Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Iτούδης: 200 νίκες στην Euroleague με ποσοστό 75,5%

Ο Δημήτρης Ιτουδης έγινε ο δεύτερος νεότερος που το πετυχαίνει, μετά τον Τσάβι Πασκουάλ. Η καταξίωση του ημαθιώτη προπονητή στην Ευρωλίγκα, άρχισε ως συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά συνεχίστηκε στην θέση του πρώτου τεχνικού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για 8 χρόνια και από την αρχή της φετινής σεζόν στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε. Ο Ημαθιώτης προπονητής της Εθνικής Ανδρών έφτασε τις 200 νίκες στην Εuroleague και έγινε ο δεύτερος νεότερος ηλικιακά προπονητής στην διοργάνωση που έχει αυτή την διάκριση, μετά τον Τσάβι Πασκουάλ.

Στο κλειστό κλάμπ των πολυνικών προπονητών, υπάρχουν 5 προπονητές με συν 200 νίκες, αλλά η επιτυχία του Ιτούδη είναι και το ποσοστό συγκομιδής ροζ φύλλων αγώνα που φτάνει στο 75,5%.

Ο μέντορας του και κουμπάρος του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι στην πρώτη θέση, έχει διαφορά 117 νικών από τον Ιτούδη, αλλά έχει παίξει και σε 198 περισσότερα παιχνίδια.

Το Top-5 των προπονητών με τις περισσότερες νίκες
  • Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς 317 νίκες (463 ματς)
  • Έτορε Μεσίνα 288 (415 ματς)
  • Τσάβι Πασκουάλ 241 νίκες (356 ματς)
  • Πάμπλο Λάσο 236 νίκες (341 ματς)
  • Δημήτρης Ιτούδης 200 νίκες (265 ματς)

2 σχόλια:

  1. Για ταβερνα ειναι καλυτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και φυσικα με την Εθνική ύπνος βαθύς και πλήρης αποτυχία. Για τους παίκτες που είχε διαθέσιμους ο πιο αποτυχημένος προπονητης της Εθνικής όλων των εποχών (με εξαίρεση -πιθανόν- την ανοησία Κιουμουρτζόγλου στο Ευρωμπασκετ του '91 στην Ρώμη που χάσαμε δικό μας παιχνίδι από τους Τσέχους (!!!) γιατί 5-7 πριν λήξει ο αγώνας ήθελε να .. ξεκουράσει τον Γκάλη!!!!! Για τον εαυτό του πολύ πετυχημενος , πάντα σε ομάδες με τα περισσότερα χρήματα, μία επιτυχία στα δεκα χρόνια, άριστες δημόσεις σχέσεις, εξαιρετικά συμβόλαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ