Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ζεληλίδης από Βέροια: «Οι ελληνικοί υδραγονάνθρακες μπορούν να καλύψουν ενεργειακά την Ευρώπη για 50 χρόνια»

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση - ομιλία, με θέμα «Η Ιστορία των Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα», διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου 2022 η Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Ημαθίας. Ομιλητής ήταν ο Ημαθιώτης καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδης. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ευάγγελος Τσιλώνης, ενώ τον καθηγητή παρουσίασε ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Τρίγκας.




Όπως είπε ο καθηγητής, εάν αξιοποιηθούν τα κοιτάσματα των ελληνικών υδρογονανθράκων που βρίσκονται στη χώρα μας, θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν 50 χρόνια ενεργειακής αυτονομίας στην Ευρώπη. Εξέφρασε όμως την απαισιοδοξία πως κάτι τέτοιο θα συμβεί, λέγοντας συγκεκριμένα πως δεν πιστεύει πως όσο ζει θα δει τρυπάνι, λόγω συμφερόντων που δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο, ενώ και η Ευρώπη δεν θα ήθελε η Ελλάδα, σαν αποκλειστικός πάροχος, να μετατραπεί σε μια τόσο ισχυρή δύναμη. Είπε επίσης πως η χώρα μας σπαταλάει πολλά δις ευρώ για την εισαγωγή πετρελαίου, χρήματα που, αν αξιοποιούσαμε τα κοιτάσματά της, θα εξοικονομούνταν και θα διατίθεντο σε άλλες ανάγκες της χώρας μας, θα είχαμε φθηνότερα καύσιμα κτλ.

Την ομιλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Καλίστρατος Γρηγοριάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος, ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Παλουκίδης, μέλη της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι.

Δείτε φωτογραφίες:






























1 σχόλιο:

  1. Αντί να κάνετε εκτενέστερη αναφορά στην ομιλία,μας κοτσάρετε τις φωτογραφίες των παρευρεθέντων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ