Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τελευταίο κουδούνι με μπουγελώματα στη Βέροια!

Το τελευταίο κουδούνι χτύπησε την Τετάρτη για όλα τα Δημοτικά Σχολεία, σημαίνοντας το τέλος μιας ακόμα σχολικής χρονιάς και το τέλος του πρωινού ξυπνήματος! Από σήμερα ξεκινάει η ξεγνοιασιά, χωρίς διαβάσματα, χωρίς βιβλία και τσάντες, με τους μαθητές να έχουν να προγραμματίσουν μόνο το παιχνίδι τους και τις καλοκαιρινές τους διακοπές, πριν ο Σεπτέμβρης τους... χτυπήσει ξανά την πόρτα. Και τι σημαίνει τελευταία ημέρα στο σχολείο; Σημαίνει μπουγέλο, ένα έθιμο που όσο περνούν τα χρόνια βέβαια, χάνεται πίσω από τις νέες συνήθειες των μαθητών.

Φέτος, όσοι μαθητές το τήρησαν, το έκαναν με τον παραδοσιακό τρόπο, βρύση, καθώς τα συντριβάνια της πόλης μας -που λειτουργούσαν ως αυτομπουγέλωμα τα τελευταία χρόνια- δεν λειτουργούσαν, οπότε η σακούλα και το μπαλόνι πήγε σύννεφο! Μέσα και γύρω από τις αυλές των δημοτικών σχολείων της Βέροιας, ή σε όποιο σημείο της πόλης υπάρχουν βρύσες, έβλεπες παντού νερά και πιτσιρίκια να κυνηγιούνται και να ξεπατώνονται στις τσιρίδες και τα γέλια, ενώ όλο και από καμία... ξώφαλτση έτρωγε και κανένας περαστικός, καθώς τα μπαλόνια με το νερό έσκαγαν δίπλα του.

Καλό καλοκαίρι παιδιά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ