Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κεραμέως: «Με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα θα ανοίξουν τα σχολεία»

Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος
Δύο εβδομάδες πριν το πρώτο κουδούνι που θα σημάνει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και μένει ακόμα το ερώτημα για το πώς θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνει η πρώτη συνεδρίαση των ειδικών, προκεμένου να παρθούν οριστικές αποφάσεις για τη χρήση ή όχι μάσκας καθώς και για τα πρωτόκολλα σε περίπτωση κρουσμάτων εντός των σχολικών μονάδων.

Μιλώντας στο OPEN η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέσα, γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα».

Όσον αφορά για το πρωτόκολλο που θα ισχύει ή τη διενέργεια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κυρία Κεραμέως δήλωσε ότι «πάμε σε όσο το δυνατόν μια πιο κανονική σχολική χρονιά», προσθέτοντας ότι «έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου, γιατί αυτό σε αυτή τη φάση δεν αποδίδει καθώς έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

Τι θα συμβεί σε περίπτωση κρούσματος

Σε σχέση με το τι θα συμβεί σε περίπτωση που παιδί βρεθεί θετικό στον κορονοϊό η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι «η πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει που είναι καραντίνα 5 ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία».

1 σχόλιο:

  1. """Συνεδρίαση ειδικών"", ""χρήση μάσκας" και ""πρωτόκολλα "".....
    Να είσαστε καλά.
    Πραγματικά γελάσαμε και σήμερα
    Α ξέχασα και τα"" κρούσματα. ""

    ΥΓ: Χρειάζεται πολλούς Ιψενικους "εχθρούς του λαού " όπως ο δρ..Στοκμαν για να υπάρξει πνευματική αφύπνιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ