Quantcast

http://picasion.com/

Μεσάγγαλα: Μια μικρή αποικία της Βέροιας - Φθηνά οικόπεδα και καλή θάλασσα

Έχουν εξοχικό πάνω από 100 οικογένειες 

Εδώ και μερικά χρόνια, ο νομός Λάρισας έχει την τιμητική του για όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να δημιουργήσουν την δικιά τους παραθεριστική κατοικία. Μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά από τη Βέροια, τα Μεσάγγαλα ενδείκνυται για οικογενειακές και χαλαρές διακοπές, μακρία από τους ήχους και την φασαρίας της πόλης. Βρίσκονται σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από τον Πλαταμώνα και τους Νέους Πόρους και θεωρούνται από τις ανερχόμενες περιοχές. Ήδη έχουν ξεκινήσει πολλά έργα, πεζοδρομήσεις και ασφαλτοστρώσεις, ενώ στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τον οικισμό.


Τα πολύ φθηνά οικόπεδα που πωλούνται μόλις 50 και 100 μέτρα από την θάλασσα αποτελούν κορυφαία επιλογή, καθώς το κόστος είναι πολύ χαμηλό. Ενδεικτικά, ένα οικόπεδο 250 μέτρων, μόλις 200 μέτρα από την αμμουδιά, κοστίζει 15.000 ευρώ, ενώ παρόμοιο οικόπεδο μόλις 50 μέτρα από την θάλασσα κοστίζει 20.000 ευρώ. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, πως πριν από λίγες ημέρες, μισό στρέμμα ακριβώς επάνω στον δρόμο της παραλίας πουλήθηκε 30.000 ευρώ!


Μπορεί η περιοχή να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας σε σχέση με την Λεπτοκαρυά και το Λιτόχωρο, ωστόσο η καλή παραλία αποζημιώνει, όσους θέλουν να επενδύσουν σε παραθαλάσσια οικόπεδα. Αξίζει να σημειωθεί πως επειδή η περιοχή δεν ανήκει ακόμη σε σχέδιο πόλης, οι περισσότεροι τοποθετούν τροχόσπιτα και έτοιμα από προκάτ και πάνελ σπίτια.


Σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr, πάνω από 100 οικογένειες από την Ημαθία έχουν δημιουργήσει μια μικρή αποικία στα Μεσάγγαλα. Μάλιστα ένας οικισμός κοντά στο χωριό έχει πάρει την ονομασία τα «Βεροιώτικα» μιας και υπάρχει έντονο το στοιχείο της πόλης μας εκεί. 


Το χωριό που ανήκει διοικητικά στο δήμο Τεμπών έχει τουριστικά μαγαζιά, διαθέτει εστιατόρια-fast food, Super Marker και μανάβικα, ακόμα και Αγροτικό Ιατρείο για τα επείγοντα περιστατικά. Τα Μεσάγγαλα απέχουν περίπου 30 λεπτά από την Λάρισα και για να τα διασχίσει κανείς από τη Βέροια, μέσω Εθνικής, θα πρέπει να πλήρωσει δύο δυόδια (2,20 ευρώ στο Αιγίνιο και 3,10 ευρώ στην Λεπτοκαρυά). 




15 σχόλια:

  1. Δεν εχει γινει τιποτα απολυτως οπως ηταν πριν 20 χρονια ετσι εμεινε απο θεμα υποδομων χωματοδρομοι δεν υπαρχουν πουθενα πεζοδρομια ουτε καν παραλιακος δρομος και σιγουρα δεν γινεται οτιδηποτε με δολο και για συγκεκριμενους λογους ....κριμα για αυτους που επενδυσανε εκει και για αυτο τα πουλανε ...στα μειον και τα κουνουπια λογο βαλτου στα συν η θαλασσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι λεμε παντα αυτο που δεν υπαρχει.να λεμε και αυτο που εχει.φτηνα οικοπεδα για το μεγαλυτερο ποσοστο του κασμου που θελει με λιγες οικονομιες ενα οικοπεδακι(αγροτεμαχιο)να βαλη
      ενα τροχοσπιτακι να κανει τα μπανακια του .ενταξει δεν εχει πεζοδρομια ε δεν ειναι τοσο τραγικο. Παραλιακο εχει και εχει ολα τα απαραιτητα για μια ανετη διαμονη.αν θελεις και κατι παραπανω πεταγεσε και διπλα στον πλαταμωνα η τους πορους.

      Διαγραφή
  2. Με χαραξη ενος παραλιακου δρομου με ασφαλτο και πεζοδρομηση λαι φωτισμο απο μεσσαγαλα εως καστρι θα παρει κατευθειαν τα πανω του αυτο το μερος που αν θελουν μπορουν να το φτασουν μεχρι και τους νεους πορους που ειναι διπλα αλλα το χωριζει ενα ποταμακι και δεν θα χρειαζεται να κανουν ολοκληρο κυκλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι είναι πάρα πολύ ωραία, ποιος δεν θα θελε να έχει εξοχικό από κοντέινερ ή λαμαρινες. Θυμίζει φαβελες Βραζιλία ο οικισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμαρινες αγαπητε δεν υπαρχουν οσο για τα κοντεινερ μετρημενα .Ειναι σπιτια απο πανελ.Κατι πρεπει να κανουν και αυτοι οι ανθρωποι για να απολαυσουν τα μπανια τους.Εσενα που σε περισευουν να παρεις ατους Πορους η στον Πλαταμωνα με κανα 150000 ευρω με το σπιτη μαζι

      Διαγραφή
  4. τον βάλτο στη φωτό τον είδατε :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχει και σε ενα σημειο και ενα περασμα απο μια λιμνη.αμεσως να την θαψετε την περιοχη.οσα δε φτανη η αλεπου τα κανη κρεμασταρια

      Διαγραφή
  5. Το συγκεκριμένο παραλιακό και πανέμορφο χωριό λέγεται Καστρί Λουτρό και όχι Μεσαγγαλα.Τα Μεσαγγαλα βρίσκονται αμέσως μετά το Καστρί..Η Θάλασσα στο Καστρί έχει ιαματικες ιδιότητες που πολύ δεν το γνωρίζουν όπως μαγνήσιο που κάνει καλό στα οστά κλπ..Είναι ένα πανέμορφο μέρος για χαλαρές διακοπές και ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεστα χρυσοστομε.οι ποιο πολυ να πουν αυτο που δεν βλεπουν ως ωραιο..ειναι μια περιοχη φτηνη για τον απλο κοσμο που δεν μπορει να διαθεση τα δανεια της αγγλιας για να εχει ενα σπιτη με οικοπεδο μαζι.

      Διαγραφή
  6. Ωραίο το άρθρο, σαν να διαβάζω παραμύθι!! 30 χρόνια κάνω μπάνιο στην ίδια οδό στο Καστρί... Το μόνο που άλλαξε είναι ο παραλιακός δρόμος που κατέστρεψε τη φυσική ομορφιά που είχε το μέρος και έγινε ένα τεράστιο πάρκινγκ.. όχι άλλους δρόμους, θέλουμε φύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά η θάλασσα είναι πολύ καλή. Μάλιστα θεία της γυναίκας μου, από την Αμερική, είχε δηλώσει πως η θάλασσα είναι κατά πολύ καλύτερη, των αντίστοιχων της λατινικής Αμερικής. Το Σαν Φρανσίσκο που μένει, δεν το αναφέρει καν, με 6 βαθμούς την θερμοκρασία του ωκεανού.
    Гид в Метеорах Александр https://www.ellada-exclusive.ru/Gid-v-Meteora.php Αυτό που λείπει είναι η σύνδεση με τους Νέους Πορους, ενώ έχουν εδώ και χρόνια έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για την γέφυρα, σύμφωνα με τον κ. Αγοραστο, περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όμως η δημιουργία οδού μεταξύ περιφερειών, είναι δύσκολη υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε ισχύουν τα παραπάνω. Τα οικόπεδα των 200 τμ κοστίζουν 40.000 ή και 45. 000 € χωρίς αποχέτευση, νερό, ρεύμα. Για νομιμοποίηση ουδέν λόγος. Τοποθέτηση μόνο τροχόσπιτο. Για να γίνουν όλα τα παραπάνω πού αναφέρω το κόστος ανεβαίνει πάρα πολύ. Δεν έβαλα και την περίφραξη. Μπροστά στην παραλία και σε αποσταση του ενός χιλιομέτρου δεν έχει οικόπεδα για πούλημα . Τα οικόπεδα που αναφέρω είναι τερμα Θεού. Το γνωρίζω το θέμα γιατί το έψαξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτα με 40000 ειναι μονο αυτα που ειναι πρωτα στο κυμα και μονο στο καστρι λουτρο και παλι οχι σε αυτη την τιμη..σου το λεω με σιγουρια .αποχετευση εχουν καθε οικοπεδο την δικη τους.(βοθρο)αυτο ισχυει και στους πορους και στην λεπτοκαρυα και σε ολα τα παραλιακα της πιεριας.Νερο υπαρχει κανεις μια αιτηση στο δημο και εχεις.και μαλιστα εχουν κανει καινουριο δυκτιο.οσο για το ρευμα υπαρχει.

      Διαγραφή
    2. Ολα καλα αλλα επειδη ειμαι ο γιος που ο πατερας μου ηταν απο τους πρωτους που ξεκινησαν το Καστρι Λουτρο.Το 1965 και επειτα σας ενημερωνω οτι αν ηταν στο χερι μου αυτος ο τοπος θα ηταν ενα κοσμημα στην περιοχη. Επειδη και εγω δραστηριοποιούμαι στο χωρο απο το 1987 σας λεω κατι πολυ απλο.Υπαρχουν οικοπεδα με αστρονομικα νουμερα που ειναι για λιγο κοσμο και οικοπεδα με τις τιμες οπως στην περιοχη Καστρι -Μεσαγγαλα.Πιστευω οτι ολοι εχουμαι δικαιωμα για κατι αναλογο με την τσεπη μας.Αλλοι εχουν Μερσεντες 500 αρες και ΒΜW Χ6 και αλλοι κατι πολυ ποιο απλο για τον απλουστατο λογο του οτι δεν μπορουν.Γιατι λοιπον να βγαζουμαι ολο το κακο ειναι μας .Ας κοιταμε ο καθενας τον εαυτουλη του.Ολοι θα περναμε καλα ετσι.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ