Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σας περίσσεψαν κατσικάκι και κρέατα από το Πάσχα; Φτιάξτε γκιούλμπασι στη λαδόκολλα

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Το γκιούλμπασι είναι ένα πιάτο με αδιαμφισβήτητες καταβολές εξ Ανατολών... Αποτελείται από κομμάτια ψαχνού κρέατος, βασικά αρνιού αλλά και συχνά ανακατεμένο με άλλα είδη κρέατος, τα οποία, συνήθως με προσθήκη κάποιου τυριού, ψήνονται αργά μέσα σε λαδόκολλα. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε το νοστιμότατο αυτό κρεατοέδεσμα, αφού όλο και λίγο αρνάκι θα σας έχει περισσέψει στο ψυγείο, λίγο χοιρινό ή μοσχάρι. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

500γρ κρέας από κατσικίσιο μπούτι
500γρ χοιρινό μπούτι
500γρ μοσχαρίσιο χτένι
2 μεγάλα κρεμμύδια
300γρ κεφαλοτύρι
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 πράσινες πιπεριές
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. τριμμένο πιπέρι, αλάτι
1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
1/2 φλ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

Κόβουμε όλα τα κρέατα σε κύβους μετρίου μεγέθους, καθώς και το τυρί.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τις πιπεριές σε ροδέλες και τέλος τα σκόρδα.

Αλατωπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.

Στρώνουμε σταυρωτά 2-3 λαδόκολλες, βάζουμε μέσα το μίγμα του γκιούλμπασι και περιχύνουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά την λαδόκολλα, τοποθετούμε σε μια γάστρα και καπακώνουμε. Αν δεν έχουμε γάστρα, σε ταψί το οποίο τυλίγουμε και αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο.

Μετά από 45΄ κατεβάστε την θερμοκρασία στους 170°C και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμη δύο ώρες.

Βγάζουμε το γκιούλμπασι από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα περίπου. Ξετυλίγουμε προσεκτικά την λαδόκολλα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ