Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος τραγουδά ποντιακά μέσα στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα

Και η ποντιακή λύρα αντηχεί στα βάθη των αιώνων

Για τις υποθέσεις της Μακεδονίας και του Ποντιακού Ελληνισμού ο Παύλος δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Υπήρξε ο ιεράρχης με τις μεγαλύτερες ευαισθησίες σ' αυτά τα θέματα. Μαχητής, διαπρύσιος κήρυκας και αγωνιστής στη Βόρεια Ελλάδα. Ντόμπρος και ευθύς. Απλός, χωρίς φανφάρες. Με έργο ουσιαστικό. Πρακτικό μυαλό που είχε βαθιά πίστη. Γέννημα θρέμμα από τα χώματα της Μακεδονίας, τη Βέροια, ο κατά κόσμον Αλέξανδρος Αποστολίδης αγάπησε και έδινε τα πάντα για τα δίκαια των Ποντίων, τη Μονή Σουμελάς και την πατρίδα.

Συγκλονιστική ήταν δε η στιγμή όταν στις 15 Αυγούστου 2010, ο μακαριστός Δέσποτας τραγουδά ένα παμπάλαιο ποντιακό τραγούδι, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, και η λύρα αντηχεί πάλι στην Παναγιά Σουμελά του Πόντου…

Δείτε το video:



Πηγή

5 σχόλια:

  1. Μετά τον Χριστόδουλο δεν είχαμε ποιμενάρχες για πολλά χρόνια , μύγα μες στο γάλα ο Μακαριστός Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να βρεθεί ένας ποντιοφωνος ιεράρχες να τον διαδεχθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψάξτε στα δηκαστηρια ποιος άλλος εκπροσωπος του ΘΕΟΥ έκαμε μυνησεις στους ας πομε και λάθος πιστούς.Ο καθρέπτης της ψυχής είναι ο ποιο ειλικρινής.Με Αγάπη. Χωρίς δόλο.Α ληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ