Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με ποδηλατοδρομία, δράσεις και βόλτες με πατίνια γιορτάστηκε στη Βέροια η Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Με ποδηλατοδρομία, βόλτα με ποδήλατα και πατίνια στο κέντρο της Βέροιας και δράσεις ενημέρωσης για την ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης και το έμπρακτο ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την υγεία όλων μας, γιόρτασε την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 ο δήμος Βέροιας, στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει για την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου 2022). Το ραντεβού δόθηκε το πρωί της Κυριακής στον πάρκο των Αγίων Αναργύρων, όπου στις 10:30 έγινε η εκκίνηση της ποδηλατοδρομίας, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, στην οποία συμμετείχαν μαθητές ΣΤ' Δημοτικού και άνω αλλά και ενήλικες, που προμηθεύτηκαν και μπλουζάκια με το λογότυπο της διοργάνωσης.


Η αφετηρία ήταν το Πάρκο Αγ. Αναργύρων και η οδηλατοδρομία ακολούθησε την διαδρομή Ανοίξεως - Βενιζέλου - Μαλακούση - Κεντρικής - Μητροπόλεως - Ελιάς - Ανοίξεως, με τερματιστμό το Πάρκο Αγ. Αναργύρων.

Από τις 09:00 έως τις 12:00, το πάρκο είχε μεταμορφωθεί σε ένα απέραντο πάρκο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, καθώς παράλληλα διοργανώθηκαν διάφορες δράσεις.

Τα παιδιά μπορούσαν να απολαύσουν ανανόχλητα και με ασφάλεια βόλτες με το ποδήλατο ή το πατίνι τους στην οδό Ανοίξεως, η οποία είχε κλείσει για τα υπόλοιπα οχήματα.


Υπεύθυνος για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ήταν ο Υπαστυνόμος Χαράλαμπος Καϊλόγλου και υπεύθυνος για το κλείσιμο των δρόμων, για την εκδήλωση και για την ποδηλατοδρομία ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Βέροιας Αστυνόμος Θανάσης Μελιόπουλος. Πέρα από την μέριμνα για την ασφάλεια της διεξαγωγής των δράσεων, διοργανώθηκε και δράση κυκλοφοριακής αγωγής, με προσομοιωτές ζώνης, μέθης και ύπνου.



Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βέροιας και του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, διοράνωσαν δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενώ χάρισαν και ένα όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με συναυλία και παραδοσιακούς χορούς.


Στο ίδιο σημείο, ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί», στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, πρόβαλλε την νέα του δράση «Ένα ευρώ απ’ τον καθένα».

Τέλος, όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν να κάνουν δωρεάν service του ποδηλάτου τους με την δράση «Fix my Bike» από επαγγελματίες της Βέροιας. Στο σημείο βρισκόταν ειδικοί σταθμοί επισκευής όπου παρείχαν δωρεάν service σχετικά με ρυθμίσεις ταχυτήτων και φρένων, λίπανση αλυσίδας και έλεγχο πίεσης ελαστικών.



Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων Συρμούλα Τζήμα, ενώ παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και Αλέξανδρος Τσαχουρίδης.

Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 έως 22 Σεπτεμβρίου), η χρήση των Κοινόχρηστων Ποδηλάτων της Βέροιας θα είναι δωρεάν.

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα δράσεων

Δείτε φωτογραφίες:
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ