Quantcast

http://picasion.com/

Έρχεται το Food Pass για την αγορά τροφίμων - Τι γίνεται με Power και Fuel Pass

Με μια νέα άυλη κάρτα θα επωφεληθούν οι καταναλωτές την επόμενη περίοδο
Μετά το Power Pass και το Fuel Pass, έρχεται το Food pass, ένα voucher για αγορά τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ. Το φημολογούμενο Food Pass, φαίνεται να βρίσκεται σε αντίστροφημέτρηση μέχρι να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη, καθώς εξετάζεται ακόμη από το οικονομικό επιτελείο. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το ενδεχόμενο οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν το εν λόγω επίδομα, με την αντίστοιχη μορφή των επιδομάτων ρεύματος και καυσίμων, δηλαδή με εκείνη της άυλης ψηφιακής κάρτας.

Ωστόσο, η χορήγηση του πιθανολογείται πως θα γίνεται μετά την ενδελεχή εξέταση αυστηρών εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Όσον αφορά στο ποσό που προβλέπεται πως θα χορηγηθεί, δεν έχει γίνει κάποια διευκρίνηση ακόμη, αλλά ενδέχεται να ανέρχεται στα 200 ευρώ, με την πιθανότητα να προκύψουν και αντίστοιχες κλίμακες, ανάλογα με τους δικαιούχους.

Μερικά από τα μέτρα τα οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν μέχρι τα Χριστούγεννα του 2022 είναι τα εξής:
  • Η συνέχιση της επιδότησης σε ρεύμα και φυσικό αέριο.
  • Η επιταγή ακρίβειας για την κάλυψη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες πλήττονται περισσότερο από τον εκρηκτικό πληθωρισμό στα τρόφιμα και την ενέργεια.
  • Η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο
  • Η πιθανή χορήγηση του Fuel Pass 3, η οποία θα εξαρτηθεί από το πως πρόκειται να διαμορφωθούν οι τιμές των καυσίμων

8 σχόλια:

  1. Με επιδόματα, θα ζήσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι η κατάντια καί η κατρακύλα τής Ελλάδας μας, κατάφερε ή Νέα Δημοκρατία να ζει ο κόσμος με κουπόνια καί επιδόματα ανέχειας. Ας τά δούνε αυτά εκείνοι πού τον ψήφισαν καί τόν στηρίζουν ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΗ ΜΑΣ Η ΖΩΗ ΕΝΑ ΚΟΥΠΟΝΙ..!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νέα Δημοκρατία δεν έχω ψηφίσει στη ζωή μου αλλά μερικοί συριζαίοι είναι εκτός πραγματικότητας. Όπως τότε που θα σκιζαν τα μνημόνια, τώρα λέει θα μας σώσουν απ την ακρίβεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε,ναι, ρε άνθρωπε. Πες τα.. Όταν εισάγουμε σχεδόν τα πάντα, πως θα γλυτώσουμε από την ακρίβεια; Με μαγικό ραβδί;

      Διαγραφή
  5. Θέλω sex pass, ανάγκες έχουμε και είναι ακριβά κι αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ναι, θα ήταν καλή ιδέα. Να μας φεύγουν και τα νεύρα γιατί σαν πολύ τρωγόμαστε τελευταία

      Διαγραφή
  6. ΑΜΑ ΤΑ ΕΔΕΙΝΕ ΑΥΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΚΡΑΖΑΝ .. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ; ΠΑΛΙΑ ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΣΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΩΡΑ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ