Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βέροια-Αλμωπός: Nικήτρια η Βέροια, τρομερή άμυνα του Αλμωπού

Η Μάχη των Πάγκων

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ευτυχώς για τη «Βασίλισσα του Βορρά» επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πως δεν κερδίζει η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Και ο ίδιος ο Κώστας Ανυφαντάκης στη συνέντευξη τύπου, είπε πως η εμφάνιση της Βέροιας ήταν μέτρια. Προσωπικά θα πω πως ήταν κάτω του μετρίου, αλλά κέρδισε. Ουσιαστικά, αυτό έχει σημασία! Οι 3 βαθμοί μένουν πάντα στο τέλος κι ας ήρθαν κόντρα στην εικόνα του αγώνα κι ας ήρθαν με πέναλτι, το οποίο βέβαια ήταν παράβαση, χωρίς καμία αμφιβολία.

Όμως θα συνεχίσω να ”κρούω τον κώδωνα του κινδύνου” για τις αμυντικές μεταβάσεις της ομάδας που λόγω του passing game ψηλά, όταν χάνεται η μπάλα, ”χανόμαστε” κι εμείς! Προειδοποιήσαμε πως το ματς εναντίον του Αλμωπού που θα παίζει με 5άδα πίσω στην αμυντική οργάνωση, θα είναι ταυτόσημο με τα 2 προηγούμενα και δεν πέσαμε έξω σε τίποτα, επιβεβαιώνοντας το ότι ”κάτι σκαμπάζουμε κι εμείς”.

Όπως επίσης προβλέψαμε το ότι το κοντρόλ παιχνίδι της ”Βασίλισσας” στο επιβαρυμένο και γλιστερό γήπεδο, δεν θα την ωφελούσε. Μόνο όταν έπαιξε direct έφτασε στην περιοχή.

Η Βέροια δεν έκανε σουτ μέχρι τα 2/3 του αγώνα. Σας λέει κάτι αυτό; Ένα σουτ του Φασίδη κι ένα σουτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον μετέπειτα σκόρερ Ορφανίδη, ήταν τα τελειώματα της ομάδας. 

Αντίθετα, ο Αλμωπός μπήκε στο παιχνίδι από την αρχή βγάζοντας δύο πολύ επικίνδυνες φάσεις, αργότερα πάλι συνέχισε να αμύνεται με αριστουργηματικό τρόπο, αλλά αδικούσε τον εαυτό του με τα κακά τελειώματα κοντά ή εντός της περιοχής.

Επίσης, οι φιλοξενούμενοι κατά τις επιθετικές μεταβάσεις ήταν πολύ καλοί, βγάζοντας μονίμως υπεραριθμίες σε τετραγωνικές ή τριγωνικές διατάξεις, συνδυάζοντας έξυπνα και φεύγοντας μπροστά με 2-3 μπαλιές. Έτσι, δημιούργησαν θέματα τα οποία όμως δεν μετουσίωσαν σε κάποιο τέρμα.

Ακόμη και κατά τις αμυντικές μεταβάσεις η ομάδα της Αριδαίας, προσπαθούσε και πέτυχε να έρθει σε φάση ισορροπίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μειώνοντας τα μεσοδιαστήματα έτσι ώστε να είναι δύσκολο να χωθεί εκεί κάποιος. Πάντα υπήρχε παίκτης επιτήρησης στον ελεύθερο επιτιθέμενο.

Κάπου προς το τέλος του αγώνα, βγήκε επιτέλους μια καλή πλαγιοκόπηση με τον Μπουκουβάλα ο οποίος είχε περάσει σε ρόλο αριστερού πλαγίου μπακ χαφ, κερδίζοντας ένα καθαρό πέναλτι. 

Εκτελεστής ήταν ο Πέτρος Ορφανίδης και με άψογο τρόπο έκανε το 1-0, το οποίο ήταν το τελικό αποτέλεσμα, παρόλο που οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά έκαναν και πάλι μία σημαντική φάση για την ισοφάριση, αλλά η Βέροια στάθηκε τυχερή (και ο Αλμωπός συνεχίζει να έχει θέματα στα τελειώματα).

Η διαιτησία του αγώνα δεν ήταν καλή, κάνοντας λάθη εκατέρωθεν με ανάποδα σφυρίγματα και μάλιστα άκουσε τα ”εξ’ αμάξης” δικαίως από την κερκίδα, ουκ ολίγες φορές. 

Μάλιστα, έχω την εντύπωση αν και δεν πρόλαβα να ”σκανάρω” δύο φάσεις, έδωσε ένα ανύπαρκτο φάουλ κατά της Βέροιας λίγο έξω από τη μεγάλη μας περιοχή καθώς και δεν σφύριξε τίποτα σε μια φάση που υπάρχουν ενδείξεις και για ακόμη ένα πέναλτι υπέρ της ομάδας.

Τελειώνοντας θα πω πως ό,τι αναφέρω δεν έχει την παραμικρή διάθεση κριτικής απλά για να υπάρχει η κριτική, αλλά διότι αυτήν την ομάδα τη νοιάζομαι. Πάντα αξιολογώ όμως καταστάσεις με γνώμονα τα μάτια και όχι τα ”στραβά μάτια” καθώς είμαι και λάτρης της αντικειμενικότητας.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον προπονητή και στην ομάδα του για αυτή τη νίκη, όπως και να ήρθε. Είμαι σίγουρος πως αν και τελικά δεν έχει διορθωθεί κάτι από τα επιμέρους αμυντικά στοιχεία που έχω τονίσει πολλές φορές, αυτό θα γίνει σύντομα και μάλιστα με λίγη τύχη παραπάνω και την συμπαράσταση του κόσμου, θα έρθουν κι άλλες νίκες. Τώρα υπάρχει θετικό ψυχολογικό momentum κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί η ομάδα στο έπακρο.

Ανάλυση: Βασίλης Αλαμπορινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ