Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Dyslexia Centers: Καλοκαιρινές διακοπές και παιδί με μαθησιακές δυσκολίες

Κρατήστε τη γνώση ζωντανή με έμπνευση, παιχνίδι, χαρά!
Όλα τα παιδιά “χάνουν” ένα μέρος των σχολικών γνώσεων και δεξιοτήτων τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Πρόκειται για το φαινόμενο που ονομάζεται “καλοκαιρινή απώλεια μάθησης” (summer learning loss). Ο βαθμός απώλειας ποικίλλει, ωστόσο, στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες παρουσιάζεται, γενικά, αυξημένος. Προκειμένου να μειώσουμε τον βαθμό απώλειας των σχολικών δεξιοτήτων (ανάγνωση, γραφή, ορθογραφία, μαθηματικά) και να βοηθήσουμε το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες να διατηρήσει το γνωστικό επίπεδο που κατάφερε να πετύχει τη σχολική χρονιά που προηγήθηκε, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τη «διδασκαλία» και την «εμπέδωση», φυσικά με πιο ελεύθερους, «καλοκαιρινούς» τρόπους!

Μπορείτε, π.χ. να του αναθέσετε να γράφει τη λίστα για τα ψώνια, να προσθέτει τις τιμές των αγορών σας στο μανάβη, να φτιάξει καρτέλες με το όνομα κάθε φυτού στις γλάστρες του κήπου ή να παίξετε στην παραλία, γράφοντας λεξούλες στην άμμο ή «προσθαφαιρώντας» βοτσαλάκια.

Επιπλέον, καθώς τα παιδιά είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία, αξιοποιήστε το χρόνο που περνούν στον υπολογιστή με εκπαιδευτικά παιχνίδια που θα κάνουν τη μάθηση διασκέδαση!

Κεντρικής 13, Βέροια
Τηλ.:   23310 72 2 20

Χριστίνα Γαϊτάνου 
Ψυχολόγος  BSc   /  Ειδική Παιδαγωγός MSc
Επιστημονική Διευθύντρια Dyslexia-Centers - Pavlidis Method


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ