Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του δήμου Βέροιας για το 2023


Το τεχνικό πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του δήμου Βέροιας για το 2023 συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου.


Παίρνοντας αρχικά τον λόγο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου, είπε μεταξύ άλλων πως ο προϋπολογισμός κινείται στα πλαίσια της διαφάνειας, της ειλικρίνειας, της νομιμότητας, του ισοσκελισμού, του ρεαλισμού, της πραγματικότητας και του εφικτού, όχι του επιθυμητού.


Έναν ακόμα προϋπολογισμό κρίσης τον χαρακτήρισε ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Δημήτρης Σαζακλίδης. «Είχαμε μεγάλες προκλήσεις και εμπόδια να ξεπεράσουμε προκειμένου να τον ισοσκελίσουμε και νομίζω τα καταφέραμε παρά την σημαντική υποστελέχωση», σημείωεσε.

Ο προϋπολογισμός παρουσιάζει:

Έσοδα: 64.441.477,72
Έξοδα: 64.189.878,11
Αποθεματικό: 251.559,61€

Ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους.


Παίρνοντας αρχικά τον λόγο η Γεωργία Μπατσαρά, είπε πως, «Παρά τις δύσκολες συνθήκες, είναι ένας ρεαλιστικός προϋπολογισμός, με πραγματικά οικονομικά μεγέθη. Κινείται στο πλαίσιο του εφικτού και όχι του επιθυμητού. Το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχιζόμενα και νέα έργα, είναι αυξημένο κατά 20,76% και μας επιτρέπει να το χαρακτηρίσουμε ως ένα πρόγραμμα με αναπτυξιακό χαρακτήρα».


Παίρνοντας τον λόγο ο Παύλος Παυλίδης, είπε πως πέρα από τα νούμερα, ένας προϋπολογισμός δείχνει και μια πολιτική ευθύνη και τον τρόπο που η δημοτική αρχή επενδύει τα χρήματα των δημοτών. «Το μεγαλύτερο ποσοστό των έργων είναι συνεχιζόμενα και ο δήμος δεν μπορεί να λέει ότι είναι πρωταγωνιστής», σχολίασε. Επίσης, κάποια έργα είπε πως θα μπορούσαν να είχαν παραληφθεί, σε αντίθεση με κάποια που ενώ έπρεπε να υλοποιούνται, απουσιάζουν από τον προϋπολογισμό. Κλείνοντας, είπε πως η παράταξή του θα καραψηφίσει τον προϋπολογισμό.


Στην υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου αναφέρθηκε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, λέγοντας πως είναι δύσκολο να αναλάβουν και να διεκπεραιώσουν έναν τόσο μεγάλο όγκο δουλειάς, ενώ στάθηκε σε πολλά σημεία του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος


Τεχνικό Πρόγραμμα συντήρησης και όχι ανάπτυξης το χαρακτήρισε ο Δημήτρης Τσανακτσίδης.


Παίρνοντας τον λόγο ο Γιώργος Μελιόπουλος, είπε ότι ο προϋπολογισμός έρχεται σε δύσκολη περίοδο για πολλά νοικοκυριά, που αντιμετωπίζουν σαρωτικό κύμα ακρίβειας και κρίσεων. «Ο προϋπολογισμός που φέρατε είναι ένα πολιτικό εργαλείο που δείχνει πώς πορεύονται οι δύο παρατάξεις του διοικούν τον δήμο και λειτουργεί συμπληρωματικά στην όλη κατάσταση αφού είναι αντιλαϊκός και φοροπληκτικός. Δεν τολμήσατε να μειώσετε τα δημοτικά τέλη. Θα τον καταψηφίσουμε γιατί στεκόμαστε απέναντι στην βαριά αντιλαϊκή πολιτική της διοίκησης του δήμου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μελιόπουλος.


Προϋπολογισμό καρμπόν τα τελευταία 7 χρόνια τον χαρακτήρισε ο Αντώνης Μαρκούλης, λέγοντας ότι η παράταξή του θα απέχει από την ψήφισή του.


Μακρυά από τις ανάγκες των συμπολιτών μας είπε ο Γιάννης Τσαναξίδης, λέγοντας πως η παράταξή του θα τον καταψηφίσει.


Ψήφο ανοχής χαρακτήρισε την θετική του ψήφο για την έγκριση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος ο Χρήστος Τσιούντας, προκειμένου όπως είπε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου.

Απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων και επεξηγήσεις έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου.


Με ευχαριστίες στην οικονομική υπηρεσία ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, που όπως είπε, παρότι είναι μισή, έκανε κόπο και της έχει εμπιστοσύνη, ενώ απάντησε σε ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, ο Δήμαρχος είπε ότι σε σχέση με το 2019, παρουσιάζουν μια αύξηση 50% και 170% αντίστοιχα. Σχετικά με το Φιλόδημος, διευκρίνισε ότι ο δήμος Βέροιας με την ΔΕΥΑΒ πήρε την τριετία 70 εκατ. ευρώ από συγχρηματοδοτούμενα έργα. «Τα υπόλοιπα τα πήραμε γιατί δουλέψαμε, είχαμε μελέτες και η υπηρεσία έδωσε το καλύτερό της εαυτό», σημείωσε, ενώ κλείνοντας είπε πως «Τα αποτελέσματα της τριετίας είναι εξαιρετικά και θα ζητήσουμε να κριθούμε από τους πολίτες για αυτό».

Ακολούθησε ψηφοφορία, όπου ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα υπερψηφίστηκαν.

2 σχόλια:

  1. Για το βιολογικό καθαρισμό είπαν ότι ήταν βλάβη σε κάποιο μηχάνημα.
    Αν ήταν βλάβη γιατί δεν λειτούργησε ο διαφημισμένος και πληρωμένος αδρά Τηλεέλεγχος και τηλεχειρισμός του βιολογικού ;
    Γιατί δεν ειδοποίησε το σύστημα για την κρίσιμη βλάβη ;
    Μήπως ειδοποίησε και κάποιος δεν έδωσε σημασία ή δεν την διόρθωσε ;
    Θα μας απαντήσει κανείς ; Υπάρχουν σίγουρα στοιχεία στο σύστημα του τηλεέλεγχου, η αναφορά της βλάβης, η ημέρα, η ώρα και το σημείο της βλάβης, θα μας τα δείξουν αυτά ; Είναι σημαντικό αυτό για την απόδοση της αλήθειας. Θα τα ζητήσει επίσημα κανείς σύμβουλος ή οικολόγος αυτά τα στοιχεία να δούμε και εμείς αν υπάρχουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην κάνετε σχόλια στο Βεροιωτη ότι θέλει βάζει το γιατί δεν ξέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ