Quantcast

http://picasion.com/

«Οι Μπρούτζινοι Κύβοι» το νέο βιβλίο της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου θα παρουσιαστεί στη Βέροια

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, θαπραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου “ΟΙ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΟΙ ΚΥΒΟΙ” της ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΟΥ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
  • ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΠΕΤΣΑ (Φιλόλογος),
  • ΝΙΚΟΣ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Καθηγητής Θεολογίας) και
  • ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΥ (Φιλόλογος).
Με την υποστήριξη του Βιβλιοπωλείου Ηλιοτρόπιο

Πρόκειται για την ιστορία του Ασσέρ Δανιέλ, ενός απ’ τα εβραιόπουλα που τα ονόματά τους χαράχτηκαν στους λίθους της μνήμης, τους έξι μπρούτζινους κύβους που τοποθετήθηκαν μπροστά στο παλιό σχολείο της Βέροιας. Ή, ίσως πάλι να είναι η ιστορία ενός άλλου Ασσέρ, κάποιου Γιοζέφ ή ενός Δαβίκου, ή κι όλων εκείνων των παιδιών που ταξίδεψαν με κάποιο από τα τρένα του θανάτου. Τι χρησιμεύουν άλλωστε τα ονόματα, εκτός από το να κρατούνε ζωντανή τη μνήμη;

Η Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου γεννήθηκε στη Βέροια Ημαθίας, όπου και κατοικεί ως σήμερα με την οικογένειά της. Εργάζεται ως παιδαγωγός προσχολικής αγωγής σε δημοτικό παιδικό σταθμό του Δήμου Βέροιας και γράφει βιβλία για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο της Δημιουργικής Γραφής. Έργα της για παιδιά αλλά και για ενήλικες έχουν διακριθεί και βραβευθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.



1 σχόλιο:

  1. Θέλουμε και ένα βιβλίο, απο κάποιον ευαισθητοποιημένο συγγραφέα, για τα παιδιά της Λωρίδας της Γάζας που το ζεστό αίμα τους κυλάει στους κρύους δρόμους της αποκλεισμένης πόλης, το 2023 όμως.............................................
    p.s. ...και κάποιο ευαισθητοποιημένο δημοτικό συμβούλιο ,κάποιας πολης μακρυά στην Ελλάδα, που θα ψηφίσει και θα βάλει μπρούτζινους κύβους (και κενα στο πεζοδρόμιο για αυτους που θα πεθάνουν, σε ενα πόλεμο που δεν έχει ξεκινήσει, για να τελειωσει................)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ