Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νταμπλούχος, αήττητος και στη Γ' Εθνική ο Τριπόταμος

Δείξε Πρόεδρε στους Άραβες της Paris St. Germain πώς γίνoνται οι ομάδες
Αν έλεγε κάποιος μέχρι πριν 2 χρόνια ότι η ομάδα του Αστέρα Τριποτάμου θα έπαιζε σύντομα στη Γ' εθνική κατηγορία, σίγουρα θα τον κοιτούσαν όλοι με απορία. Κι όμως, η διοίκηση του Γιώργου Τσαχουρίδη, δουλεύοντας νυχθημερόν και στελεχώνοντας την ομάδα κατάλληλα, κατόρθωσε μέσα στην τρέχουσα σεζόν, να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α' ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, να σηκώσει το κύπελλο και να είναι 1ος με διαφορά και στα Play off που τον οδήγησαν ήδη στα σαλονάκια της Γ εθνικής κατηγορίας της ΕΠΟ.

Γράφει ο Βασίλης Αλαμπορινός...

Ο Αστέρας Τριποτάμου ανεβαίνει επίπεδο. Ένα χωριουδάκι λιγοστών κατοίκων, με λιγοστούς φιλάθλους της ομάδας, όπου όμως σίγουρα κερδίζει σιγά-σιγά δεκάδες φιλάθλους που παρακολουθούν και θαυμάζουν αυτόν τον μικρό άθλο.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως από τη στιγμή που τελικά παρέμεινε στην κατηγορία κι ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, η Ημαθία θα εκπροσωπείται από 2 σωματεία! Πράγμα που σημαίνει ότι καλό είναι να υπάρχει και η γενική στήριξη για το καλό του ποδοσφαίρου του Νομού μας.

Η διοίκηση έκανε τη διαφορά, καθώς επενδύθηκαν πολλά χρήματα για τα δεδομένα της κατηγορίας, ώστε να πραγματοποιήσει τις μεταγραφές αεροδρομίου και οι περισσότερες, αν όχι όλες, βοήθησαν με ουσία, ώστε ο Τριπόταμος να ανέβει αυτό που λέμε τρένο.

Στα του σημερινού αγώνα τα τεκταινόμενα, έχουμε να πούμε πως σε γενικές γραμμές η ανερχόμενη δύναμη της Ημαθίας, είχε στο χόρτο χαοτική διαφορά με την ομάδα της ΑΟ Χανιώτης από τη Χαλκιδική, κερδίζοντάς την με 3-0, σκορ που αντανακλά πλήρως την εικόνα του αγώνα. Να φανταστούμε πως ο αντίπαλος από τη Χαλκιδική, έχει τους ίδιους στόχους για άνοδο. Κι όμως δεν υπήρχε στο γήπεδο εκτός από το ανασταλτικό κομμάτι, όπου και με λίγη τύχη κατάφερε να κρατήσει το σκορ σχετικά χαμηλά.

Και στο 1ο, αλλά και στο 2ο ημίχρονο, ο Αστέρας Τριποτάμου ήλεγχε το παιχνίδι με επιθετική ανάπτυξη, κλείνοντας τη Χανιώτη στο αμυντικό της 3ο, θέτοντας την υπό μεγάλη πίεση και βγάζοντας κατά μεγάλα διαστήματα την ποιότητα που διαθέτει. Ιδιαίτερα από το 35ο μέχρι το 45ο και από το 50ο έως το 65ο λεπτό, η ομάδα του Αστέρα έπαιξε ποδόσφαιρο συνδυασμών κατά την επιθετική οργάνωση που σίγουρα δεν αρμόζει στο τοπικό.

Ο ΑΟ Χανιώτης αν και προσπάθησε πολύ να αμυνθεί σαν λεωφορείο Double decker του Λονδίνου, λύγισε και μάλιστα δεν δημιούργησε σχεδόν τίποτα στο επιθετικό κομμάτι. Η κατοχή της μπάλας υπέρ του Αστέρα, θα πρέπει να είναι της τάξης 75-80% από μια πρόχειρη ματιά.

Οι σπουδαιότερες φάσεις του αγώνα ήταν:

• Στο 13', ωραίο διαγώνιο σουτ του Μετάι όπου ο Νταμπός με τα άκρα των δακτύλων έδιωξε σε κόρνερ.

• Στο 14', ο προωθημένος Μπαλάφας έστειλε τη μπάλα με το κεφάλι άουτ σε κενή εστία !

• Στο 42', η γκολάρα με κίνηση κλασσικού πλαγίου επιθετικού με ανάποδο πόδι από τον Αχαλινόπουλο, ο οποίος με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0.

• Στο 51', ανάποδο ψαλίδι του Μπαλάφα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

• Στο 70', ωραίο σουτ του Μετάι με το αριστερό, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έπειτα από κακή αμυντική λειτουργία της Χανιώτης, γράφοντας έτσι το 2-0.

• Στο 80' έγινε η μοναδική επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην περιοχή του Τριποτάμου, αλλά το σουτ του Παχούμη, έφυγε εκτός της εστίας του Κύρου.

• Στο 90', λίγο πριν τη λήξη το 3-0 έγινε από τον Μπρεγκου, έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια του Σοφιανίδη.

Ώρες ώρες, η φάση ήταν λες και έπαιζες Subuteo και σηκώνεις τη μια πλευρά κολλώντας τη μπάλα στην αντίπερα όχθη. Κάπως έτσι θα πούμε χαριτολογώντας.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αστέρα Τριποτάμου και του ευχόμαστε καλή δύναμη, υγεία και ανάλογη πορεία και στη Γ' εθνική.

3 σχόλια:

  1. Δεν παίζει ούτε ένας κάτοικος τριποταμου,αγωνίζονται στο μακροχωρι,Αλλά κατά τα άλλα τον άθλο τον έκανε το χωριό....συγχαρητήρια για την άνοδο αλλά ας βλέπουμε και την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΡΙΠΟΤΑΜΑΡΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ