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, του προέδρου της Αγίας Βαρβάρας Σπύρου Κωτσιαντή, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου.

Είθισται οι πιστοί να ρίχνουν τον Αγιασμό στους αμπελώνες και τα κτήματα τους για καλή σοδειά και προφύλαξη από ασθένειες.


Ακολούθησε το παραδοσιακό κουρμπάνι στο προαύλιο του Ιερού Ναού, με πολλά εδέσματα, ντόπιο κρασί και παραδοσιακή μουσική.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ