Quantcast

http://picasion.com/

«Γκαζώνουν» τα τρακτέρ τους οι Αγρότες - Βγαίνουν στην Κουλούρα

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ημαθίας και τους φορείς που θέλουν να συμπαρασταθούν στον αγώνα των αγροτών, απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας. 
Όπως αναφέρει στο σχετικό κάλεσμα, το πρωί της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2023, θα συγκεντρωθούν για κινητοποίηση στον κόμβο της Κουλούρας.

Το κείμενο αναφέρει συγκεκριμένα:

Ο Αγροτικος Σύλλογος Γεωργών Βέροιας καλεί τα μέλη του, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Ημαθίας, όλους τους Αγρότες, και τους Φορείς που θέλουν να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, την Δευτέρα 23/01/2023 στις 09,00 το πρωί στον κόμβο της Κουλούρας.

Μετά από τις τελευταίες (ατυχείς ) ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίες δεν συμβάλλουν ουσιαστικά και αντικειμενικά στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών, κατεβαίνουμε σε καθολική διαμαρτυρία - κινητοποίηση μη έχοντας άλλον δρόμο.

Διεκδικούμε:

- Την πλήρη (και όχι αποσπασματική αποζημίωση) της πληγείσας παραγωγής από τις βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού.

- Την ουσιαστική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και της χαμένης παραγωγής εξ αιτίας των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, και των συνθηκών της αγοράς που απαξίωσαν μεγάλο ποσοστό της παραγωγής .

- Οι ρυθμίσεις αυτές να καλύπτουν το σύνολο των προϊόντων που έχουν επηρεαστεί.

- Τον άμεσο εκσυγχρονισμό των διαδικασιών εκτίμησης και αποζημίωσης της παραγωγής από τον ΕΛΓΑ, την αλλαγή του κανονισμού του, καθώς και την πλήρη κάλυψη των ζημιών από όλα τα αίτια, μεσούσης της κλιματικής αλλαγής.

- Γενναία μείωση του κόστους παραγωγής μέσα από πραγματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης με αφορολόγητο πετρέλαιο φτηνά εφόδια και ζωοτροφές .

- Για όλα αυτά και πολλά ακόμη ενημερώνουμε, διεκδικούμε, και θ αγωνιστούμε και τις επόμενες μέρες.

- Για να διασφαλιστεί νη βιωσιμότητα των αγροτικών νοικοκυριών και της παραγωγής. Για να υπάρχει παρόν και μέλλον στα χωριά μας.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ».

30 σχόλια:

  1. Τεμπελχανάδες......κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια την ίδια χρονική περίοδο.....σας σιχαθήκαμε.....και όλη μέρα είστε έξω από τα ATM για αναλήψεις χρημάτων από επιδοτήσεις και οικονομικές αποζημιώσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε είσαι ανημερωτος τελείως... Δεν φταις εσύ όμως για αυτό, άλλοι φταίνε που δυστυχώς δεν φαίνονται!

      Διαγραφή
    2. Πω πω ζήλια .....χαχαχαχ αδερφε ηρέμησε λίγο...έλα να σε δανείσω αν έχεις τόσο ανάγκη..θα πάθεις τίποτα .χαχαχχα..θα σε γλενταμε ρε.....μην περάσεις από εκεί..πρόσεχε.....θα έχει μπερντέ.....

      Διαγραφή
  2. Έχετε καταντήσει η ντροπή της ντροπής. Ουστ παράσιτα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παράσιτα λες τους αγρότες??που κρατάνε την οικονομία αυτού του τόπου..μάλλον παράσιτο είσαι εσύ που ζεις στις πλάτες μου και σου πληρώνω τα επιδόματα βρε καημένε για να ζήσεις...πολύ θέλω να σε δω αν σβήσει ο πρωτογενής τομέας τι θα τρως....μάλλον θα ψοφήσεις της πείνας...αλλά μέχρι εκεί σε κόβει..

      Διαγραφή
    2. Κακό πράγμα η αμάθεια. Στη χώρα μας οι αγρότες είναι περίπου 550.000, δηλαδή περίπου το 15% του συνολικού εργατικού δυναμικού και παράγουν μόνο το 3% του συνολικού ΑΕΠ. Αυτά τα λίγα από κάποιον που γνωρίζει.

      Διαγραφή
    3. Και το άλλο τι??μήπως εσύ με τα επιδόματα..??ρε ουστ..τεμπελη

      Διαγραφή
    4. Στο παραπάνω σχόλιο μπορείς να απαντήσεις ρε τενεκέ; Γιατί να βρίζουν μπορούν όλοι.

      Διαγραφή
    5. Αγροτάκο νηστικέ, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι εμείς σε ταΐζουμε κι ότι είσαι τζάμπα μάγκας, γι' αυτό πάρε το κουβαδάκι σου και σ' άλλη παραλία.

      Διαγραφή
  3. Όχι δεν είμαστε μαζί σας. δεν γίνετε για δικά σας αιτήματα να δημιουργείται σε άλλους που δεν φταίνε προβλήματα. είστε εγκληματική οργάνωση που ξεσικωνετε κόσμο εναντίων αλλου κόσμου.εαν θέλετε να δημιουργήσετε προβλήματα μην καλλιεργειτε μην πουλάτε. και αν μιλάτε για ασφάλειες να απαιτησετε να τα ασφαλίζεται σε ασφάλειες.και πείτε λίγο πόσες επιδοτήσεις έχετε παρει; πείτε λίγο που για πρώτη φορά η κυβέρνηση αυτή σας πλήρωσε αποζιωσεις πριν τα Χριστούγεννα ενώ άλλες σας πλήρωναν το Πάσχα.να λέτε την αλήθεια κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και να συμπληρώσω αυτοί οι αγροτοπατερες ξέρουν πού είναι τα χωράφια τους...απλά ρωτάω!!

      Διαγραφή
    2. είσαι βαθιά νυχτωμένος φίλε.. οι επιδοτήσεις πάντα πριν από τα Χριστούγεννα πληρώνονται αν και θα έπρεπε πιο νωρίς γιατί είναι χρήματα της ευρωπαϊκής ένωσης και όχι του κάθε κράτους. στηρίξτε τους αγρότες γιατί όσα και να πάρουν όσα και να ζητάνε τα τρώνε στον τόπο τους δεν τα στέλνουν στην Ελβετία..

      Διαγραφή
    3. Αδερφέ κόψε τα σκληρά σε διαλυσανε....το βλέπεις ε???

      Διαγραφή
  4. Όλα τα αγροτικά προϊόντα ασφαλίζονται, δεν υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης, μόνο στον κρατικό οργανισμό ΕΛΓΑ ο οποίος ποτέ δεν καλύπτει τις πραγματικές ζημιές δυστυχώς. Τα δε ασφάλιστρα έχουν φτάσει στον ουρανό. Όσο για το άλλο που λες μην καλλιεργείται μην πουλάτε δεν αξίζει νομίζω απάντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι οι άνθρωποι ότι δεν τους έχει ανάγκη κανένας, γιατί είναι όλα εισαγόμενα. Απλά υπάρχουν κάποια τζιμάνια που τους εκμεταλλεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Carpent tua poma nepotes.
    – Οι απόγονοί σου θα δρέψουν τους καρπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς όπως σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, έτσι και στους αγρότες το δούλεμα πάει σύννεφο. Οι συνδικαλιστές για να ανεβούν τα σκαλοπάτια της εξουσίας, οι βουλευτές για να παραμείνουν και να μην χάσουν τα προνόμια τους και η εκάστοτε κυβέρνηση δημιουργώντας το διαίρει και βασίλευε για να κυβερνάει όπως γουστάρει εις υγείαν των κορόιδων.Περαστικά μας λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντροπή της κοινωνίας τεμπέληδες. Μείνατε στην δεκαετία 90. Τεμπελοσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ότι να ναι λέτε δεν θα κλείσουμε κανένα δρόμο!!!!ποίος ξέρει τι παρταλια είστε εσείς που τα γράφετε εγώ από αυτούς ζω δουλεύω χάρη σε αυτούς!!!ένα παρακαλώ να μην έχουν παγωνιες γιατί την έκατσα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα κάθεστε και βαριεστε κλείστε κάνα δρόμο για να περάσει η ώρα σας,πω πω σας λυπάμαι,το ένα σας βρωμάει το άλλο σας θυμίζει, αλλάξτε επάγγελμα,να ησυχάσει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα αλλάξουμε επάγγελμα βρε καημένε και μίζερε θα τρως τους σοβάδες από τους τοίχους για να ζήσεις...άιντε που πας στις λαϊκές και παρακαλάς εκεί τους παραγωγούς να στα δώσουν πιο φτηνά...μου έχεις και άποψη.....ουστ ρε

      Διαγραφή
    2. Βρε κακομοίρη ποιος θα παρακαλάει που όλα είναι εισαγόμενα; Είστε τα βαρίδια της ελληνικής οικονομίας, γι αυτό ψάχνουν τρόπους να μειώσουν τον αριθμό των αγροτών, αλλά που να σας βάλουν που είστε όλοι ανειδίκευτοι;

      Διαγραφή
    3. Εγώ σε ταιζω βρε επιδοματακια τεμπέλη που έχεις και άποψη...ρε άι κάτσε με 300 ευρώ τον μήνα ..τουλάχιστον να έχεις να πληρώνεις το ίντερνετ για σχολιάζεις εδώ....

      Διαγραφή
    4. Από τα σχόλια σου, γιατί εσύ απαντάς σε όλα και εκθέτεις όλους τους αγρότες, καταλαβαίνει κανείς γιατί έγινες αγρότης.

      Διαγραφή
  11. Διαβάζω διαφορά εδώ μέσα κ με στενάχωρουν που είναι απέναντι από τον αγρότη συμφωνω για διάφορα που γινόταν στις δεκαετίες 80 κ 90 αλλά τα πράγματα άλλαξαν οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πάμε απλά το καλοκαίρι κ μαζεύουμε τις παραγωγές μας, για να μπορέσουμε κύριοι να παρουμε τις παραγωγές μας δουλεύουμε δεν γινονται από μόνα τους δεν είμαστε μαγοι επισεις όταν πληρώνουμε κάτι στην ώρα τους για ασφάλεια δεν γίνεται να μας αποζημιώνουν από αυτά που πληρώνουμε μετά από ένα χρόνο κ άννννννννν, άμα δεν υπάρχει πρωτογενές τομέας σε μια χώρα οι τιμές των προϊόντων θα είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που είναι σήμερα, πολλοί άνθρωποι κ πολλά επαγγέλματα θα σβήσουν γεωπόνοι, φάρμακα, εργοστάσια μεταφορες, εργάτες κτλ οπότε δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα στο να μην υπάρχει η λεγόμενη αγροτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το θέμα των εργατών είναι ίσως πιο σημαντικά απ όλα τα παραπάνω αλλά δεν βλέπω να συζητιέται καθόλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρεις χιλιάδες Αιγύπτιους θα φέρουν και τα παιδιά τους στις καφετερίες όλο κουλτούρα και ιδέες κλπ........

      Διαγραφή
  13. Γιατί δεν λέτε ότι μόνο τους αγρότες φοβάται κάθε κυβέρνηση? και αν τα πάρουν στο κράνος για πότε τους στέλνουν σπίτι τους χαμπάρι δεν θα πάρουν.
    Αυτή είναι η δύναμη
    Που τρέμετε.ουτε τά λεφτά τους ούτε τα λουλούδια που πέταν στα σκυλαδικα
    Έχουν λόγο
    Τι μηχανικός.τι έμπορος.τι επιστιμι.. τρέμετε τόν αγρότη +
    Αυτά.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ