Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αχ, αυτά τα καλοκαιρινά πανηγύρια!

Εδώ και έναν μήνα περίπου η Βέροια και γενικότερα η Ημαθία κινείται σε καλοκαιρινούς ρυθμούς πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στην πλειοψηφία των χωριών, αλλά και εντός της πόλης διοργανώνονται πανηγύρια με την συμμετοχή πλήθος κόσμου. Οι Βεροιώτες έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια των συλλόγων τους και σε κάθε εκδήλωση υπάρχει κέφι, χορός και τραγούδι. Και φυσικά, επάνω στα τραπέζια απλώνονται οι λαχταριστές γεύσεις από μπιφτέκια, σουβλάκια και λουκάνικα, που συνοδεύονται από ψωμί! 

Η ρετσίνα, η μπύρα ακόμα και το ουίσκι ρέουν σε αφθονία και ο ήχος των παραδοσιακών οργάνων (λύρα, κλαρίνο, μποζούκι κ.α.), μας ταξιδεύει στην γνήσια Ελληνική παράδοση. Είναι αλήθεια, πως αυτά τα πανηγύρια, μας είχαν λείψει λόγω κορωνοϊού. Άλλωστε αυτό φαίνεται από την έντονη διάθεση του κόσμου να σηκωθεί και να χορέψει. Στις πίστες δεν πέφτει καρφίτσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ