Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας παραχωρήθηκε το κτίριο Τουρπάλη

Για τη στέγαση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως

Την παραχώρηση του συνόλου του κτιρίου Τουρπάλη στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, με σκοπό την δημιουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρούπολεως του Πόντου, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που έγινε την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022. Την βούλησή του να εισαχθεί άμεσα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο είχε εκφράσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης της για την Γενοκτονία, της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσα, Φώτης Φανιάδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, «η Βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης θα στεγαστεί όπως της αξίζει μαζί με τα άλλα κειμήλια της Αργυρούπολης του Πόντου, στο κτήριο όπου φιλοξενήθηκε και τη δεκαετία του 1940, όταν ακόμα δεν είχε χτιστεί το σημερινό κτήριο της Λέσχης. Ξεκινάμε έναν νέο αγώνα για την ολοκλήρωση του έργου που θα αναδείξει τον μοναδικό και σπάνιο πλούτο της εθνικής βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης Πόντου, που έχει την τιμή να φυλάσσει η πόλη μας. Έναν αγώνα που θα πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε έναν χώρο αντάξιο του μεγέθους της Βιβλιοθήκης, που μετέφεραν οι πρόγονοί μας αφήνοντας πίσω προσωπικές περιουσίες και άταφους νεκρούς. Το όνειρο φτάνει όλο και πιο κοντά στην υλοποίησή του. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ