Quantcast

http://picasion.com/

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του συλλογικού σήματος της ΕΕ «M MACEDONIA THE GREAT» στη Βέροια

Εκδήλωση παρουσίασης του συλλογικού σήματος «M MACEDONIA THE GREAT» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά δράσεων προώθησης και ενημέρωσης για το συλλογικό σήμα που κατοχύρωσε ο ΣΕΒΕ. Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Γιάγκογλου Αναστάσιος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους αξιότιμους καλεσμένους από τον ΣΕΒΕ, έκανε λόγο για τη σημασία δημιουργίας ενός ισχυρού brand για τα προϊόντα όλης της Μακεδονίας.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο κ. Συμεών Διαμαντίδης- Πρόεδρος του ΣΕΒΕ ο οποίος παρουσίασε ενδεικτικά το έργο του ΣΕΒΕ, ενώ τόνισε ότι από το 2009 η Ελλάδα έχει τριπλασιάσει τις εξαγωγές της. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις προώθησης, που έχουν ως απώτερο στόχο τη διάδοση των ελληνικών προϊόντων. Ειδικά για την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εξαγωγέων για το Μακεδονικό Σήμα, ο κ.Διαμαντίδης εξήγησε ότι στην ουσία έρχεται για να καλύψει το κενό που άφησε η Συμφωνία των Πρεσπών, σε ό,τι αφορά τις εμπορικές χρήσεις του ονόματος "Μακεδονία".


Έπειτα, τον λόγο πήρε ο κ. Παντελής Μάνης- Project Manager της ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ, που μίλησε για το έργο με περισσότερες λεπτομέρειες. Εξήγησε ότι το σήμα ως μέσο αναγνώρισης, προβολής και διαφήμισης θα συνδέσει στη συνείδηση των καταναλωτών τη Μακεδονία με την Ελλάδα και θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να ισχυροποιηθούν υπό την ομπρέλα ενός δυνατού brand. Κλείνοντας, προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικού site που θα προωθεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών και την υλοποίηση μιας καμπάνιας διεθνούς αναγνώρισης για το σήμα.




Την εκδήλωση έκλεισε ο δικηγόρος κ. Ευστάθιος Κουτσοχήνας, ο οποίος ανέφερε ότι η χθεσινή εκδήλωση είχε επιπλέον συμβολική σημασία καθώς ήταν η μέρα που συμπληρώθηκαν ακριβώς τρία χρόνια από την αίτηση κατοχύρωσης του σήματος. Ο κ.Κουτσοχήνας επικεντρώθηκε στο νομικό σκέλος της υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας και τόνισε ότι το συλλογικό σήμα μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης, όπως συνέβη με αντίστοιχες γεωγραφικές ενδείξεις στην Ισπανία και την Ιταλία.

Στην εκδήλωση υπήρχαν διαθέσιμοι φάκελοι με ενημερωτικό υλικό για την πρωτοβουλία και αναλυτικό οδηγό υποβολής αίτησης για τις εταιρείες που ενδιαφέρονται, ενώ ακολούθησε ένας σύντομος κύκλος ερωτοαπαντήσεων. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Μακεδονικό Σήμα, ποιοι και πώς μπορούν να το αποκτήσουν ΕΔΩ.
















4 σχόλια:

  1. Τι περιεχει η συμφωνια των Πρεσπων για να λεγονται Αληθειες...
    Με την θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσα προϊόντα φέρουν σήμερα την ένδειξη «Made in/produced in/product of Republic of Macedonia» θα πρέπει βάσει της Συμφωνίας αυτής υποχρεωτικά να μετατραπούν σε «Made in/produced in/product of Republic of North Macedonia», καθιστώντας έτσι προς όλους απόλυτη την διάκριση του τόπου προέλευσης των προϊόντων αυτής και της Μακεδονίας μας.

    Επιπρόσθετα, στην Συμφωνία έχουμε σαφείς διατάξεις περί των ευνοϊκών για την χώρα μας προβλέψεων της ΕΕ στο θέμα των εμπορικών επωνυμιών και σημάτων, και συγκεκριμένα:

    Στο άρθρο 1 παρ. 3 εδάφιο θ ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεθνής ομάδα ειδικών για την υλοποίηση των διευθετήσεων μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δυο χωρών στα συγκεκριμένα θέματα.

    Επίσης, στις τελικές διατάξεις της Συμφωνίας (άρθρο 20 παρ. 8) ορίζεται ότι η εφαρμογή της από τα δυο μέρη θα γίνεται σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο.

    Πρόσφατα (13/6/2018), ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου ενημέρωσε τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του ΥΠΑΑΤ για την παράνομη χρήση των οινικών ΠΓΕ «Μακεδονία», «Θράκη» και «Αιγαίο» επί των ετικετών οίνων που παράγονται ή εμπορεύονται στην ευρωπαϊκή και στην αμερικανική αγορά από επιχειρήσεις της πΓΔΜ, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Πολωνίας.
    Άμεσα εστάλη εγκύκλιος προς όλες τις Αρχές Εξωτερικού για τη διεξαγωγή εκτεταμένης έρευνας της επιτόπιας αγοράς, κυρίως στις χώρες της ΕΕ, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ελβετίας και της Αυστραλίας για τον εντοπισμό προϊόντων απομίμησης κατοχυρωμένων ελληνικών οινικών προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης. Μετά την καταγραφή των αποτελεσμάτων της έρευνας που θα διεξάγουν οι Αρχές Εξωτερικού, θα ακολουθήσει νέα συνάντηση με τους αρμοδίους φορείς για το συντονισμό ενεργειών.

    Ήδη δε, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Υπουργείο Εξωτερικών προεργασία για τον συντονισμό, σε ανώτατο υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο, όλων των συναρμοδίων Υπουργείων και φορέων, προκειμένου να προετοιμασθεί κατάλληλα, από ελληνικής πλευράς, το έργο όσων θα συμμετάσχουν στις εργασίες της διεθνούς διαπραγματευτικής ομάδας εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενης από εκπροσώπους των δυο κρατών στο πλαίσιο της ΕΕ με την κατάλληλη συνεισφορά του ΟΗΕ και του ΔΟΤ, η οποία θα συσταθεί βάσει του άρθρου 1 παρ. 3 σημ. θ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έργο της ομάδας αυτής, η οποία θα συσταθεί εντός του 2019 και θα ολοκληρώσει την εργασία της εντός τριών ετών, είναι η υποστήριξη και ενθάρρυνση των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δυο πλευρών, ώστε να θεσμοθετηθεί ένας ειλικρινής, δομημένος και με καλή πίστη διάλογος, στο πλαίσιο του οποίου θα επιδιώξουν και θα βρουν αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις στα θέματα που πηγάζουν από τα εμπορικά ονόματα, τα εμπορικά σήματα και brand names/εταιρικές ονομασίες.


    Τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν εν γένει στις ΠΟΠ/ΠΓΕ ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων Υπουργείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρία χρόνια μετά την υπογραφή της, η κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα «φρέναρε» την υλοποίησή της, ενώ «πίσω» έστειλε την εφαρμογή της και η καθυστέρηση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ. Επιβραδυντικό ρόλο στην εκτέλεσή της έπαιξε και η πανδημία. Όπως εξηγούν τόσο οι Σπυρίδων Σφέτας καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Αρμακόλας Επίκουρος Καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στο ΠΑΜΑΚ και ο Andreja Stojkovski, υπάρχουν αρκετά θέματα στα οποία έχει γίνει σημαντική πρόοδος και άλλα στα οποία η κατάσταση είναι προβληματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολλα λογια , ακομα μεγαλυτερη νομοθεσια - αρθρα, ειδικα σηματα, ειδικες επεξεγησεις, σημανσεις, αναλυσεις, οδηγιες στις διπλωματικές αποστολες μας...
    Το χασαμε το παιχνιδι πατριωτες με ολους αυτους τους καραγκιόζηδες πολιτικους μας εδω και 60-70 χρονια! και το χειροτερο ειναι οτι χασαμε απο τους ανυπαρκτους και ασημαντους βουλγαροσκοπιανογυφτους σλαβους!
    αντε τωρα να "παιξουμε" με τους απαιχτους τουρκους και τον ερτογαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ποια GREAT MACEDONIA αναφέρεστε ωρέ? Για αυτήν που μελλοντικά επιδιώκουν οι γνωστοί αποικιοκράτες?
    Παρακαλώ, την συμφωνία με τα Σκόπια να τη λέτε συμφωνία Τσίπρα - Σκόπια, είναι ιδιωτική γιατί ο λαός δεν την έχει εγκρίνει.
    Η Μακαρόνια είναι ΜΙΑ και είναι Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ