Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διαμαρτυρία... μετά μουσικής στο Δημαρχείο από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Μουσική διαμαρτυρία, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές κοινότητες και ζητώντας κρατική κινητοποίηση για την επίλυσή τους. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου όπου, αφού έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους, διαμαρτυρήθηκαν μετά μουσικής, τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια. Στο πλευρό τους είχαν καθηγητές και γονείς.

Δείτε βίντεο και τα αιτήματα των μαθητών:


Τα αιτήματα που διεκδικούνε οι μαθητές είναι τα εξής:

• Πιστοποίηση των θεωρητικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου (θεωρί, αρμονία) και των μαθημάτων μουσικών οργάνων.

• Επιπλέον μοειοδότηση των παιδιών που ενδιαφέτονται για τις μουσικές σχολές.

• Δωρεάν παροχή σχολικών εχειριδίων για τα μαθήματα που εξειδικεύονται στη θεωρητική μουσική εκπαίδευση (θεωρία, αρμονία, ιστορία μουσικής, μορφολοία, οργανολογία) και στα μαθήματα οργάνων, καθώς δεν έχουν όλα τα παιδιά την οικονομική δυνατότητα που απαιτείται για να τα προμηθευτούν.

• Μεγαλύτερη και έγκαιρη πρόσληψη μουσικών καθηγητών, ιδιαίτερα σε όργανα με μικρότερη ζήτηση, όπως κανονάκι, τρομπόνι, κόρνο κτλ.

Διεκδικούμε όσα μας ανήκουν! Θέλουμε σχολεία όπου η δημιουργία έχει τη θέση που της ανήκει. Ελεύθερη χωρίς στερήσεις!

1 σχόλιο:

  1. Οι λαθροδομες στην κυρίλα κ τα σχολεία μας αχουρια.
    Ψηφιστε τους ίδιους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ