Quantcast

http://picasion.com/

Τα σκυλάδικα της Βέροιας στους «Πρωταγωνιστές» - «Περιμέναμε τις επιδοτήσεις από τα ροδάκινα, για να γίνει χαμός!»

Στους «Πρωταγωνιστές» με παρουσιαστή τον Σταύρο Θεοδωράκη εμφανίστηκε μια θρυλική μορφή των νυχτερινών κέντρων της δεκαετίας του 1980. Ο λόγος φυσικά για τον Θάνο Αλεξανδρή, ένας καλλιτέχνης που έγραψε την δική του ιστορία στον χώρο της διασκέδασης και εμφανίστηκε αμέτρητες φορές μαζί με τον θίασό του στη Βέροια.


Ο δημοφιλής τραγουδιστής στην συνέντευξη που έδωσε μίλησε για εκείνη την «χρυσή» εποχή και έφερε ως παράδειγμα την Ημαθία για το τρόπο που λειτουργούσαν εκείνα τα χρόνια τα «σκυλάδικα». 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο συγγραφέας του «Αυτή η νύχτα μένει»: «Περιμέναμε πως και πως οι αγρότες της Βέροιας να πάρουν τις επιδοτήσεις τους και να πληρωθούν από τα ροδάκινα. Μόλις μαθαίναμε πως έπεφτε «ζεστό χρήμα», κλείναμε εμφανίσεις στα μαγαζιά της περιοχής που σημειωτέoν λειτουργούσαν επτά ημέρες την εβδομάδα.


Το τι γινόταν, δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Από λουλούδια και πιάτα, μέχρι και ουίσκι με φωτιές επάνω στην πίστα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Θάνος Αλεξανδρής που δεν μπορεί να ξεχάσει με τίποτα, εκείνες τις αλησμόνητες εποχές που μεσουρανούσε το υπερθέαμα, η κονσομασιόν και τα μπαλέτα.



20 σχόλια:

  1. δεν το λες και υγιές όλο αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα πληρώνουμε τον λογαριασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι ωραια φωτο
    και ωραια ξανθια
    και με τσιγαρο

    ερε νιατα
    ναχεις τωρα ευρος σε καρτα
    και να μν μπορεις να φας τα λεφτα σου
    στην επαρχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ¨Αχ ρε Βεροιώτισα, που είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι …πονεμένοι αγρότες που κάθε χρόνο κλείνουν τους δρόμους,και δηλώνουν όλοι μηδενικά εισοδήματα στην εφορία,που οι ίδιοι έχουν ξεχάσει που είναι τα χωράφια τους,στέλνουν τον Αλβανό να τα βρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα δεν καλλιεργήσει ο αγρότης, θα φας τα αρ...ια σου εσύ....

      Διαγραφή
  6. Επί "Αγίου Αντρέα" του νεότερου γινόταν της...πράσινης ανάπτυξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για όλα αυτά αγωνίζονται και οι αγρότες και θα βγουν τη Δευτέρα στην Κουλούρα....... έχασαν τις επιδοτήσεις και δεν μπορούν να γλεντούν 7 ημέρες την εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς δεν βγαίνουν ποτέ το καλοκαίρι, μόνο τον χειμώνα που δεν ξέρουν τι να κάνουν...

      Διαγραφή
  8. Δεν μπορεί να είναι «περήφανη»μια πολη για αυτό ,αρρωστημένη κατάσταση που λανσάρετε σαν μια κανονικότητα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι βόθροι που δεν παραγετε τίποτα ζητε με τα δανεικά της κυβέρνησης. Σε λίγο που δε θα παραγει ουτε ο αγρότης ( τα νέα παιδια φευγουν, αφου δε βγαίνει) θα τρώτε σκατα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το χωράφι παράγει αγρότη! Εσυ περαστικός είσαι. Στο σχολείο οι τελευταίοι μαθητές γίνονταν αγρότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι άρρωστος ! Να το κοιτάξεις ! Από έναν αγρότη που καθόταν πρώτο θρανίο !

      Διαγραφή
  11. Τι να πρωτοθυμηθει κανείς....της πράσινης ανάπτυξης και της εκδιδομένης επί χρήμασι γυνης το σιδηρούν κιγκλίδωμα.......
    ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΜΠΑΡΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νύχτα, πασοκάρα, διαφθορά, επιδοτήσεις, μοιχεία, ρουσφέτια. Σχοινί-κορδόνι η δουλειά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά φίλοι αγρότες οι κυβερνήσεις με το μόνο που ασχολούνται σοβαρά είναι ο τουρισμός γιατί αυτός φέρνει χρήμα και μάλιστα πάρα πολυ (και έτσι εχει και μοιράζει). Τους αγρότες ισα ισα κάτι τους δίνουν για να μην έχουμε περισσότερους ανέργους. Εξάλλου η αγροτική παραγωγή είναι "πολυτελείας" και ελάχιστα βασικής διατροφής του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν κατάλαβα... γιατί τότε? Τώρα άλλαξε κάτι?
    Ο συνδυασμός της αγραμματοσύνης , του νεοπλουτισμού και του δηθενισμού είναι ένα κοκτέιλ που πίνετε πάντα με τις γνωστές συνέπειες... οπότε άδικα κάποιοι βγάζουν χολή για τους αγρότες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφου δεν βγαζουμε αλλο τα ρουχα μας
      καρρας
      βγαζουμε την χολη μας

      Διαγραφή
  15. Βεροιώτη όπως πάντα έτσι κ τώρα δημοσιεύεις ότι να είναι....μπορείς να βρεις έναν που να έπαιρνε επιδότηση για ροδάκινα εκείνη την εποχή;;;; Δεν υπήρχαν επιδοτήσεις τότε ....μην γράφεις ότι σου κατέβει κ ότι λέει ο κάθε ενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ