Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το βιβλίο της «Σκούπισε γιαγιά τα δάκρυά σου» παρουσίασε η Ελένη Πιπερίδου - Λαφαζάνη


Το νέο βιβλίο της Βεροιώτισσας συγγραφέως και συνταξιούχου Δασκάλας, Ελένης Πιπερίδου - Λαφαζάνη «Σκούπισε γιαγιά τα δάκρυά σου», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.


Πρόκειται για ένα 
ιστορικό, λαογραφικό βιβλίο, στις σελίδες του οποίου οι μεγαλύτεροι θα βρουν μνήμες και θύμησες από το παρελθόν, που θα ζωντανέψουν μαζί με τα γεγονότα της εποχής του 1922 και μετέπειτα. Πώς επιβίωσαν οι Πόντιοι, ποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν και πώς ανδρώθηκαν στη μάνα Ελλάδα. Το βιβλίο είναι γραμμένο στη νεοελληνική γλώσσα.


Για το βιβλίο μίλησαν, ο 
φιλόλογος και εκπαιδευτής της ποντιακής διαλέκτου Άρης Ορφανίδης, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας και συγγραφέας Θανάσης Δέλλας, ο Οδοντίατρος Βασίλης Αγγελής και η ίδια η συγγραφέας.

Στο τέλος της παρουσίασης, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ποντιακές μελωδίες από την λύρα του Κωνσταντίνου Καπουρτίδη.

Δείτε φωτογραφίες:



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ