Quantcast

http://picasion.com/

Μείωση των τιμών ζώνης των ακινήτων ζήτησε ο Δήμος Βέροιας


Αίτημα για τον επαναπροσδιορισμό της αξίας ακινήτων (τιμές ζώνης) σε περιοχές αρμοδιότητας του Δήμου Βέροιας, υπέβαλε προς το Υπουργείο Οικονομικών το δημοτικό σύμβούλιο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2023, στις 12 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δια περιφοράς, στην οποία το μοναδικό θέμα ήταν η έκφραση γνώμης του Δ.Σ. για τις τιμές ζώνης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων του Δήμου Βέροιας.

Όπως πολλοί δήμοι, έτσι και ο δήμος Βέροιας, ακολούθησε την έκτακτη διαδικασία επανακαθορισμού των αντικειμενικών τιμών που προβλέπει το άρθρο 51 του ν. 5000/2022, με σκοπό να πείσει το Υπουργείο Οικονομικών να ανακαλέσει τις μεγάλες αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών που αποφάσισε, ώστε οι δημότες τους να έχουν ουσιαστική ελάφρυνση στον ΕΝΦΙΑ και σε άλλους φόρους που επιβαρύνουν τη χρήση ή την απόκτηση ακινήτων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, οι τιμές που ίσχυαν μέχρι το 2008, αυξήθηκαν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η πιο ακριβή τιμή της Βέροιας (Ζώνη Α') ήταν στα 1.150 ευρώ και αυξήθηκε στα 1.300 ευρώ.


Ενδεικτικά, το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας ζήτησε, για την Ζώνη Α' η τιμή να πέσει στα 900 ευρώ, με αντίστοιχες μειώσεις και στις υπόλοιπες ζώνες αλλά και στις τοπικές κοινότητες. Όπως για παράδειγμα, στο Μακροχώρι, από 700 ευρώ να πέσει στα 500 ευρώ, στον Άγιο Γεώργιο από 600 ευρώ να πέσει στα 450 ευρώ και στα Ριζώματα από 550 ευρώ να πέσει στα 400 ευρώ.

«Θα είναι ένα βάρος που θα μειωθεί από τις πλάτες των φορολογουμένων και μακάρι να γίνει αποδεκτή», είπε κλείνοντας ο κ. Βοργιαζίδης.

1 σχόλιο:

  1. Μπορούσε η τωρινή διοίκηση του Δήμου να μειώσει τα δημοτικά τέλη, τουλάχιστον στις ευπαθείς ομάδες των δημοτών. Δεν το έκανε όμως... Τώρα ζητά να μειωθεί η αντικειμενική αξία των ακινήτων μπας και γλιτώσουν οι δημότες 10 ; άντε 20 ευρώ το χρόνο. Ομοίως και η ΔΕΥΑΒ...Ίσως η είδηση να ενδιαφέρει αυτούς που διαθέτουν πολλλλλά ακίνητα (sic)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ