Quantcast

http://picasion.com/

3 βήματα για ασφαλείς ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Σε κάθε ενήλικα που ταξιδεύει συχνά είναι οικεία η εξής εικόνα: Κατεβαίνετε από το αεροπλάνο- ίσως πεινασμένοι και κουρασμένοι- πηγαίνετε στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, όπου κάνατε κράτηση, υπογράφετε τα σχετικά έγγραφα, φορτώνετε το αμάξι και φεύγετε για τον προορισμό σας. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρίσκεστε σε ένα από τα δύο περιβάλλοντα: Μέσα στη φοβερή κίνηση του αεροδρομίου προσπαθώντας να βρείτε μια διέξοδο είτε μέσα στην πόλη. Εκεί κάνετε ελιγμούς για να αποφύγετε ταξί και λεωφορεία όσο προσπαθείτε παράλληλα να διατηρήσετε σε άψογα επίπεδα την οδηγική σας συμπεριφορά.

Την ίδια στιγμή επιχειρείτε να μεταφράσετε άπειρες πινακίδες και σήματα, ψάχνετε το αμάξι για να βρείτε τον διακόπτη για τα μεγάλα φώτα, να προσαρμόσετε τη θερμοκρασία, τα κουμπιά που ανοίγουν τα παράθυρα, γενικώς προσπαθείτε να προσαρμοστείτε κάνοντας κάθε οδηγική «αμαρτία» για τις οποίες στην καθημερινότητά σας βρίζετε άλλους οδηγούς. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, όταν μπαίνετε σε όχημα που νοικιάσατε, πρέπει να θυμάστε, ότι δεν είστε εξοικειωμένος με αυτό το αμάξι. Πιθανότατα επίσης να μην είστε εξοικειωμένοι και με το μέρος, που επισκεφτήκατε και θέλετε να το παρατηρείτε. Όχι όμως στην πρώτη γνωριμία με το αμάξι σας. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλά ατυχήματα συμβαίνουν λίγα μόλις μέτρα μετά μακριά από τα γραφεία της εταιρείας που νοικιάζει οχήματα. Δείτε ακολούθως μερικές συμβουλές για να οδηγείτε με ασφάλεια.

1)Τι να κάνετε πριν την κράτηση για ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη

Πριν καν προχωρήσετε στην ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη, μια πόλη γνωστή για το έντονο κυκλοφοριακό ζήτημα, πρέπει να ενημερωθείτε καλά και να δείτε τι είδους ασφάλιση αυτοκινήτου θα πάρετε.

Α)Ελέγξτε τον ασφαλιστικό σας πάροχο και την πολιτική προστασίας σε ταξίδια που σας παρέχει η πιστωτική σας, ώστε να κατανοήσετε και να είστε ενήμεροι για την κάλυψη που σας προσφέρεται κατά την ενοικίαση οχήματος.

Β)Εάν χρειάζεστε συμπληρωματική κάλυψη για την ενοικίαση αυτοκινήτου προσθέστε την στην ταξιδιωτική ασφάλισή σας.

Γ)Ελέγξτε την οδική βοήθεια, στην οποία είστε συνδρομητής, για να βεβαιωθείτε ότι σας καλύπτει και για την περίπτωση ενοικίασης αυτοκινήτου και στην περιοχή, όπου θα βρίσκεστε.

Δ)Βάλτε στις αποσκευές σας έναν μικρό φακό. Θα το χρειαστείτε για να ερευνήσετε το αμάξι σας, εάν πρόκειται να το παραλάβετε βράδυ.

Ε)Έχετε μαζί σας μια κάμερα με φλας στις αποσκευές σας- αν και πιθανότατα αυτή τη λειτουργία την έχει ήδη το κινητό σας. Ακολούθως θα εξηγήσουμε πώς μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.

2)Τι να κάνετε φτάνοντας στο γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτου

Καταφθάνοντας στα γραφεία της υπηρεσίας από την οποία ενοικιάσατε το όχημα είναι καίριας σημασίας να βεβαιωθείτε, ότι θα πληρώσετε τόσα όσα περιμένατε να πληρώσετε, όπως φυσικά και το να μάθετε ποιον θα καλέσετε σε περίπτωση, που υπάρξει πρόβλημα.

Α)Πριν αποχωρήσετε από την ενοικίαση αυτοκινήτου ρωτήστε τον αντιπρόσωπο που θα βρείτε, πότε το όχημα πήγε για σέρβις τελευταία φορά. Αν ο υπάλληλος δεν μπορεί να απαντήσει, μάλλον θα πρέπει να γίνεται καχύποπτος. Ρωτήστε τον υπάλληλο ποιον θα πρέπει να καλέσετε και σημειώστε τον αριθμό στο κινητό σας ή στο συμφωνητικό, που υπογράψατε.

Γ)Πάρτε μερικές χαρτοπετσέτες. Περίεργο; Όχι. Χρηστικό; Ναι. Πριν φύγετε από τα γραφεία της εταιρείας, όπου νοικιάσατε το αμάξι, ανοίξτε το καπό και ελέγξτε τα επίπεδα των υγρών (εδώ θα χρειαστεί και ο φακός, που προαναφέραμε, εφόσον παραλαμβάνετε νύχτα το αμάξι). Αν ξέρετε πώς να ελέγξετε τα λάδια, το αντιψυκτικό και τα λοιπά υγρά του κινητήρα έχει καλώς. Αλλιώς μια γρήγορη οπτική επιθεώρηση είναι όσα μπορείτε να κάνετε. Και αυτό αρκεί τουλάχιστον να πείσει εκείνους από τους οποίους νοικιάζετε το όχημα, ότι δεν είστε αδαείς, αλλά ερευνάτε.

3)Τι να κάνετε πριν αποχωρήσετε από την ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα

Μόλις λάβετε το όχημά σας και προτού βάλετε πλώρη να εξερευνήσετε τους προορισμούς σας, πρέπει να βεβαιωθείτε, ότι το αμάξι που παραλάβατε είναι ασφαλές, καλοσυντηρημένο και κυρίως, ότι δε θα πληρώσετε εσείς τις ζημιές, που έχουν κάνει άλλοι σε αυτό, πριν από εσάς. Πριν λοιπόν φύγετε από την ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα, απ’ όπου παραλάβατε το όχημά σας, θα πρέπει να φροντίσετε να ελέγξετε απ’ όλες τις πλευρές το όχημα και να ψάξετε για τυχόν βαθουλώματα ή γρατζουνιές από προηγούμενα ατυχήματα στο καπό, το πορτ μπαγκάζ, τις πόρτες, τα παράθυρα και την οροφή. Τραβήξτε φωτογραφίες και σημειώστε στο συμφωνητικό σας. Αν η εταιρεία προσπαθήσει να τα φορτώσει σε εσάς, θα έχετε αποδείξεις, ότι έτσι βρήκατε το αμάξι.

Μπορεί να ακούγεται πολύπλοκη διαδικασία, αλλά η προσοχή στις λεπτομέρειες κατά την ενοικίαση του αυτοκινήτου των διακοπών σας, θα εξασφαλίσει και ότι δε θα σας κοστίσει περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε και ότι θα απολαύσετε το ταξίδι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ