Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ανακοίνωσε ότι «το επόμενο διάστημα και με την ολοκλήρωση δυο μελετών που «τρέχουν» για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού, θα ανοίξει η συζήτηση για την αναθεώρηση του Κανονισμού, με στόχο τη δίκαιη και άμεση αποζημίωση των παραγωγών». Στο μεταξύ την ανάγκη άμεσης καταγραφής όλων των ζημιών που σημειώθηκαν στα σταφύλια (επιτραπέζια - οινοποιήσιμα) και στα μήλα (κυρίως στις όψιμες ποικιλίες) και την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου, για τη δίκαιη αποζημίωση των πληττόμενων, από τις καιρικές συνθήκες, παραγωγών, επισήμανε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, κατά τη συνάντησή τους.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά από επισκέψεις που πραγματοποίησε σε πληττόμενες περιοχές του νομού και την επικοινωνία του με τον προϊστάμενο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας, Σπύρο Σπυρόπουλο, συναντήθηκε με τον κ. Λυκουρέντζο, προκειμένου να τον ενημερώσει αναλυτικά για τη διαμορφωθείσα κατάσταση.
Σύμφωνα με τον κ. Κέλλα, “σε δυσχερή θέση βρίσκονται οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς, οι οποίοι είδαν τα όψιμα μήλα να σκίζονται από τις έντονες βροχοπτώσεις, σε μία ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία, λόγω και του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τις εξαγωγές στην Αίγυπτο. Σε ανάλογη θέση βρίσκονται και οι σταφυλοπαραγωγοί της επαρχίας Τυρνάβου, σε μια περίοδο, που καταγράφεται υπερπαραγωγή των προϊόντων τους, συγχρόνως με τις δυσκολίες προώθησής τους στην αγορά, αλλά και οι καλλιεργητές βιομηχανικής τομάτας, των Φαρσάλων και του Κιλελέρ, που επλήγησαν από τις υπερβολικές βροχοπτώσεις, την περίοδο της συγκομιδής”.
«Αν συνυπολογίσουμε το αυξημένο κόστος παραγωγής και την αβεβαιότητα, που προκαλεί στις διεθνείς αγορές, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθίσταται επιτακτική η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος», τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός.
Ο κ. Λυκουρέντζος, μετά από επικοινωνία και με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπυρόπουλο, έδωσε εντολή να «τρέξουν» οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών, ενώ δεσμεύτηκε ότι «ο Οργανισμός θα αξιοποιήσει κάθε δυνατό χρηματοδοτικό εργαλείο για την αποζημίωση των παραγωγών».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Προσοχή σκληρές εικόνες Ισχυρή χαλαζόπτωση πλήττει αυτή την ώρα την Εγνατία Οδό, έξω από την
-
Σοκ και βαθιά συγκίνηση έχει προκαλέσει στον ελληνισμό της Γερμανίας η τραγική εξέλιξη στην υπόθεση της 19χρονης Βασιλικής Σιδηροπούλου ,
-
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 χρονών η Βαρβάρα Ζησέκα . Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 και ώρα 1.00 μ.μ. στον
-
Η μοναδική διέξοδος για τους πολίτες της Ημαθίας και της Κοζάνης, σε απόσταση, λιγότερο μιας ώρας, είναι ο νομός Πιερίας. Η πρώτη θάλασσα
-
Τα ονόματα που συγκροτούν την Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για τον Νομό Ημαθίας, ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.
-
Συνέντευξη του αντιπροέδρου της VENUS GROWERS Την πετυχημένη πορεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βέροιας «VENUS
-
Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου 2026 στη διασταύρωση του Περιφερειακού της Βέροιας, όταν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Σιδέρης Γκοτσίδης. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ., στον
-
Η περιπέτεια της Ραφαέλλας Μ., 15 ετών, έληξε σήμερα 22/07/26 δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την
-
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (19/07) στο Μακροχώρι, όταν σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το οποίο από




.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.