Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

H ακρίβεια «στέλνει» τους καταναλωτές στο Παζάρι - Ρεπορτάζ του veriotis.gr από τον Προμηθέα

Αλλα, δυστυχώς ο τζίρος δεν αυξάνεται...
Mια πολύ διαφορετική κατάσταση βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Και ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα Super Market έσφυζαν από ζωή και η Λαϊκή Αγορά αποτελούσε σημείο συνάντησης για τις μεγαλύτερες ηλικίες και τις οικονομικά αδύναμες ομάδες, εντούτοις η ακρίβεια έφερε τα πάνω-κάτω στην συμπεριφορά του καταναλωτικού κοινού. 


Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, αναζητούν πλέον τις καλύτερες τιμές. Είναι γεγονός πως η κίνηση και η προσέλευση των καταναλωτών αυξάνεται, αλλά δυστυχώς οι τζίροι στους πάγκους των πωλητών δεν αυξάνονται, καθώς οι πελάτες είναι φειδωλοί στην ποσότητα των αγορών τους.


Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση συνεχίζουν να «τσακίζουν κόκκαλα» με αποτέλεσμα η καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών να έχει αλλάξει υποχρεωτικά, με τους περισσότερους πλέον να αγοράζουν με το κομμάτι, αφού όπως δηλώνουν το πορτοφόλι τους αδειάζει πλέον νωρίτερα από τα μέσα του μήνα.


Στην μέση του μήνα αρχίζει το πρόβλημα

Όπως σημειώνουν οι πωλητές της Λαϊκής Αγοράς Βέροιας: «Κάθε Τρίτη που έχουμε Παζάρι στον Προμηθέα, χιλιάδες συμπολίτες μας έρχονται για να ψωνίσουν. Αλλά δυστυχώς, το ταμείο μας συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Και αυτό γιατί αγοράζουν λίγες ποσότητες, ίσα-ίσα για να γεμίσουν το μεσημεριανό τραπέζι. Το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει όταν φτάνουμε στην μέση του μήνα, όπου οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν σχεδόν τελειώσει και όλοι περιμένουν πότε θα μπει ο επόμενος μισθός για να επισκεφθούν την Λαϊκή Αγορά».


Μια νέα οικονομική κρίση

Από την άλλη πλευρά, οι καταναλωτές αναφέρουν πως τα βγάζουν πολύ δύσκολα και ότι οι υπέρογκες αυξήσεις σε ΔΕΗ και καύσιμα, τους έχουν οδηγήσει στην απόφαση να μειώσουν στο ελάχιστο τις αγορές τους σε φρούτα, σαλάτες και λαχανικά. Δυστυχώς είναι ξεκάθαρο πως βιώνουμε μια νέα οικονομική κρίση που ήρθε να προστεθεί στα αμέτρητα προβλήματα που έφερε στην ζωής μας ο κορωνοϊός.


Εμπιστεύονται την Λαϊκή Αγορά

Βέβαια, είναι ενθαρρυντικό πως ο κόσμος της Βέροιας και των Περιχώρων έχει στραφεί στο Παζάρι του Προμηθέα, αλλά τα πορτοφόλια δεν γεμίζουν και δεν αρκούν τα χρήματα για να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις.

Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως όσοι επισκέπτονται την Λαϊκή Αγορά πηγαίνουν από πάγκο σε πάγκο προσπαθώντας να βρουν το προϊόν που αναζητούν στην φθηνότερη τιμή. 

Το χαμηλότερο κόστος κάποιων πωλούμενων προϊόντων στις λαϊκές αγορές, έχει στρέψει σε αυτές πολλούς αγοραστές, όχι μόνο για την προμήθεια φρούτων και λαχανικών, αλλά ακόμη και ρούχων-παπουτσιών.


Ανησυχία για το μέλλον

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το φθινοπωρινό κύμα ακρίβειας. Κανείς δεν γνωρίζει πού θα φτάσει το επίπεδο τιμών και όλοι αναρωτιούνται πόσο δύσκολος θα είναι ο φετινός χειμώνας. Οι περισσότεροι αγοράζουν μόνο τα αναγκαία αγαθά και απαρνιούνται τις ποσότητες, μιας και και πρέπει να κάνουν οικονομία για να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς. 


Κάποτε αγόραζαν κιλά, τώρα με το τεμάχιο

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των νοικοκυρών από τη Βέροια που κάποτε ψώνιζαν 3-4 κιλά ντομάτες, ενώ τώρα ζητούν από τους πωλητές δύο, το πολύ τρεις ντομάτες, ίσα-ίσα δηλαδή για να βγάλουν το επόμενο τριήμερο.

Αυτό που απασχολεί τους παραγωγούς είναι να μην αναγκαστούν να ανεβάσουν τις τιμές στα προϊόντα τους, εξαιτίας του φθινοπωρινού κύματος ακρίβειας που δεν θα βάλει φρένο στο ράλι ανόδου των τιμών, την ώρα που οι πολίτες ήδη πιέζονται ασφυκτικά.

Δείτε φωτογραφίες από την Λαϊκή Αγορά του Προμηθέα:















4 σχόλια:

  1. Βεροιότη , Ο Μητσοτάκης προχθές ,μόνο που δε μας είπε ότι γίναμε Μονακό. Αλλού ζει αυτός ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Οοοοχι. Εμεις Τσίπρα θέλαμε. Αλλα τι τα θες; Να ψηφίζεις Κούλη και να μην μπορείς να πεις οτι κέρδισε ο Τσίπρας και γίνεται κυβέρνηση; Που θα πάει; Θα ψηφίζουμε (αν και δεν ειναι απαραίτητο) σε δημοψηφίσματα και ότι βγαίνει, εμεις θα το φέρνουμε τούμπα. Σαράντα χρόνια μπροστά είμαστε. Οχι Κούλη και τέτοια. Τσίπρας. Αξιοπιστία.

      Διαγραφή
  3. Ποιο ακριβό κ από τα μάρκετ η λαϊκή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ