Quantcast

http://picasion.com/

Μήνυμα Ολυμπίας Αποστόλου για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Από την Ολυμπία Αποστόλου ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η βία που ασκείται σε μια γυναίκα, υποσκάπτει τον πυρήνα των βασικών της δικαιωμάτων. Την ίδια την αξιοπρέπειά της. Η βία, σωματική ή σεξουαλική, αλλά και η απειλή της βίας, και η ψηφιακή διάσταση της βίας επιβάλλουν μια ζωή μέσα στο φόβο. Η ενδοοικογενειακή βία μετατρέπει το σπίτι από καταφύγιο, σε κόλαση. 1 στις 3 γυναίκες, εδώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποστεί κάποια μορφή βίας.. 1 στις 2 γυναίκες συνειδητά περιορίζει τις μετακινήσεις της, εξαιτίας του φόβου..

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα.. αρχίσαμε να μιλάμε για τη βία.. Αυτό δεν είναι λίγο.. Τώρα όμως, πρέπει να κάνουμε το επόμενο.

Να φέρουμε τη συζήτηση εδώ. Να μιλήσουμε για τη βία στη γειτονιά μας, στο χωριό μας, στη μικρή μας πόλη.. Να στηρίξουμε τα κέντρα που βοηθούν τα θύματα. Να διεκδικήσουμε την ενίσχυσή τους, τη δημιουργία κι άλλων.

Να ακούσουμε τη γυναίκα δίπλα μας. Να την πιστέψουμε. Να τη βοηθήσουμε να νιώσει ότι καμία δεν είναι μόνη...»

Η Ολυμπία Αποστόλου είναι Οικονομολόγος - Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κίνημα Αλλαγής

Δείτε τo video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ