Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στη δίνη του Predator η κυβέρνηση - Τι καταγγέλλεται - Πώς απαντά

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, γίνεται τώρα λόγος για σειρά παρακολουθήσεων πληθώρας πολιτικών προσώπων όπως ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω του Θόδωρου Καρυπίδη, αλλά και σειρά προσώπων από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφία και τον καλλιτεχνικό χώρο.

«Τα πολιτικά πρόσωπα είναι περισσότερα, ενώ η παρακολούθησή τους δεν είναι µόνο άµεση αλλά και έµµεση. Σε κάποιες περιπτώσεις όπως του Αντ. Σαµαρά και του Μιχ. Χρυσοχοΐδη η παρακολούθηση γινόταν µε µόλυνση της δικής τους συσκευής, σε άλλες όµως η συσκευή που προσβλήθηκε ανήκει σε πρόσωπο που διατηρεί στενές σχέσεις µε τον πραγµατικό στόχο», αναφέρει το Documento.

Παράλληλα το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «τα πρόσωπα που επισυνδέονταν µε εισαγγελική εντολή για «λόγους εθνικής ασφάλειας σπάνια έµεναν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ για µεγάλο χρονικό διάστηµα. Σκοπός της επίσηµης παρακολούθησης ήταν να εντοπιστεί µε ποιους έχει επαφή ο παρακολουθούµενος. ∆ηλαδή να ανιχνευτούν οι συχνές επαφές του», ενώ σημειώνεται πως «οι συχνοί συνοµιλητές του στόχου, ανυποψίαστοι συνήθως, µολύνονταν µε το λογισµικό. Πρόσωπα που συνδέονταν µε τους πολιτικούς, σύζυγοι ή εξωσυζυγικές τους σχέσεις, παρακολουθούνταν από το Predator».

Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Χωρίς καμμία τεκμηρίωση είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που κάνει λόγο για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στην ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει επιδιώξει από την πρώτη στιγμή τη διερεύνηση της υπόθεσης υποκλοπών καθώς και ότι λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμμία δημόσια αρχή.

Προσθέτει επιπλέον ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τέτοιων λογισμικών και θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύει την κυκλοφορία τέτοιου λογισμικού στην επικράτεία της.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας τα εξής: «Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Documento γεννούν βαθύ προβληματισμό, θλίψη και αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης.

Είναι ώρες κρίσιμες για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.
Για την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα. Το τι ισχυρίζεται πλέον ένας ένοχος πρωθυπουργός μικρή σημασία έχει.

Αυτό που έχει σημασία είναι αν η δικαιοσύνη σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων και ιδίως αν το πολιτικό σύστημα προστατεύσει εν τέλει τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά του αλλά και τη δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ