Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, με τη συνοδεία κλιμακίου βουλευτών και στελεχών επισκέφτηκε περίπτερα της 29ης έκθεσης Agrotica. Στην εκδήλωση-συζήτηση «Αγροτική Ανάπτυξη l Οι Αγρότες ξανά στο Προσκήνιο» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» εντός της ΔΕΘ o κ. Σπυρόπουλος έδωσε έμφαση στην αύξηση του κόστους παραγωγής εν μέσω ενεργειακής κρίσης και αναφέρθηκε στις ήδη διατυπωμένες προτάσεις για άμεση επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και την ανάγκη να υπάρξουν γενναίες επιδοτήσεις σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ζωοτροφές.
«Η 29η AGROTICA είναι ένα σημείο αναφοράς για τους αγρότες όλης της χώρας, σε μία περίοδο στην οποία το ενεργειακό κόστος είναι τεράστιο και δυσβάστακτο για την παραγωγή» , είπε ο κ. Σπυρόπουλος και συνέχισε: «Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε μιλήσει πολλές φορές για άμεση επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, όπως, επίσης, και για γενναίες επιδοτήσεις στα λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα και στις ζωοτροφές».
Ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τις ενεργειακές κοινότητες αγροτών, κτηνοτρόφων και μεταποιητών. «Βρισκόμαστε σε μία περίοδο στην οποία η κυβέρνηση και ο κ. Σκρέκας, με δική του απόφαση, έδωσε τον λίγο χώρο όσον αφορά το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ σε λίγους αντί να δημιουργήσει ενεργειακές κοινότητες και να βοηθήσει τους αγρότες να περιορίσουν μακροπρόθεσμα το κόστος της παραγωγής τους. Εμείς, λοιπόν, θεωρούμε πολύ σημαντικό τον αγροτικό τομέα, όσον αφορά στην ανάπτυξη της χώρας, αλλά γενικότερα θα σταθούμε δίπλα, όπως κάνει πάντα το ΠΑΣΟΚ, στον κάθε αγρότη και γενικότερα στον αγροδιατροφικό τομέα που τον θεωρούμε πολύ σημαντικό».
Επιπλέον, στην εκδήλωση συμμετείχε ως ομιλητής ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, επ. Αγροτικού Τομέα Ν.Ε. Ημαθίας, όπου στην τοποθέτησή του τόνισε «Για εμάς του μεγαλύτερους έχει νόημα να θυμηθούμε το ΠΑΣΟΚ και να συγκρίνουμε, όμως για τη νέα γενιά έχει νόημα να βιώσει το νέο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα αλλαγής που οραματίζεται, σχεδιάζει έχοντας ρίζες βαθιές στο χώμα και στη συνείδηση των αγροτών. Στο ΠΑΣΟΚ που φέρνει τους αγρότες ξανά στο προσκήνιο. Στο ΠΑΣΟΚ που φέρνει αγροτική ανάπτυξη στην προμετωπίδα των εξελίξεων. Στο ΠΑΣΟΚ που δεν έφυγε ποτέ από τους αγρότες.»
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής - Έδινε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Ιπποκράτειο
-
Με μισθό γύρω στα 24.000 ευρώ Ένα πάρα πολύ γνωστός Βεροιώτης, λάτρης της γυμναστικής και της
-
Σταμάτησε για καφέ στην Ελιά, πριν πάει για γυρίσματα στη Φλώρινα - H συνάντηση με τον Βασίλη Σαρηγιαννίδη και τον
-
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άνδρας 54 ετών από το όχημά του μετά από εκτροπή το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαρτίου, σύμφωνα με
-
Νέα ενημέρωση: Έχει καλυφθεί η ανάγκη για αίμα - Καλέστε στο τηλ. 2331351173 για μελλοντικές ανάγκες
-
Ένα νέο, ισχυρό επενδυτικό σενάριο φαίνεται να διαμορφώνεται έξω από τη Βέροια, φέρνοντας στο προσκήνιο τα παραποτάμια οικόπεδα της ΔΕΗ
-
Το Σάββατο 4 Απριλίου 2026 (Σάββατο του Λαζάρου), θα τελεστεί η κηδεία του 7χρονου Αχιλλέα Πασχαλίδη, που έχασε την ζωή του λίγες
-
Σε κατάσταση προβληματισμού βρίσκονται οι αγρότες σε Ημαθία και Πέλλα, μετά το χαλάζι που έπληξε τις καλλιέργειες και προκάλεσε ζημιές
-
Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του veriotis.gr Για 8η χρονιά το Μακροχώρι τίμησε τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων
-
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, αφιερωμένη στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.