Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Senior Pablo επιτέθηκε, αλλά ο Ταουσιάνης αμύνθηκε με σθένος

Η μάχη των πάγκων
Η Βέροια του Παύλου Δερμιτζάκη, ήταν σαφώς καλύτερη στον επαναληπτικό αγώνα μέσα στη Λειβαδιά. Ξεκίνησε δυναμικά, απείλησε σοβαρά σε 2 περιπτώσεις (πάλι δυστυχώς με όχι ιδανικά τελειώματα), κάνοντας τον Λεβαδειακό να προσπαθήσει πολύ για να ισορροπήσει. Για την ακρίβεια κατάφερε να ισορροπήσει με τρομερή αμυντική οργάνωση που βασιζόταν στις αλληλοκαλύψεις και με τον παίκτη κλειδί του άξονα, τον Μεχία, ο οποίος δεν άφησε καμία μεταβίβαση των φιλοξενούμενων να έχει επιτυχία. Πανταχού παρών! Και φυσικά και στην οργάνωση του παιχνιδιού των Βοιωτών από χαμηλά, ήταν και πάλι ο μαέστρος.

Η «Βασίλισσα» βλέποντας πως το σκορ είναι 0-0, μετά το 65' αποφάσισε ορθά να παίξει παιχνίδι κατοχής, έκλεισε τους γηπεδούχους στο αμυντικό του 3ο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους να δημιουργήσει απέναντι στην πολύ καλή άμυνα της Λειβαδιάς.

Έτσι, στο threshold έχουμε μια καλύτερη σε γενικές γραμμές Βέροια, η οποία έκανε 3 αξιόλογες φάσεις, αλλά όπως προείπαμε αδικείται από το 1-0 λόγω των κακών τελειωμάτων. Οι Βοιωτοί αμύνθηκαν πολύ καλά, αλλά επιθετικά δεν έκαναν φάσεις, με εξαίρεση το γκολ του Μπαρμπόσα στο τέλος, αφού ολόκληρη η Βέροια ήταν ανεβασμένη ψηλά.

Το ματς δυστυχώς χαρακτηρίστηκε από την μπούκα μερίδας των οπαδών πριν τη λήξη, εκ των οποίων ο ένας χτύπησε τον Πεταυράκη. Εικόνες που δεν αρμόζουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Επιτέλους να μεριμνήσει η πολιτεία με πραγματικό πλάνο εξάλειψης τέτοιων φαινομένων.

Ας δούμε λοιπόν τις κινήσεις των δύο πάγκων με την υπογραφή του Βασίλη Αλαμπορινού...

★ Παύλος Δερμιτζάκης

Αυτή τη φορά, ο coach παρέταξε μια ομάδα η οποία είχε λογική βάση και όχι το κόλπο που δεν έπιασε με τον Κάτσε αριστερό χαφ, όπως στο 1ο ματς. Αλλά πήγε πάλι σε βασικό σχηματισμό θέσεων το 4-4-2 , αυτή τη φορά όμως με Φοφανά στην πτέρυγα και τον Μούργο από την άλλη. Όμως, όπως σκεφτόμουν και πριν το ματς, θα είχαμε ένα θέμα στον άξονα μ' αυτόν τον δαίμονα που λέγεται Μεχία και που ουσιαστικά εξουδετέρωσε τα πάντα εκ του άξονα.

Στην επιθετική οργάνωση, οι συνήθεις σχηματισμοί που είδαμε, ήταν το 4-2-4 και το 2-1-4-3. Αμυντικά μείναμε όπως πάντα στο 4-4-2.

Πάντως στο 2ο μέρος κι ενώ η Βέροια ανέβηκε και προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με πλαγιοκοπήσεις αφού από τον άξονα δεν έβγαινε, δεν κατάφερε όμως να αξιοποιήσει κάποια κενά που δημιουργήθηκαν ή να μπορέσει να κάνει τελικές.

Εδώ έχω την ένσταση μου. Όλα καλά, αλλά από τη στιγμή που δεν έβγαινε παραγωγικά κάτι, το λογικό θα ήταν να ρισκάρει να αλλάξει επιθετικό σχηματισμό και τρόπο ανάπτυξης, αφού το build up από χαμηλά και η ατέλειωτη κυκλοφορία της μπάλας έξω από την αντίπαλη περιοχή χωρίς σουτ, δεν απέδιδε επί αρκετά λεπτά.

Στο τέλος, η ομάδα του ανέβηκε πολύ ψηλά και φυσιολογικό ήταν σε μια φάση transition να δεχθεί το γκολ. Από δω και πέρα, ο Καβαλιώτης τεχνικός θα καταστρώσει τα πλάνα του για τα ματς με τη Λαμία.

★ Γιάννης Ταουσιάνης

Από τη μια ήταν τυχερός που δεν δέχθηκε γκολ και στα 2 ματς, αλλά από την άλλη είδαμε μια ομάδα με πολύ καλό πλάνο αναχαίτισης. Πράγμα το οποίο τον οδήγησε να πάρει δύο νίκες, απέναντι σε μια επίσης μεγάλη δύναμη, όπως η Βέροια.

Παρέταξε την ομάδα του με βασικό σχηματισμό οργάνωσης το 4-2-3-1 , που κατά την επιθετική γινότανε κυρίως 3-1-4-2, 3-4-3 και σε στιγμές το 4-1-2-3. Κατά την αμυντική οργάνωση ήταν 4-4-1-1 και προς το τέλος 4-1-4-1.

Οι αλληλοκαλύψεις που προσέφεραν οι παίκτες του ήταν πολύ καλές και διαχειρίστηκε πάλι με παρόμοιο τρόπο όπως στη Βέροια το υλικό του, αλλάζοντας παίκτες σχετικά νωρίς για να προσδώσει στην ομάδα του συνέχεια στο physical mentoring, τέτοια ώστε να συνεχίσει να αμύνεται με σθένος, με κουμπωμένη οργανωμένη άμυνα μέχρι τελικής πτώσης. Και μπροστά ό,τι βγει.

Έτσι, προς το τέλος του αγώνα, η ο ομάδα του κατάφερε να σκοράρει κιόλας στη μοναδική καθαρή φάση τελειώματος με τον πανύψηλο Μπαρμπόσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ