Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε; Το μέλι μπορεί να σας βοηθήσει!

Το αγνό μέλι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, τονώνει τον οργανισμό, συμβάλλει στην καλή υγεία του γαστρεντερικού, αντιμετωπίζει τον πονόλαιμο και τον βήχα και καταπολεμά τη δυσάρεστη αναπνοή. Πώς συνδέεται όμως με τον ύπνο; Το μέλι συμβάλει στην ενίσχυση της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου. Ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού αγνό μέλι μέσα σε ζεστό γάλα 30 λεπτά πριν από τον ύπνο, θα σας χαλαρώσει αρκετά ώστε να κοιμηθείτε καλύτερα.

Συγκεκριμένα, το μέλι βοηθάει τον εγκέφαλο ανεβάζοντας τα επίπεδα ινσουλίνης τα οποία απελευθερώνουν τρυπτοφάνη στον εγκέφαλο. Στη συνέχεια, η τρυπτοφάνη μετατρέπεται σε σεροτονίνη, η οποία παράγει την μελατονίνη ή αλλιώς την ορμόνη του ύπνου. 

Η έκκριση της μελατονίνης προκαλεί υπνηλία, μειώνοντας τη θερμοκρασία του σώματος καταστέλλοντας το νευρικό σύστημα. Η τρυπτοφάνη έχει ηρεμιστική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Συμβάλει στον επαρκή και αδιάλειπτο ύπνο, βοηθάει στη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύει τη μνήμη, συμβάλει στη μείωση του πόνου από ημικρανίες και βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο του βάρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ