Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βγάλτε τους τραχανάδες από το ντουλάπι και φτιάξτε... Σπανακόρυζο!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Παρεξηγημένο φαγητό που η θέα του στο τραπέζι μπορεί μας τρόμαζε στην παιδική μας ηλικία, το εκτιμήσαμε όμως ιδιαίτερα μεγαλώνοντας. Το σπανακόρυζο είναι ένα εύκολο και οικονομικό φαγητό με πολλά θρεπτικά συστατικά, ειδικά αν αντικαταστήσουμε το ρύζι με τραχανά, όπως μας προτείναι ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς. Να πώς θα αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τους τραχανάδες που στέκονται καιρό τώρα στο ντουλάπι της κουζίνας! Δείτε τα υλικά και την συνταγή:

Υλικά

1 κιλό φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
80 γρ. τραχανά ξινό
60 ml ελαιόλαδο
150 γρ. χυμό ντομάτας
γιαούρτι, για το σερβίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 3΄. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά μας. Κατόπιν ρίχνουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10΄.

Τέλος προσθέτουμε τον τραχανά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αναλόγως τα υγρά που έχει βγάλει το σπανάκι προσθέτουμε νερό. Μαγειρεύουμε για 10΄ ακόμη και αποσύρουμε. Σερβίρουμε το φαγητό με γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ