Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γιατί πρέπει πάντα να ανοίγεις με το δεξί χέρι την πόρτα του αυτοκινήτου

Mόνο λίγοι δεν είναι οι οδηγοί που αφού σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους, έχουν την… κακιά συνήθεια να ανοίγουν την πόρτα -για την αποβίβαση από το αυτοκίνητο - με το αριστερό τους χέρι. Πρόκειται για μια φαινομενικά αθώα μηχανική κίνηση, η οποία ωστόσο εγκυμονεί πολύ μεγάλους κινδύνους, εκθέτοντας τη ζωή των συμπολιτών μας σε κίνδυνο. «Έλεγξε δύο φορές, σώσε μία ζωή». Πρόκειται για μία συμβουλή που δεν αφορά μόνο στον έλεγχο για διερχόμενα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες κατά την αλλαγή λωρίδας, αλλά και την επίδειξη της μέγιστης προσοχής πριν ανοίξουμε την πόρτα για να εξέλθουμε από το αυτοκίνητο.

Αυτή, ωστόσο, η φαινομενικά αθώα μηχανική κίνηση πολλών οδηγών να πιάνουν το χερούλι της πόρτας με το αριστερό τους χέρι εγκυμονεί ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους, δεδομένου ότι εκθέτει τόσο τους ίδιους όσο και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου σε σοβαρό κίνδυνο.

Ο λόγος έγκεται στο γεγονός ότι με αυτή την κίνηση είναι αδύνατο να στρίψουμε το σώμα μας προς τα αριστερά και το βλέμμα μας προς τα πίσω. Επομένως, είναι αρκετά δύσκολο να ελέγξουμε αν πλησιάζει κάποιο ποδήλατο, μοτοσικλέτα ή άλλο αυτοκίνητο.

Στον αντίποδα, ανοίγοντας την πόρτα με το δεξί μας χέρι, το σώμα μας αναγκάζεται να στρίψει προς τα αριστερά και ως εκ τούτου το βλέμμα μας γυρίζει προς τα πίσω, ελέγχοντας αποτελεσματικά αν πλησιάζει κάποιο δίκυκλο ή άλλο αυτοκίνητο.

Τη συγκριμένη τεχνική χρησιμοποιούν σε τεράστιο βαθμό οι Ολλανδοί, με αποτέλεσμα να έχουν αποσοβηθεί εκατοντάδες ατυχήματα.

Από την άλλη, οι Αμερικανοί οδηγοί αρνούνται να αποβάλουν αυτή την ιδιαίτερα επικίνδυνη συνήθειά τους, με αποτέλεσμα να σημειώνονται σε μεγάλη συχνότητα τραυματισμοί δικυκλιστών.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ