Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

4 φυσικές λύσεις για το σπυράκι που εμφανίστηκε εκεί που δεν το περίμενες

Η ακμή είναι μια κοινή δερματική ασθένεια που επηρεάζει περίπου το 85% των ανθρώπων κάποια στιγμή στη ζωή τους. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ενοχλητικά σπυράκια που κάποιες φορές μπορεί να αποδειχθεί τρομερά δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτά. Προφανώς οι θεραπείες που συστήνονται από ειδικούς γιατρούς αποτελούν την ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα και θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό αν το πρόβλημα επιμένει.
Μία ακόμη εναλλακτική, την οποία ακολουθούν αρκετοί για να απαλλαγούν γρήγορα από τα σπυράκια, είναι οι φυσικές λύσεις.

Ακολουθούν οι 4 φυσικοί, πιο γνωστοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια γρήγορα.

1. Tea tree oil

Το έλαιο tea tree oil εξάγεται από τα φύλλα του δέντρου Melaleuca alternifolia, το οποίο βρίσκεται στην Αυστραλία.

Είναι γνωστό για την ικανότητά του να καταπολεμά τα βακτήρια και να μειώνει τη φλεγμονή του δέρματος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το tea tree oil είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και ερεθισμό όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αραιωθεί με άλλο έλαιο, που συνίσταται για εφαρμογή σε πρόσωπο.

2. Θεραπεία με αιθέρια έλαια

Εκτός από το έλαιο tea tree oil, πολλά άλλα αιθέρια έλαια με αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη απομάκρυνση των σπυριών.

Πρόσφατη επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι τα αιθέρια έλαια της κανέλας, του τριαντάφυλλου, της λεβάντας και του γαρύφαλλου καταπολεμούν βακτήρια που προκαλούν ακμή.

3. Εφαρμόστε πράσινο τσάι στο δέρμα

Πολλοί άνθρωποι πίνουν πράσινο τσάι για τα οφέλη του στην υγεία, αλλά μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα.

Το πράσινο τσάι περιέχει φλαβονοειδή και τανίνες, οι οποίες είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και των βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια.

Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα στο αντιοξειδωτικό EGCG, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά τη φλεγμονή, μειώνει την παραγωγή σμήγματος και αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίου της ακμής, σε άτομα με δέρμα με τάση για ακμή Θα πρέπει να τονίσουμε ότι μπορεί κανείς να ανακαλύψει πολλές φυσικές θεραπείες για την ακμή, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, ωστόσο μόνο λίγες είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βοηθούν.

4. Ενυδατώστε με αλόη βέρα

Η αλόη βέρα είναι ένα τροπικό φυτό με φύλλα που παράγουν ένα διαυγές τζελ.

Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, το τζελ αλόης έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων, στη μείωση της φλεγμονής και στην προαγωγή της επούλωσης των πληγών.

Εξαιτίας αυτού, είναι μια δημοφιλής θεραπεία για διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως ψωρίαση, εξανθήματα, κοψίματα και εγκαύματα.

Η αλόη βέρα περιέχει λουπεόλη, σαλικυλικό οξύ, ουρικό άζωτο, κανελαμονικό οξύ, φαινόλες και θείο, τα οποία αναστέλλουν τα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια.

Ενώ το τζελ αλόης μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσει τα σπυράκια από μόνο του, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό όταν συνδυάζεται με άλλες θεραπείες ή φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ