Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Άδικη κατανομή του αποθεματικού κρίσης χωρίς διαβούλευση

Από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Σάββα Τσιχλακίδη ανακοινώθηκαν τα εξής: «Από τη Δευτέρα, ο αγροτικός κόσμος είναι αναστατωμένος. Τα 26 εκ. ευρώ που δικαιούται η Ελλάδα από το αποθεματικό κρίσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πιστώθηκαν σε λογαριασμούς παραγωγών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ. Πολλοί παραγωγοί όμως, έμειναν εκτός των πληρωμών, ενώ το ΥΠΑΑΤ δεν δίνει καμία διευκρίνιση για τη μέθοδο με την οποία επιλέχθηκαν οι δικαιούχοι. Το σίγουρο είναι ότι καμία διαβούλευση δεν προηγήθηκε της απόφασης.

Διαβάσαμε με προσοχή τον κανονισμό που ορίζει τον τρόπο κατανομής του αποθεματικού κρίσης. Είναι γεγονός ότι ξεκάθαρα θέτει ως προϋπόθεση την εφαρμογή μεθόδων παραγωγής φιλικών προς το περιβάλλον και το κλίμα. Με σαφήνεια και ρητά αναφέρεται επίσης μια άλλη βασική προϋπόθεση που διέπει όλες τις Ευρωπαϊκές ενισχύσεις. Η αποφυγή της στρέβλωσης του ανταγωνισμού και της αγοράς.

Δυστυχώς, γίναμε δέκτες καταγγελιών από πολλούς παραγωγούς που εφαρμόζουν φιλοπεριβαλλοντικές μεθόδους όπως η Ολοκληρωμένη και το Κομφούζιο, ότι δεν πιστώθηκαν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επέλεξε να εφαρμόσει μερικώς τον κανονισμό, ξαφνικά και τιμωρητικά, αφήνοντας έξω από τις ενισχύσεις μεγάλο αριθμό παραγωγών που θα μπορούσαν να συμμετέχουν. Αυτό δημιουργεί ουσιαστική στρέβλωση στην αγορά, αφού παραγωγοί που εφαρμόζουν παρόμοιες μεθόδους καλλιέργειας, με παρόμοια έξοδα και παρόμοιους πελάτες διαχωρίζονται. Κάποιοι ενισχύονται ενώ άλλοι όχι.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εδώ και χρόνια, οι αγρότες-μέλη των Οργανώσεων Παραγωγών αισθάνονται αδικημένοι επειδή διακινούν μέσω των οργανώσεων το σύνολο της παραγωγής τους, υπόκεινται σε ελέγχους και γραφειοκρατία, χάνοντας την ευελιξία που έχουν οι συνάδελφοι τους μη μέλη. Η αδικία αυτή πρέπει να διορθωθεί με συχνούς ελέγχους στην αγορά ώστε να παταχθεί η μαύρη διακίνηση, με παρεμβάσεις στο φορολογικό των αγροτών, με εφαρμογή ποιοτικών προτύπων. Δεν επιτρέπεται όμως να χρησιμοποιούνται για αυτό οι έκτακτοι ευρωπαϊκοί πόροι.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύει τους παραγωγούς που επλήγησαν από τον πόλεμο για να αντέξουν το χειμώνα και να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Ο διαχωρισμός τους σε παραγωγούς Α και Β κατηγορίας όταν οι ενισχύσεις διανέμονται, οδηγεί πολλούς σε απόγνωση και ενισχύει τον αντισυστημισμό και τον αντιευρωπαϊσμό μεταξύ τους. Όλοι οι παραγωγοί αλλά και οι συνεταιρισμοί πρέπει να γνωρίζουν από την αρχή τους όρους.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψει σε λαϊκισμούς του τύπου «όλα τα στρέμματα – όλα τα λεφτά». Η τήρηση της ευρωπαϊκής νομιμότητας είναι απαραίτητη. Όμως, καθήκον κάθε κυβέρνησης είναι η σωστή προετοιμασία ώστε οι διαθέσιμοι πόροι να διατίθενται με τρόπο που θα μεγιστοποιεί τα παραγωγικά οφέλη, ενισχύοντας ταυτόχρονα την κοινωνική συνοχή.

Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι λειτουργεί με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», πρόχειρα και βεβιασμένα. Κάτω από την ασφυκτική πίεση του χρονοδιαγράμματος, αφού οι πληρωμές έπρεπε να έχουν γίνει μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, και χωρίς καμία διαβούλευση με τους παραγωγούς και τους θεσμικούς φορείς που τους εκφράζουν. Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση αποτυγχάνει πλήρως».

18 σχόλια:

  1. Πήγαινε να βάλεις κανένα ένσημο και μετά έλα να μας πεις τις απόψεις σου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παιδάκι για να ανοίξει καμιά Μπέλβε στα μπουζούκια καλό είναι. Μέχρι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλοίμονο εάν η Ελλάδα περίμενε φίλε να σωθεί από πιτσιρίκια που δεν γνωρίζουν τι θα πει εργασιακός χώρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρχισε πάλι το πάνελ του καναπέ. Επειδή προφανώς δεν τον γνωρίζετε ούτε σαν επαγγελματία ούτε προσωπικά, δεν θα γνωρίζετε ούτε ότι έχει φορολογική δήλωση του ενός εκατομμυρίου και δουλεύει σαν το σκυλί. Μη ζηλεύετε φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....καλό είναι να ενεργοποιηθεί η εφορία για το πόθεν έσχες.....και επίσης ένας τέτοιος ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ τι θέλει με τον Σοσιαλισμό ?>

      Διαγραφή
    2. Και τι, θέλει να τα κάνει περισσότερα μέσα από την πολιτική; να μας λείπει

      Διαγραφή
  5. Τελικά οι αγρότες δημ υπάλληλοι έχουν γίνει. Όλο απ το κράτος πληρώνονται. Όλο επιδοτήσεις και κονδυλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακάρι όλοι οι νέοι υποψήφιοι να είχαν το ήθος του συγκεκριμένου παιδιού και να δουλεύαν από τόσο μικρή ηλικία όσο αυτός!! Αν δεν ξέρετε έναν άνθρωπο μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα επειδή δεν μπορείτε να είστε σαν αυτόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυφε συνέχεια οπως παντα,σκύλος εκεί που τρώει δεν γαβγίζει,λέει η παροιμία.
      Μέχρι ποτε θα υπάρχουν τα καρκίνωματα του σοσιαλισμού.

      Διαγραφή
  7. Απίστευτο παιδί!! Θα πάει μπροστά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλεος με τούς νέους. Τα μεροκάματα του είναι ποιο πολλά από τα δικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολλοί θα θελανε να μοιάσουν αυτό το παιδάκι αλλά δυστυχώς δεν μπορούν και επίσης πρέπει να ξέρετε ότι αυτό το παιδάκι είναι το μέλλον της παράταξης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφήστε το παιδί ήσυχο ,να μπορέσει να αναπτύξει και αυτός τις απόψεις του.Μη μας βγαίνει μιζέρια.Στο φινάλε φινάλε ,τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ ,αποφάσισαν ότι η προηγούμενη τοπική ηγεσία ,έπρεπε να αποχωρήσει.Και μην ξεχνάμε ,ότι οι γενιές αλλάζουν ,πρέπει να έλθουν νεότερα άτομα στο προσκήνιο και λόγω φθοράς -κούρασης ,αλλά και λόγω γήρατος.
    Μην πυροβολείτε λοιπόν τον πιανίστα .Ο χρόνος είναι αυτός που θα κρίνει τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σώσουν την Ελλάδα κανένα κόμμα δεν θέλει το καλό μας όλοι κοιτάνε να ξεπουλήσουν ότι υπάρχει όταν το καταλάβουμε θα αλλάξουν πολλά μέχρι τότε καληνύχτα Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς για την καταξίωση και αναγνωρισιμότητα πολλοί νέοι χρησιμοποιούν τα αποτυχημένα και διεφθαρμένα κόμματα. Εκτός και αν συμπορεύονται εκ πεποιθήσεως το οποίο είναι ακόμη χειρότερο.
    Έτσι δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί βρε; Τα κόμματα είναι τσιφλίκι των αγίων οικογενειών τύπου Μητσοτάκη, Παπανδρέου, Κεφαλογιάννη, Καραμανλή κλπ; Δεν πιστεύεις στη δημοκρατία; Στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι;

      Διαγραφή
  13. Και εγώ δεν μπήκα στον κόπο να διαβάσω το κατεβατό που ανέβηκε στο άρθρο. Μπορεί κι εμένα να μη μου αρέσει το look του ομιλούντα. Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να κάνω αρνητική κριτική, χωρίς καν να έχω διαβάσει τι γράφει το άρθρο , λες και πρόκειται για reality show.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανεξάρτητα από ποιον κομματικό χώρο προέρχεται ο καθένας από μας, υπάρχει κάποιος που διαφωνεί με την παραπάνω ανακοίνωση; Πολιτικοί της συμπολίτευσης δήλωσαν ότι ήταν άδικο και ατυχές εκ μέρους της κυβέρνησης. Το άλλο σκέλος του δικού μου σχόλιου έχει να κάνει με την επίθεση στον πρόσωπο του κ. Τσιχλακίδη. Τουλάχιστον άδικη! Ένας άνθρωπος που δουλεύει 365 μέρες το χρόνο σε ένα απαιτητικό περιβάλλον εργασίας! Γιατί για όσους δεν γνωρίζουν δουλεύει περισσότερο και από τους υπαλλήλους της επιχείρησής του έχοντας να διαχειριστεί επιπλέον την κριτική του κάθε κακεντρεχή! Αναρωτιέμαι ποιοι θα έπρεπε κατά τη γνώμη σας να συμμετέχουν ενεργά στον πολιτικό βίο αυτού του τόπου αν όχι νέοι, με όραμα και επιπλέον επαγγελματικά καταξιωμένοι άνθρωποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ