Quantcast

http://picasion.com/

Άρης Καμπανός: «Τη συγγνώμη να την πούνε μπροστά στο μνήμα του γιου μου»

«Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να την πουν μπορούσα από το μνήμα του Άλκη» ανέφερε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η σημερινή δικάσιμος για την στυγερή δολοφονία του.

Ο κ. Καμπανός σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ανέβηκε και σήμερα τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η δίκη. Η μητέρα παρέμεινε αμίλητη και πέρασε προς την αίθουσα.


«Οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά. Αν είχαν άλλη διάθεση, την ώρα που χτυπούσαν συνεχώς τον Άλκη και αυτός φώναζε, θα συμπεριφέρονταν ανθρώπινα. Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπανός, κατά την διάρκεια της συγκλονιστικής κατάθεσής του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο γιος του, το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου το 2022.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου, για πρώτη φορά επικρατούσε απόλυτη σιωπή, σαν να πάγωσε ο χρόνος, και τον λόγο είχε μόνο ο πατέρας του Άλκη.

Στην αρχή της κατάθεσής του, τόνισε την ποιότητα του χαρακτήρα του Άλκη, λέγοντας πως ήταν ένα ήσυχο και ήρεμο παιδί, που δεν δημιουργούσε ποτέ φασαρίες. «Η τελευταία φορά που μίλησα με τον γιο μου ήταν στις 31/1 το βράδυ. Δεν είχαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα με το παιδί. Αντιθέτως δεχόμασταν πολλά μηνύματα για την ποιότητα του χαρακτήρα του. Θα ήθελα να πω πως ο Άλκης ήταν ο πνευματικός μου πατέρας, ήταν η φωνή της συνείδησής μου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μου έλεγε να συμπεριφέρομαι ευγενικά και να αγαπάω τα ζώα.

Τον γνώρισα κυρίως μέσα από τα γράμματα, και από τα μηνύματα που άφησαν όλοι οι φίλοι και συμμαθητές. Εγώ δεν έχω πάει ακόμα στο σημείο της επίθεσης».

«Ο γιος μου ήταν ένας απλός φίλαθλος του Άρη»

Στη συνέχεια επεσήμανε πως δεν γνώριζε κανέναν από τους κατηγορούμενους, ενώ από τους φίλους του Άλκη, γνώριζε τον Άγγελο, και τον Δημήτρη τον έμαθε κατόπιν του περιστατικού.

«Ο γιος μου ήταν ένας απλός φίλαθλος του Άρη που αγαπούσε την ομάδα του, δεν πήγαινε καν τακτικά στους αγώνες. Ζήτημα να έχει πάει 5-8 φορές. Δεν ήταν σε κανέναν σύνδεσμο, δεν ήταν οπαδός».

Όπως κατέθεσε ο πατέρας του Άλκη, θεωρεί πως οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά. «Θα επικαλεστώ την στρατιωτική μου εμπειρία. Ήταν οργανωμένοι καθώς ήταν γραμμένοι στον σύνδεσμο “Θύρα 4“, στην οποία υπάρχει ένας αρχηγός και μέλη, υπάρχει μία οργάνωση. Κάποιοι κρατούσαν φονικά όπλα. Φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένο καθώς απενεργοποίησαν τα κινητά τους, πριν φτάσουν στην Χαριλάου. Αυτό, στο στρατό, ονομάζεται “σιγή ασυρμάτου”, προκειμένου να μην εντοπιστούν από την αστυνομία».

Σχετικά με την “συγγνώμη” που ζήτησαν κάποιοι από τους κατηγορουμένους, ο κ. Καμπανός σχολίασε «εφόσον θεωρούν ότι δεν έκαναν τίποτα, γιατί ζητάνε συγγνώμη; Καταστρέψανε μαζί με τον Άλκη, την ζωή όλης της οικογένειας. Ας ζητήσουν συγχώρεση από τον Θεό».

«Το κάραμπιτ το έχουν συνήθως για να σκοτώσουν»

«Ο τρόπος με τον οποίο χτύπησαν ήταν γρήγορος αλλά και η απεμπλοκή τους έγινε και πάλι σε γρήγορο ρυθμό. Ήταν προσχεδιασμένο, πριν ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου.

Θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει διαφορετικά όταν χτυπούσαν τον Άλκη και αυτός φώναζε, αν είχαν άλλη διάθεση. Θα συμπεριφέρονταν ανθρώπινα. Δεν ξέρω πώς είναι ο ψυχισμός του ανθρώπου και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Σχετικά με τα αιχμηρά αντικείμενα που είχαν μαζί τους, το κάραμπιτ για παράδειγμα είναι ένα φονικό όπλο. Το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη φθορά. Συνήθως το έχουν για να σκοτώσουν, για να κάνουν φονικό, γιατί με αυτό, πολύ απλά, κόβεις ανθρώπους. Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν».

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τον λόγο πήρε η εισαγγελέας της έδρας, και ρώτησε τον πατέρα του Άλκη, αν γνωρίζει, σύμφωνα με την δικογραφία, εάν το παιδί του και οι φίλοι του, είχαν αιχμηρά αντικείμενα επάνω τους. Ο κ. Αριστείδης απάντησε πως δεν βρέθηκε τίποτα. «Ήταν απλώς αθώα θύματα».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας δήλωσε στους δημοσιογράφους «το παιδί που καταθέτει σήμερα, επέζησε από αυτήν την τραγωδία. Φανταστείτε την ταραχή που είχε όταν προσπαθούσε να αντιληφθεί πράγματα, την στιγμή που ήθελε να σωθεί. 

Ο συγκεκριμένος έχει δει πράγματα και σκηνές πριν χάσει ο Άλκης την ζωή του. “Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια κατά πάνω μας” μου είπε ο ίδιος. Φανταστείτε την ταραχή του, είναι ανατριχιαστικό όταν αναπλάσεις στο μυαλό σου αυτή την εικόνα».

5 σχόλια:

  1. Προς τους γονείς του Άλκη...σας συμπονω ως γονιός για την απώλεια του παιδιού σας ...δεν δικαιολογώ όμως την τόση δημοσιότητα που έχετε δώσει στο χαμό του παιδιού σας ... έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν επεδίωξαν τη δημοσιότητα. Μάλιστα συνήθως αποφεύγουν τα δημοσιογραφικά συνεργεία που τους κυνηγούν. Συμμερίσου τον ανθρώπινο πόνο. Μάλλον θα είσαι από τους 50 που πήγαν έξω από τα Διαβατα φωνάζοντας ''λευτεριά στ΄ αδέλφια μας''. Έλεος....

      Διαγραφή
    2. Είμαι από αυτούς τους γονείς που έχασαν παιδί με άλλο τρόπο,όχι δεν ήμουν στα Διαβατά ,και ναι επιδιώκουν την τηλεθέαση

      Διαγραφή
    3. λες να τους καλεσε αυτος στα δικαστηρια; και αν βγηκαν κ σε 2 εκπομπες περυσι φαντασου σε τι ψυχολογικη κατασταση ηταν και ειναι ακομα.

      Διαγραφή
  2. Δεν συμφωνώ... Θέλει δύναμη ψυχής για να κάνουν ο,τι κάνουν και να στέλνουν με τον τρόπο τους μηνύματα κατά της οπαδικής βίας . Για να μην πάει η θυσία του παιδιού χαμένη...Προσωπικά τους θαυμάζω και τους σέβομαι απεριόριστα. Όσο για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, πρόκειται για τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο . Ούτε εκεί να μη μιλάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ