Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Ευήκοον» Ακουστικά βαρηκοΐας - Μην περιμένετε άλλο για να ζήσετε!

Η καθημερινότητα με βαρηκοΐα
Πιθανόν όλοι μας να γνωρίζουμε κάποιον με πρόβλημα βαρηκοΐας, και πιθανόν να νομίζουμε ότι ξέρουμε πώς είναι να μην ακούς καλά. Όμως έχουμε πραγματικά αναλογιστεί ποτέ πόσο και πού επηρεάζει η βαρηκοΐα έναν άνθρωπο; Έχουμε φανταστεί ποτέ πως τα προβλήματα ακοής που δεν αντιμετωπίζονται μπορούν να προκαλέσουν άγχος και κατάθλιψη; Κι επειδή η βαρηκοΐα δεν είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί μόνο τους υπερήλικες, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας,

Ας προσπαθήσουμε να δούμε μία μέρα ενός ανθρώπου με προβλήματα ακοής:

Πρωινό ξύπνημα

Η μέρα μας αρχίζει συνήθως με ένα ξυπνητήρι το οποίο θα μας ξυπνήσει ώστε να πάμε στη δουλειά μας, τα παιδιά στο σχολείο κ.τ.λ. Για κάποιον που αντιμετωπίζει προβλήματα με την ακοή του, το ξυπνητήρι πιθανόν να μην είναι λύση. Θα πρέπει να βρει άλλη συσκευή που θα μπορούσε να την ακούσει καλύτερα, ή κάποιον άλλον άνθρωπο που θα τον ξυπνήσει.

Οδηγώντας το αυτοκίνητο

Κι αφού έχουμε ξυπνήσει, έρχεται η ώρα για να πάμε στη δουλειά μας. Η οδήγηση όμως με πρόβλημα ακοής είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Σκεφτείτε πόσους αντιπερισπασμούς αντιμετωπίζουμε καθημερινά με το αυτοκίνητο, και προσθέστε μια κόρνα που δεν θα ακούσετε ή ένα μηχανάκι που δεν θα καταλάβετε ότι σας προσπερνάει..

Δουλειά

Αν εργάζεστε, πιθανότατα έρχεστε καθημερινά σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Σκεφτείτε να τους ζητάτε συνεχώς να επαναλάβουν, φανταστείτε να σας ζητήσει κάτι ο εργοδότης σας και να μην το ακούσετε, να έρχονται e-mails, και να μην ακούτε τις ειδοποιήσεις. Θα πρέπει να καταβάλλετε την υπερδιπλάσια προσπάθεια σε σχέση με τους συναδέλφους σας ώστε να είστε συνεπής στη δουλειά σας.

Τηλεόραση

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην παρακολούθηση του αγαπημένου μας σίριαλ. Σκεφτείτε όμως πως αν κάνετε παράλληλα δουλειές ή κοιτάτε κάτι άλλο, δεν θα ακούσετε την έκτακτη είδηση, ή τον καιρό . Θα πρέπει διαρκώς να ρίχνετε ματιές στην τηλεόραση ώστε να βλέπετε συνεχώς τι δείχνει κάθε χρονική στιγμή.

Ψυχαγωγία

Κι επειδή η καθημερινότητα δεν περιλαμβάνει μόνο υποχρεώσεις, έρχεται και η στιγμή που θα προσπαθήσετε να χαλαρώσετε. Πώς θα το κάνετε όμως αν συνεχώς προσπαθείτε να ακούσετε τι λένε οι άλλοι; Πώς θα πιάνετε τα αστεία αν τα μισά δεν τα ακούτε; Πώς θα απολαύσετε την παρέα των παιδιών σας όταν σας μιλούν για την ημέρα τους κι εσείς δεν ακούτε;

Μην περιμένετε άλλο για να ζήσετε…

Ευήκοον
Βενιζέλου 39 Βέροια
23310 74625

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ