Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στη Νάουσα το Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων

Ο Σύλλογος Βλάχων Νάουσας θα διοργανώσει το 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στη Νάουσα το τριήμερο 8, 9 και 10 Ιουλίου 2022, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας. Το Αντάμωμα αυτό έχει σκοπό να θυμίσει στους παλιούς και να μάθει στους νέους την αγάπη για τα ήθη και έθιμα αλλά και την παραδοσιακή μουσική, όπως επίσης και την ανιδιοτελή προσφορά του προς τον τόπο που ζούμε.

13 σχόλια:

  1. Η Νάουσα πάντα πρωτοστατεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα κατέβουν και αυτοι απο το Σέλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν είμαι από το Σέλι ο σύλλογος Βλάχων Νάουσας που διοργανώνει το αντάμωμα 9 στα 10 μέλη του είναι από το Σέλι.χαχαχα!!!!!φιλικά σας το λέω για να μην εκτιθεστε με αυτά που γράφετε🙂🙂🙂

      Διαγραφή
    2. Μα οι Ναουσαίοι στο Σέλι πάνε....300 σπίτια είναι το σπίτια Ναουσαίων επάνω...10 φορές περισσότερα από ότι στους οικισμούς γύρω από τα Πηγάδια...οι Ναουσαίοι αγαπάνε Σέλι.

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραία! Χωρίς τα βαμμένα νύχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχεδίων Όλες οι γυναίκες πλέον έχουν βαμμένα νύχια.Και αν όχι σε εκδηλώσεις όλες τα βάφουν με απειροελάχιστες εξαιρέσεις.Και ήρθε η ώρα να μάθετε επιτέλους ότι σας κρυβαν τόσα χρόνια...........(ΝΤΑΝΤΑΝΤΑΝ!!!!)...............Και οι Ναουσαιες βλαχες βάφουν τα νύχια τους!!!!!!!!!Και κατά κανόνα οι βλαχες σε όλη την Ελλάδα φημίζονται για το πόσο περιποιημένες και όμορφες είναι!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Το όνομα Νιάουστα είναι βλάχικο.΄΄Νιάου στα΄΄ σημαίνει το μέρος όπου το χιόνι δεν λειώνει. Είχαν παρατηρήσει ότι στη Βέροια και το Ρουμλούκι έλειωνε σχετικά γρήγορα, ενώ εκεί όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναγία μου άλλο κακό να μη μας βρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Νάουσα είναι και πάλι μπροστά από τη Βέροια , την ...πρωτεύουσα του Νομού. Αυτό και ας σκεφτούμε καλά την επόμενη φορά ποιους δημοτικούς άρχοντες θα αναδείξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο στους Νουσαίους που έχουν στο πετσί τους την παράδοση. Θα είμαι εκεί αν και μη βλάχος να χαρώ και εγώ τις όμορφες εκδηλώσεις ως φόρο τιμής και για το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ