Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Λευκή μαγεία» το χιονισμένο Βέρμιο!

Κατεβαίνοντας από Ξηρολίβαδο
Τι είναι αυτό που κάνει τις εικόνες με λευκά τοπία, ακαταμάχητες; Τι είναι αυτό που κάνει μικρούς μεγάλους να τρελαίνονται στη θέα του χιονιού; Ότι και να είναι αυτό, τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα ήρθαν και μαζί και οι εικόνες από τα χιονισμένα ορεινά χωριά της Ημαθίας που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε. Όπως οι εικόνες που μας χαρίζει ο Ιωάννης Τσιαμήτρος από την παγωμένη διαδρομή που έκανε το πρωί, κατεβαίνοντας από το Ξηρολίβαδο, γράφοντας παράλληλα:

«Πρώτα χιόνια. Κατεβαίνοντας από το Ξηρολίβαδο. Σαν να είναι η πρώτη φορά! Τόσα χρόνια. Και όμως κάθε φορά και διαφορετικά... Είναι η αποτύπωση της στιγμής που φέρνει και ξεχωριστά συναισθήματα. Ο κάθε χρόνος, ο κάθε μήνας του φθινοπώρου και του χειμώνα έχουν τη δική τους σημασία, τη δική τους ομορφιά, τη δική τους μελαγχολία και χαρά μαζί. Τα πάντα ρει, παρά την επανάληψη του φαινομένου! Κάθε όμως νιφάδα του χιονιού, κάθε κρύσταλλος πάγου και κάθε σταγόνα βροχής είναι διαφορετικές, μοναδικές… Είναι η Θεά Φύση… 

Γιαυτό αξίζει να τα αποτυπώνει κανείς ακόμα και με τις πενιχρές τεχνικά  φωτογραφικές ικανότητες ενός μέτριου κινητού!

Γιαυτό αξίζει να ζει κανείς σε αυτό το μεγαλείο της Πλάσης. Σε τόσο απλές στιγμές!».

Δείτε φωτογραφίες:








9 σχόλια:

  1. βλαλε φωτογραφιεσ και τα αγελαδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης και τα βόδια , για εσένα που έγραψες το προηγούμενο σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θυμάμαι καλά, προς Ξηρολίβαδο έχει κυρίως γίδια. Τα βοοειδή απαντώνται εντός και εκτός του δρόμου για το Σέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά είστε όλοι για τα γίδια και βόδια ......τι σχόλια είναι αυτά που κάνετε , ζητείστε συγνώμη σε αυτούς τους ανθρώπους που αγαπούν το βουνό και σας το παρουσιάζουν ζωντανά , .έλεος ...Θόδωρος !

      Διαγραφή
    2. οκ συγγνώμη, αλλά κάποτε είχε και άλογα

      Διαγραφή
  4. Λευκή μαγεία από το τοπίο και μαύρη μαγεία από τους βλάχους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ