Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Διεθνή Ημέρα Ολοκαυτώματος

Η ανάγκη διατήρησης της μνήμης ενός σημαντικού κεφαλαίου για την Παγκόσμια ιστορία και την ιστορία του τόπου μας, είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Η 27η Ιανουαρίου μας υπενθυμίζει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού σε όλες τις εκφάνσεις του.

Η αντιμετώπιση του φαινομένου, βάσει των σύγχρονων προκλήσεων και της αντιμετώπισης του θρησκευτικού μίσους, βρίσκει ανταπόκριση μέσα από την καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης ως καίριο πεδίο εκπαίδευσης για τις νεότερες γενιές.

Στην Βέροια, η σχέση μας με την εβραϊκή παρουσία συναντάται από τα ρωμαϊκά χρόνια, καθώς η πόλη αποτέλεσε για χρόνια χωνευτήρι λαών και πολιτισμών με χριστιανούς, εβραίους και μουσουλμάνους να συνυπάρχουν αρμονικά.

Χαρακτηριστική ημερομηνία η 1η Μαΐου του 1943 όταν 460 Εβραίοι της Βέροιας, μεταξύ των οποίων και 150 παιδιά, μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη από τους ναζί και στη συνέχεια στις 8 Μαΐου, απελάθηκαν ως σιδηροδρομική αποστολή αριθμός 15, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς- Μπίρκεναου, όπου και όλοι θανατώθηκαν…

Σεβόμενος τις παγκόσμιες αξίες που τίθενται καθημερινά υπό αμφισβήτηση, πρόσφατα, και ύστερα από απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, υπέγραψα μαζί με διεθνείς ομολόγους μου την Κοινή Διακήρυξη Συνόδου Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στην Αθήνα, δεσμευόμενος συνεργασία στα πεδία ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του κοινού, ΑΥΞΗΣΗΣ της ευαισθητοποίησης, ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ του αντισημιτισμού και ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ των διαθρησκειακών σχέσεων.

Οφείλουμε να καλλιεργούμε συνθήκες ισότητας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας για να οικοδομήσουμε περισσότερες συνεκτικές κοινωνίες.

6 σχόλια:

  1. Για το ολοκαύτωμα των Ελλήνων τι έχετε να πείτε όλοι εσείς που κάνετε όπως οι παπαγάλοι για να πάρουν την τροφή τους ? Χιλιάδες οι εκτρώσεις στην πατρίδα μας με νόμο του ( αντίχριστου ) κράτους, φέρατε με την ακρίβεια και τα ληστρικά δάνεια των "ελληνικών" τραπεζών τον Έλληνα σε τέλμα και απόγνωση, υποχρεωσατε τον πληθυσμό σε στέρηση της ελευθερίας μετακίνησης, της ελευθερίας της έκφρασης του λόγου με πρόσχημα την δημόσια υγεία. Αυτή είναι η "δημοκρατία" που υπηρετείτε εσείς οι αιρετοί εκπρόσωποι του λαού ?
    Έγραφε ο Ρήγας Φεραίος, καλύτερα μίας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή!!
    Όπως άλλωστε και οι εννιά λωρίδες της γαλανόλευκης συμβολίζουν τις εννιά συλλαβές ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ .
    Ο Έλληνας έχει ανώτερη αξία την ελευθερία, όχι την υγεία ή το χρήμα.
    Το χρήμα το έχουν οι προσκυνημένοι για τους οποίους ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έλεγε " Φωτιά 🔥 και τσεκούρι στους προσκυνημένους".
    Δόξα τω θεώ η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, όσο και αν μας πολεμήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο εξωτερικό ο Σώρας διδάσκεται στις ψυχιατρικές σχολές κι εδω έχει ακόμα ψηφοφόρους ? αυτό μας λες?

      Διαγραφή
    2. τι σχέση έχει ο σημερινός έλληνας με τον Κολοκοτρώνη που μιλούσε και λίγα ελληνικά ? έλα οβερ...πάρε τη λύρα σου και πηγαινε πιο πέρα...

      Διαγραφή
    3. Εσύ που λες για εξωτερικό, για ψυχιατρικές σχολές μήπως ξέρεις ποια ήταν η σχέση του Φρόυντ με την κοκαΐνη, πως την χρησιμοποιούσε ?

      Διαγραφή
  2. Θέλουμε μια νυχτα να αφιερωθεί στα παιδιά της λωρίδας της γαζας,της μονης αποκλεισμένης πολης το 2023 .
    Ειναι γνωστη η ευαισθησία ,σε παγκόσμιο επίπεδο των αρχων, δήμαρχων πρωθυπουργιών ,κυβερνήσεων, για ανθρώπινα ιδανικά και την αξια της ζωής ,ανεξάρτητα θρησκείας εθνικότητας κ.α.
    Τι, όχι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To ολοκαύτωμα βόλεψε πολλούς για να πλακώσουν περιουσίες σε όλη την Ελλάδα.Ειδικά στη Θεσσαλονίκη ,που έγινε άντρο δοσίλογων ,πολλές περιουσίες άλλαξαν χέρια στη νύχτα και παράνομα με τη φυγή των εβραίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ