Quantcast

http://picasion.com/

Διακινητής από το Πακιστάν διαφήμιζε μέσω TikTok το «μεροκάματο» – Έστελνε μετανάστες από την Ημαθία στην Αθήνα

Ο διακινητής από το Πακιστάν, διαφήμιζε το… «μεροκάματό» του στο TikTok. Με αυτό τον τρόπο, προσκαλούσε ομοεθνείς του, να ενταχθούν στα δουλεμπορικά κυκλώματα και να βγάλουν «εύκολο» χρήμα. Οι αστυνομικοί έκπληκτοι είδαν στο λογαριασμό του 22χρονου βίντεο από δωμάτια ξενοδοχείων να επιδεικνύει χαρτονομίσματα, που είχε λάβει ως πληρωμή από παράτυπους μετανάστες. Σε μια άλλη ανάρτηση του, ένας συνεργός του, τον βιντεοσκοπεί την ώρα που σκορπάει τα χρήματα σε ένα κρεβάτι.

Ο 22χρονος Πακιστανός, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, την ώρα που ετοιμαζόταν για μια ακόμα παράνομη μεταφορά μεταναστών. Μαζί του εντοπίστηκαν 3 γυναίκες από την Ερυθραία και ένας άνδρας από την Συρία, τους οποίους συνόδευε προς το εσωτερικό της χώρας. Η μια από τις νεαρές γυναίκες βρισκόταν σε προχωρημένη κατάσταση εγκυμοσύνης και μεταφέρθηκε αρχικά για παροχή πρώτων βοηθειών στο ΓΝ Βέροιας και στη συνέχεια στη δομή «Έρασμος» που δραστηριοποιείται στη φροντίδα κακοποιημένων γυναικών.

Στο κινητό τηλέφωνο του νεαρού διακινητή εντοπίστηκε βίντεο με τους 4 μετανάστες. Βίντεο ντοκουμέντο που βρέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο, έχει καταγράψει τους 4 μετανάστες λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα. Ο νεαρός διακινητής, φρόντιζε σε κάθε ενδιάμεσο σταθμό να βιντεοσκοπεί τους μετανάστες και να στέλνει το υλικό στους οικείους τους, ώστε να γνωρίζουν που βρίσκονται αλλά και πως το κύκλωμα τους συμπεριφέρεται καλά.

Οι αρχές, είχαν υπό στενή παρακολούθηση το νεαρό διακινητή εδώ και καιρό, έχοντας πληροφορηθεί για τη δράση του. Παραλάμβανε μετανάστες από συνεργαζόμενο κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη και αφού τους μετέφερε αρχικά σε χωριό της Ημαθίας, στη συνέχεια τους οδηγούσε με τρένο από το Πλατύ στην Αθήνα.

Μάλιστα φρόντιζε να τους συνοδεύει ο ίδιος για να βεβαιώνεται ότι θα φτάσουν στον επόμενο «σταθμό» διακίνησης.

Όπως σημειώνουν συνοριοφύλακες, η οργάνωση των κυκλωμάτων πλέον είναι τέτοια που παρέχει πολλές διευκολύνσεις στους μεταφερόμενους για αυτό εξάλλου και η λεγόμενη «ταρίφα» από τον Έβρο έως την Αθήνα έχει ξεπεράσει πλέον τα 6.000 ευρώ, όταν πριν ένα χρόνο ήταν 1.000-1.500 για τον κάθε μετανάστη.


5 σχόλια:

  1. Είναι γνωστό ότι η τροχαια κάνει πολύ καλή δουλειά.

    Έξω από το ΕΑΚ στο μακροχωρι.
    Γράφει τους αγρότες που πηγαίνουν με 69 ενώ υπαρχει 50αρα πινακίδα.

    Και της Πιερίας τα ίδια.
    Στο χωριό μεγάλη γέφυρα, γράφει τους κολυμβητές και τους ψαράδες που πάνε Κατερίνη και τρέχουν με 69 αντί 50.

    Τα πακιστανα, αφγανα και τα άλλα μεταναστευτικα σκουπίδια της Ευρώπης χρησιμοποιούν αυτοκινητοδρομο όπου η αστυνομία πετάει αετό, όλη τη χρονιά-όχι μόνο καθαρή Δευτέρα.

    Υπάρχει σχέδιο από την αστυνομία, όχι αστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δουλειά της τροχαίας χαζούλη είναι να γράφει εσένα τον χαζούλη που δεν τηρείς τα όρια ταχύτητας,που μιλας στο κινητο και που γενικά είσαι παραβατικος,για να προστατέψει εσένα και τους γύρω σου από εσένα που αν τρακάρεις θα ψάχνεις ΜΕΘ και θα σε φταίει το κράτος που δεν έχει 10 γιατρούς πάνω από το κεφάλι σου.Και θα θέλεις και αναπηρική σύνταξη μετά.

      Διαγραφή
    2. φέρε τον έλεγχο να σου βάλω άριστα μπατριωτη ...

      Διαγραφή
    3. .. ..11.36
      Οσοι Πακιστανοί και αφγανοι γνωρίζουν αναγνώση γελάνε.
      Οι υπόλοιποι, οταν άκουνε την λέξη τροχαία.

      Χωρίς άδεια, παραμονής, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, με κλεμμένο αυτοκίνητο ξεκινάνε από τις φερρες του Έβρου και φτάνουν ομόνοια Αθήνα.

      Ξέχασα, όμως κάτι, οπότε έχεις λίγο δίκιο.
      Τα Πακιστανα δεν έχουν ΑΦΜ.
      Αυτό επηρεάζει το σχεδιασμό των επιχειρήσεων που κάνουν οι υπεύθυνοι(sic)

      Διαγραφή
  2. Οι γνωστοί επενδυτές... Μπράβο στο παλικάρι. Που έφυγε από το τόπο του κ με την αξία του πρόκοψε. Κ μας δείχνει το πλούτο που με τον ιδρώτα του απέκτησε. Αυτά είναι μας γυρίζουν τα άντερα. Αλλά τι ξέρουμε εμείς είμαστε ψεκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ