Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εξοικονομήστε έως και 30% στο ρεύμα μ' ένα μόνο κουμπί

Ένα κουμπί που έχουν τα περισσότερα πλυντήρια ρούχων και πιάτων, θα σας βοηθήσει να κάνετε σημαντική οικονομία στο ρεύμα. 
Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν προκαλέσει την ανησυχία εκατομμυρίων νοικοκυριών, η οποία ολοένα και μεγαλώνει όσο πλησιάζει ο χειμώνας. Με την ενεργειακή κρίση να κορυφώνεται, πολλοί από εμάς αναζητούμε τρόπους για να μειώσουμε την κατανάλωση του ρεύματος στο σπίτι μας και ως εκ τούτου να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα.

Έχουμε πρόσφατα μιλήσει για τους απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε οικονομία στο ρεύμα σε ψυγείο, κουζίνα και κλιματιστικό, ενώ στο παρελθόν σας έχουμε αποκαλύψει και το κουμπί του αυτοκινήτου σας, που μπορεί να σας γλιτώσει σημαντικές ποσότητες καυσίμου.

Αυτή τη φορά, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με ένα κουμπί, το οποίο υπάρχει στα περισσότερα πλυντήρια πιάτων και ρούχων, καθώς και στα στεγνωτήρια, το οποίο όμως σπάνια το χρησιμοποιούμε.

Το κουμπί που θα σας εξοικονομήσει έως και 30% στο ρεύμα

Όλοι μας έχουμε δει το κουμπί οικολογικής λειτουργίας (ECO MODE), το οποίο υπόσχεται πως είναι φιλικότερο στο περιβάλλον αλλά και στο πορτοφόλι μας, καταναλώνοντας λιγότερο νερό και ρεύμα. Πώς, όμως, λειτουργεί η οικολογική λειτουργία και πόση ενέργεια μπορεί να μας εξοικονομήσει;

Ουσιαστικά, οι διάφορες ρυθμίσεις στο πλυντήριό μας δεν είναι παρά διαφορετικοί συνδυασμοί της ποσότητας και της θερμοκρασίας του νερού, καθώς και της διάρκειας που το πρόγραμμα βρίσκεται σε λειτουργία.

Είναι γεγονός, ότι ένα σημαντικό μέρος της ενέργειας (υπολογίζεται στο 90%) που καταναλώνει το πλυντήριό μας οφείλεται στο ρεύμα που απαιτείται προκειμένου να ζεσταθεί το νερό σε μία από τις υψηλές θερμοκρασίες που είναι διαθέσιμες στα περισσότερα προγράμματα της συσκευής σας.

Επομένως, επιλέγοντας το ECO MODE, η μειωμένη θερμοκρασία του νερού με το οποίο το πλυντήριο πλένει τα ρούχα ή τα πιάτα σας μπορεί να έχει άψογα αποτελέσματα, χωρίς να καταναλώνει αχρείαστες ποσότητες ρεύματος.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα καταναλώνει και μικρότερες ποσότητες νερού, τις οποίες ωστόσο τις ανακυκλώνει για περισσότερη ώρα, κάτι που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα συμβατικά προγράμματα.

Αν και ίσως η μεγαλύτερη διάρκεια του προγράμματος ή οι φόβοι σχετικά με το αποτέλεσμα της καθαριότητας με πιο κρύο νερό σας προκαλέσει έναν αρχικό δισταγμό, εντούτοις το πιθανότερο είναι να μην καταλάβετε κάποια διαφορά, ιδίως εάν δεν υπάρχει μεγάλη ποσότητα ξεραμένου λίπους στα κατσαρολικά σας ή εκτεταμένοι, ιδιαίτερα επίμονοι λεκέδες στα ρούχα σας.

Εξάλλου, χρησιμοποιώντας νερό σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, θα προκαλέσετε λιγότερη φθορά στα ρούχα σας.

Πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε με το κουμπί «ECO MODE»

Σύμφωνα με τον οργανισμό εξοικονόμησης φυσικών πόρων «Rotary World Savers», η οικολογική λειτουργία πραγματικά εξοικονομεί σημαντικές ποσότητες ρεύματος, σε όλες τις μάρκες και τα μοντέλα πλυντηρίων ή στεγνωτηρίων που χρησιμοποιείται.

Ειδικότερα, υπολογίζεται πως κατά μέσο όρο η εξοικονόμηση κυμαίνεται μεταξύ 20% και 30%, ενώ οι όποια μείωση στην ένταση του καθαρίσματος εξισορροπείται σίγουρα από τη μεγαλύτερη διάρκεια του προγράμματος.

«Η μεγαλύτερη διάρκεια της πλύσης απαιτεί πολύ λιγότερο ηλεκτρισμό, εάν λάβουμε υπόψη πόσο πολύ ρεύμα γλιτώνετε με το να μη ζεσταίνετε το νερό τόσο πολύ», αναφέρεται στο σχετική ανάρτηση του «Rotary World Savers».

Παράλληλα, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι τα «γρήγορα» προγράμματα πλυσίματος χρησιμοποιούν περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα κατά 30 έως και 100%, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα προγράμματα όπου η θερμοκρασία του νερού ξεπερνά τους 30 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ