Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Μακεδονία στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ

Του Αντώνη Αντζολέτου
Το ρεκόρ του Σεπτεμβρίου του 2015, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να κάνει «ροζ» τη μισή Μακεδονία, θέλει να επαναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας. Τον Ιούλιο του 2019 η Βόρεια Ελλάδα βάφτηκε μπλε, με τη συμφωνία των Πρεσπών να αφήνει έντονα το αποτύπωμά της. Οι δύο διαδοχικές επισκέψεις, σε Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα και Πέλλα χθες –που είναι «κάστρα» της «γαλάζιας» παράταξης–, φανερώνουν τη στρατηγική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «επανάκτηση των χαμένων εδαφών».

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως το κλίμα αλλάζει και ότι το άνοιγμα της ψαλίδας με τη Νέα Δημοκρατία ακόμη και στις «μη φιλικές» δημοσκοπήσεις μειώνεται. «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να επισπευσθεί η προοπτική της λαϊκής ετυμηγορίας. Να έρθει πιο κοντά η πολιτική αλλαγή και η προοδευτική διακυβέρνηση, που θα βγάλει την κοινωνία από το τέλμα και θα δώσει ανάσα στην κοινωνία και στην πατρίδα μας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από την κεντρική αγορά της Εδεσσας.

Η μεσαία τάξη

Η προσέγγιση της μεσαίας τάξης αποτελεί τον κεντρικό στόχο, για αυτό άλλωστε και ο πυρήνας των περιοδειών του προέδρου περιλαμβάνει επισκέψεις στην κεντρική αγορά και συζητήσεις με επιχειρηματίες και εργαζομένους. Θεμέλιο των οικονομικών προτάσεων του κόμματος είναι η ρυθμιστική παρέμβαση στην αγορά ενέργειας με αποσύνδεση της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος από αυτή του φυσικού αερίου. 

Πραγματικό πλαφόν στην τιμή χονδρικής και λιανικής στο ρεύμα και πλαφόν 5% στο περιθώριο κέρδους στην παραγωγή ενέργειας. Παράλληλα, επιμένουν στη μείωση του ΕΦΚ στα κατώτερα επίπεδα που επιτρέπει η Ε.Ε. και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%. 

Οι αντιπολιτευτικοί τόνοι θα ανέβουν κατακόρυφα και για το θέμα των πλειστηριασμών, με κεντρικό αφήγημα πως από το 2019 και μετά δημιουργείται μια νέα γενιά κόκκινων δανείων λόγω του αυξημένου κόστους ζωής και της αύξησης των επιτοκίων.

Ο πολιτικός σχεδιασμός που έχει γίνει στην Κουμουνδούρου και οι συσκέψεις του Αλέξη Τσίπρα με τους Νίκο Μπίστη, Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιάννη Ραγκούση έχουν καταλήξει πως το δίπτυχο «οικονομία – δημοκρατία» θα κυριαρχεί στην ατζέντα του κόμματος. Μιλώντας για «οικονομία», στην Κουμουνδούρου στοχεύουν στην ακρίβεια στην αγορά. 

Για τη «δημοκρατία», η υπόθεση των παρακολουθήσεων και εκείνη του Ανδρέα Πάτση θα είναι ο οδηγός των υψηλών «ντεσιμπέλ» που θα ακολουθήσουν. Ηταν χαρακτηριστική η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως «οι πολίτες υποφέρουν, η δημοκρατία υπονομεύεται από παρακρατικές μεθόδους και την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός κρύβεται από τη Βουλή. Δεν έρχεται να δώσει απαντήσεις, αλλά προτιμά να πηγαίνει σε προστατευμένα κομματικά ακροατήρια και να εκτοξεύει ύβρεις, εξυπνάδες και διχαστικό λόγο». 

Στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν να δουν την κατάληξη που θα έχει η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα και αναλόγως θα αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους στο θέμα των υποκλοπών.

22 σχόλια:

  1. Τα έχουμε πει εκατό φορές: ο ξεφτίλας προτιμά να τον φτύνουν παρά να τον κρίνουν. Περαστικά, αλλά εμάς μας μεγάλωσαν οι γονείς μας με άλλες αξίες, δεν μας παράταγαν στις καταλήψεις για να πίνουν συντροφικές μπύρες σχεδιάζοντας την επανάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι αλλα σε παραταγαν για να πουλανε το λαδι 50 φορες πανω στην Κατοχη. Φοβερες αξιες!

      Διαγραφή
    2. 8.39 Εσένα σε παράταγαν για να σφάζουν κόσμο (ανάμεσα τους και παιδιά)με κονσερβοκούτια...

      Διαγραφή
    3. Η γνωστή αιώνια διχόνοια του λαού μας που οδήγησε στον εμφύλιο και σε άσχημα αποτελέσματα εθνικά και κοινωνικά!

      Διαγραφή
  2. Το φασιστικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ενα σούπερ μάρκετ που τα εχει ολα: ακροδεξιούς φασιστες-ΑΝΕΛ, ακροαριστερούς φασιστες-Ρουβικωνες και υμνητές του Κουφοντινα, πρωην πασοκικα παράσιτα, Μπιμπο-Grannies, ψυχασθενείς και πρωτόγονους τσοπάνηδες, κρατικοδίαιτους επαγγελματιες κουλτουριάρηδες, Σλαβοφασιστες ανθέλληνες και γενικά καθε καρικατουρα που εχει σηκώσει οποιαδήποτε ιδεοληπτικη σημαία. Με βάση αυτο το μωσαϊκό δουλεύουν και τους Ελληνες: βγαίνει ενας πρωτόγονος τσοπάνης που γρυλίζει και αλυχταει, μετα ερχεται ενας γλυκανάλατος δήθεν μορφωμένος να τον κριτικάρει απαλά.. Έτσι πορεύτηκαν μεχρι τωρα κοροϊδεύοντας τους Ελληνες. Καταλάβετε οτι ολοι τους ειναι ίδιοι: φθηνά ανθρωπάκια χωρις ένσημα που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την καρέκλα και το ίδιο μίσος για τους πολιτες λογω των σταλινοφασιστικων τους ιδεοληψιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ορισμός του εθνοφασιστα μειοδότη είσαι 6:56 ,μόνο εσύ ο ίδιος θα μπορούσες να περιγράψεις τόσο καλά τον εαυτό σου.

      Διαγραφή
    2. 11.19 Έχεις χρόνο για σχολιασμό σαν επιστάτης μέσα στα γκουλαγκ;Μπράβο, ο μπαμπάς Στάλιν σας έχει στα ωπα ωπα...

      Διαγραφή
  3. Αν μας έβαλε στο μάτι εμάς τους Μακεδόνες ο Τσίπρας την βάψαμε.....δεν την βλέπω καλά την Βόρεια Ελλάδα.......θα μας πουλήσει σε άλλο κράτος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παγετώνες στην Πέλλα ανακάλυψε ο γίγας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ένας υπέγραψε την συμφωνία τον Πρεσπών και ο άλλος την σεβάστηκε με λίγα λόγια ο ένας συμπληρώνει τον άλλο τα κόμματα αλλάζουν η ανθελληνική πολιτική εφαρμόζετε από όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα καίρια και σημαντικά όλοι τους παίρνουν...οδηγίες/εντολές.

      Διαγραφή
  6. Βρέ ξού από Μακεδονία οι προδότες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Νότια Μακεδονία στηρίζει Αλέξη Τσιπρα.

    Ειλικρινής, αφουγκραζεται τη λαϊκή βούληση και την κάνει κυβερνητική πολιτική, λαϊκό άτομο ζυμωμενο μέσα στον αγώνα για επιβίωση, όπως ο μέσος Ελληνας με ένσημα ΙΚΑ και ΟΓΑ στη πλάτη του, για αυτό το λόγο έχει απήχηση στον απλο λαό και τα οικονομικά τζά(ν) κια τον τρέμουν, μην επανέλθει στην εξουσία και κρατικοποιησει τα υπερκέρδη τους προς το συμφέρον του εργάτη, αγρότη, όπως έκανε την πρώτη φορά αριστερά.

    ΨΝΑ Δαφνι, Αττικής 26/11/2022.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, από δουλειά, ένσημα, μεροκάματα, χωράφι, εργοστάσιο, ανεργία και ...γιαπί, μετρημένοι στα δάχτυλα του χεριού είναι απ όλα τα κόμματα όσοι είχαν από αυτά!

      Διαγραφή
  8. Εγω περιμένω πότε η ΝΔ θα πάρει πίσω το όνομα της Μακεδονίας μας.... Γιαυτό δεν τους βγάλαμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δύο μεγάλα λάθη έκανε ο Τσίπρας.
    Το πρώτο ότι έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά σε εντελώς ακατάλληλη στιγμή κυρίως για το προσωπικό ( αλλά και το κομματικό) του συμφέρον - μέλλον. Ίσως υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του. Ίσως η απειρία, ίσως η βιασύνη για την εξουσία, ίσως όλα αυτά μαζι, συν αλλους άγνωστους λογους.
    Το δεύτερο , το θεμα του ονόματος της Μακεδονίας. Προφανώς και εδω θα πιέστηκε ( δεν ηταν και.. υπέρμαχος του όχι!) απ οσους ηθελαν να κλείσουν το θέμα λαμβάνοντας ψεύτικες υποσχέσεις για αλλου ειδους βοήθεια ή στήριξη αλλα και παλι την... "πάτησε" . Κυρίως την "πάτησε" η χώρα.
    Όλα τα υπόλοιπα που συνέβησαν και θα συνεχίζουν να μας συμβαίνουν ( περικοπές μισθών-συντάξεων, δώρα, ΕΚΑΣ, ανεργία, προσωπική διαφορά, κόκκινα δάνεια, πτωχεύσεις, αντεργατικοί νόμοι, μείωση δαπανών για υγεία -παιδεία -ασφάλεια, ταμείο δέσμευσης εθνικού εθνικού πλούτου κτλ κτλ) για πολλά πολλά χρόνια είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής χρεωκοπίας που μας οδήγησαν με τις εγκληματικές τους πολιτικές αποφάσεις άλλες κυβερνήσεις και άλλοι πολιτικοί. Πάντως ΟΧΙ ο Αλέξης! Είναι πολύ βολικό για τους υπεύθυνους της καταστροφής το διάστημα της διακυβέρνησης του Τσίπρα για να "ισοφαρίσουν" τις τρομακτικές -εγκληματικές τους ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την 6μηνη αχρείαστη διαπραγμάτευση …. την γνωστή βαρουφακειαδα…. που μας στοίχισε 130 δις € ….. ζημιά κατά πολύ μεγαλύτερη από όλες συνολικά τις ζημίες όλων των προηγούμενων καταστροφικών κυβερνήσεων …. δεν μας είπες κάτι…… γιατί;

      Διαγραφή
  10. γιατι αυτο κανεις δεν το ξερει και μπορει να ειναι και χειροτερα απ οτι γραφεις ή και ασημαντο. το σιγουρο ειναι οτι φωτια στο σπιτι μας ( πατριδα) αλλοι εβαλαν και ισως , μπορει και οχι ομως, στην προσπαθεια για κατασβεση ( σωτηρια ) καποιοι να εκαναν και λαθος ( να εριξαν πετρελαιο). τι λες ομως ;;; ποιος εκανε τι ζημια;;; ποιος αναψε την πυρκαγια;;; ποιος δανειζοταν δεκαετιες και δεκαετιες ως χωρα ΔΙΣ ;;και ποιος κατεύθυνε τον λαο στο χρηματιστήριο και στα προσωπικα δανεια κτλ κτλ;;; ο αλεξης;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...Ή ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ Ή ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά ο Τσίπρας ενδιαφέρεται για τη Μακεδονία και πήγε στην Πέλλα; Από τα Σκόπια έπρεπε να ξεκινήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ότι οι νεοέλληνες έχουν πλήρη άγνοια της ιστορίας τους, το ότι δεν αντιλαμβάνονται αυτά που διαβάζουν στις εφημερίδες και αυτά που ακούν στα μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνονται αν διαβάσει κανείς τα παραπάνω σχόλια. Εφόσον υπάρχουν πολίτες που ψηφίζουν ακόμη χωρίς υγιή κριτήρια αλλά επιλέγουν το κόμμα που τους είπε η οικογένεια τους σημαίνει ότι η χώρα αυτή σύντομα δεν θα έχει μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελπίζω οι Μακεδόνες να μην ξεχάσουν και τ ψέματα που είπε πριν βγει περί ριζοσπαστικής αριστεράς κλπ κλπ έκανε όλα τα λάθη που έκρινε τους άλλους + ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΕΤΑΖΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνουν χειρότερα ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΟΧΙ ΠΡΑΞΕΙΣ
    ΘΑ
    ΘΑ
    ΘΑ
    ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΒΛΕΨΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΑ Η ΑΛΞΑΝΔΡΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    αφήστε το κουραστήκαμε μην κατέβετε καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ