Quantcast

http://picasion.com/

Άρχισε στη Βέροια η δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Αβραμίδη

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Βέροιας δικάζονται σήμερα ένας προπονητής και ο υπεύθυνος του Δημοτικού Σταδίου για το σοβαρό τραυματισμό του 17χρονου δεκαθλητή Γιάννη Αβραμίδη που προπονούνταν τότε στο άλμα επί κοντώ. Ο αθλητής σε μια προσπάθεια πέρασε τον πήχη κι έπεσε στο στρώμα, το οποίο αντί να απορροφήσει την πτώση, τον εκτίναξε με αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι στις ακάλυπτες βάσεις, στους γυμνούς και χωρίς καλύμματα στυλοβάτες.

Έκτοτε ο ίδιος και η οικογένειά του προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα υγείας του που προήλθαν από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη.

Τα πέντε χειρουργεία που ακολούθησαν το ένα μετά το άλλο ήταν κρίσιμα, ζωτικής σημασίας, ενώ η ζωή του, για μεγάλο χρονικό διάστημα κρεμόταν από μία κλωστή καθώς παρέμεινε πάνω από 20 μέρες στην εντατική. Αφού διέφυγε τον κίνδυνο, πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα σε κέντρα αποκατάστασης στην Ελλάδα, ενώ για εξειδικευμένη μετεγχειρητική αποθεραπεία κατέφυγε σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.

«Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν μιλάει» λέει η μητέρα του Βάΐα Αβραμίδου. “Επικοινωνούμε ηλεκτρονικά μέσω τάμπλετ. Κάνει και 2-3 βήματα και αυτό είναι όλο”. Η μητέρα του που κάνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα ώστε να μη συμβεί ανάλογο περιστατικό σε κανένα άλλο παιδί.

 

8 σχόλια:

  1. Επειδή τα γεγονότα είναι σοβαρά , θα παρακαλούσα να κάμνετε αναφορά το όνομα του προπονητή , του αντιδημάρχου και τους υπεύθυνους υπαλλήλους , για μια καλή και ουσιώδη έρευνα των ειδήσεων . Μη διαγράφετε τα λεγόμενα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όλα αυτά τα "μικρομάγαζα" που αυτοαποκαλούνται αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία ας μπει επιτέλους ένα φρένο, αν πάλι θέλουν να υφίστανται ας φροντίζουν τουλάχιστον να έχουν όλες εκείνες τις υποδομές που χρειάζονται για να είναι τουλάχιστον ασφαλή τα παιδιά που προπονούν.Όχι εκπτώσεις στο βωμό του χρήματος. Όσο για εμάς τους γονείς πριν εμπιστευθούμε το παιδί μας κάπου, ας κάνουμε έναν εξονυχιστικό έλεγχο στις συνθήκες άθλησης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΩΘΕΝ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ουτε θα ιδρωσει ο ηθικος αυτουργος (το υπουργειο αθλητισμου), σταγονα στον ωκεανο το ΕΑΚ της Βεροιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς, οι Δήμοι χωρίς την στήριξη του κράτους δεν μπορούν να συντηρήσουν αυτούς τους αθλητικούς χώρους τέτοιων διαστάσεων και απαιτήσεων, γιαυτό μέχρι ν' αφυπνιστεί η πολιτεία καλύτερα να σφραγιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο ενός έτους φυλάκιση ??? , είναι η απόφαση του δικαστηρίου. Ο νεαρός μια ζωή θα είναι σε
    " φυλακή" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι περισσότεροι <> του ΕΑΚ είναι συνταξιούχοι, πρώην γυμναστές και δουλεύουν μαύροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κακως μεταβιβασαν ετσι στους Δημους τοσες αρμοδιοτητες (γενικα), κακιστα οι Δημοι τις "αποδέχτηκαν" με αυτές τις ελάχιστες εως ανύπαρκτες δυνατότητες που έχουν.
    Σε καθε περιπτωση ομως ολοι λενε και περηφανεύονται οτι πετυχαν ή ενισχύουν την... αποκέντρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ