Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα Θεοφάνεια στη Μονή Καλλίπετρας


Στις όχθες του Αλιάκμονα, δυτικά της Βέροιας, πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή των Θεοφανείων στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας. Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η πομπή από την Μονή προς την όχθη του ποταμού Αλιάκμονα με ψαλμωδίες, την οποία ακολούθησαν πολλοί πιστοί, μεταξύ αυτών, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.

Μέσα στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον και με τα σκάφη να πλέουν στον ποταμό χτυπώντας πανηγυρικά τις κόρνες τους, ο π. Παλαμάς Καλλιπετρίτης τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων και έψαλε το «Εν Ιορδάνη» και έριξε τον Τίμιο Σταυρό. Αρκετοί ήταν οι τολμηροί βουτηχτές που έπεσαν στα νερά του Αλιάκμονα, αλλά ο νεαρός Διογένης ήταν αυτός που κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον ανασύρει.

Κατά την επιστροφή παρατέθηκε τράπεζα στη Μονή προς όλους τους προσκυνητές και έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου στήριξης της Καλλίπετρας.

Δείτε φωτογραφίες:









4 σχόλια:

  1. Εσένα δοξαζουμε τον μονογενή Υιο του Θεού, που γεννήθηκες από τη μητέρα σου χωρίς πατέρα και από τον πατέρα σου χωρίς μητέρα. Μόλις κατά την προηγούμενη γιορτή σε ειδαμε νήπιο και σήμερα σε βλέπουμε άνδρα τέλειο, φανερωμένο σε μας από τον τέλειο Θεό.

    π παλαμα .την αγαπη μου στελνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι δεν είναι λίγο παράξενο όλο αυτό που περιγράφεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εμεις παραξενη γιναμ,αφου γυρο μας συμβανουν παραξενα

      Διαγραφή
    2. όλη η δημιουργία είναι παράξενη, θαύμα, μη αντιληπτή 100% από τις ανθρώπινες αισθήσεις.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ