Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τώρα θα δείτε ποια είναι η Βέροια - Οι 4 λόγοι που χάσαμε

Με συνταγή «Φενέρμπαχτσε» πάμε να πατήσουμε τα 40 παλικάρια
Δεν απογοητευόμαστε, ούτε μας παίρνει από κάτω. Πάμε στην Λιβαδειά να πατήσουμε τα 40 παλικάρια. Το πιστεύω ακράδαντα πως η «Βασίλισσα», τώρα που θα κληθεί να παίξει τα ρέστα της, τώρα που είναι με την πλάτη στον τοίχο, τώρα που οι αντίπαλοι έχουν εφησυχαστεί, λόγω της νίκης τους μέσα στη Βέροια, η ομάδα μας μπορεί να κάνει την ανατροπή! Τώρα θα δείτε ποια πραγματικά είναι η «Βασίλισσα» και τι βαριά φανέλα κουβαλάει.

Είμαι σίγουρος πως αυτήν την στιγμή, τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες έχουν σκυλιάσει και ο πληγωμένος εγωισμός τους θα αποδειχθεί το «όπλο» για την ρεβάνς στην Λιβαδειά. Είναι σκασμένοι από την ήττα και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Αυτό το 0-1 έγινε μπροστά σε 5.000 φιλάθλους και αυτό πόνεσε ακόμα πιο πολύ! Είναι πλέον ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας! Ξεφεύγει από τα στενά όρια του παιχνιδιού. Είναι πλέον... ο θάνατός σου, η ζωή μου»!

Η μπάλα είναι ένα αντρικό σπόρ και παίζεται από εκείνους που έχουν balls. Τώρα, οι παίκτες της Βέροιας καλούνται να πάνε να δώσουν την μάχη της ζωής τους και να πεθάνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να πάρουν την πρόκριση. Μα την Παναγιά, δεν είχα σκοπό να κατέβω στην Λιβαδειά, αλλά έτσι όπως πήγε το πράγμα, θα είμαι ο πρώτος που θα κάνω αυτά τα 400 χιλιόμετρα. Το χρωστάμε στους ευατούς μας, το χρωστάμε στην ιστορία μας, το χρωστάμε σε εκείνους τους μάγκες που έφυγαν από την ζωή, αλλά μας κοιτούν από ψηλά!

Αρχικά, πάμε να εξηγήσουμε τους 4 λόγους που η Βέροια έχασε το ματς με 0-1:

«Άγχος, νευρικότητα, λάθος χειρισμοί του Δερμιτζάκη και μέτρια απόδοση των παικτών» ήταν οι 4 βασικοί λόγοι που η Βέροια έχασε το ματς με τον Λεβαδειακό.

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς και μπροστά σε τόσο κόσμο, το άγχος κυρίευσε τους παίκτες. Από την στιγμή που δεν ήρθε το γκολ στο πρώτο 30 λεπτο (η Βέροια ήταν σαφώς καλύτερη και έχασε 2-3 κλασικές ευκαιρίες), άρχισε σταδιακά να έρχεται το στρές. Από την στιγμή που φάγαμε το γκολ, οι ποδοσφαιριστές μας, βραχυκύκλωσαν! Έβγαλαν εκνευρισμό. Το έβλεπες στις λανθασμένες πάσες στα δύο μέτρα.

Πάμε τώρα στον Στρατηγό Pablo. Μιλάμε για τον κορυφαίο προπονητή της Super League 2. Aκόμα και να μην ανέβουμε κατηγορία, αυτό δεν αλλάζει. Την ομάδα την πήγε τρένο! Δεν θα βγάλουμε συμπεράσματα από 1 ή 2 ματς. Η Βέροια βρήκε τον καπετάνιο της! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι και αλάνθαστος. Άλλωστε και ο ίδιος σαν άνθρωπος δέχεται την καλοπροαίρετικη κριτική για αυτό και του βγάζω το καπέλο. Και εξηγούμαι: 
  1. «Πού πας ρε Pablo με τον Κάτσε 76 ολόκληρα λεπτά στα εξτρέμ»; 
  2. «Γιατί δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό ο Φοφανά»; 
Δύο ερωτήσεις που με βασάνιζαν όλο το ματς. 32 αγωνιστικές  παίζεις με δύο κόφτες Οικονόμου-Γαβριηλίδη, δύο εξτρέμ Φοφανά και Μούργο και επίθεση Πασά και Γιακουμάκη. Τώρα γιατί το άλλαξες; Στο πιο κρίσιμο ματς πήγες να κάνεις αλχημεία και να παίξεις με τρείς κόφτες που ποτέ δεν έχουν παίξει μαζί. Σίγουρα έκανες τις δοκιμές σου, αλλά μπροστά σε μια ολόκληρη σεζόν, τι να σου κάνουν οι δοκιμές λίγων ημερών...

Το καταλαβαίνω πως είχες τακτική προσέγγιση, να ελέγξεις το κέντρο και να προσέξεις τα μετόπισθεν και επιπλέον πόνταρες στην εμπειρία του Κάτσε. Αλλά διαφωνώ! Παίζεις εντός έδρας, έχεις 5.000 «Μουτζαχεντίν», πάτησέ τους. Βάλε το γκολάκι σου και μετά γύρνα το σύστημα σε 5-4-1, όπως έχεις κάνει τόσες και τόσες φορές στο πρωτάθλημα. Και οι πρώτες αλλαγές σου αντί να είναι ο Φοφανά και ο Πόζογλου, εσύ μου βάζεις τον Ορφανίδη και τον Μπλέτσα. 

Και πάμε τώρα στους παίκτες. Όπως είπα παραπάνω, δεν τράβηξαν τα γερά χαρτιά της Βέροιας. Για πρώτη φορά το αμυντικό δίδυμο Μαραγκός-Σκόνδρας είχαν πολλά προβλήματα με τον επιθετικό του Λεβαδειακού. Καλός παίκτης αυτός ο Μυτίδης! Στα χαφ μεταξύ Οικονόμου και Γαβριηλίδη υπήρχε νευρικότητα. Από την άλλη πλευρά, ο Μούργος μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι. Τα πρώτα 30 λεπτά πετούσε φωτιές έξω δεξιά. Μόλις όμως το πήρε χαμπάρι ο αντίπαλος προπονητής (έβλεπε πως ο Κάτσε δεν ήταν απειλή από την άλλη πλευρά) τον μπλόκαρε με διπλομαρκαρίσματα. Τέλος, ο Πασάς δεν ήταν το «κανόνι» που θαυμάσαμε όλο το πρωτάθλημα. Ήταν εκτός ρυθμού, δυστυχώς δεν του βγήκε το παιχνίδι, όπως θα ήθελε. Αλλά κι αυτός, δίχως αριστερό εξτρέμ να βοηθάει, δεν τροφοδοτήθηκε, όσο στα άλλα ματς.

Στρατηγέ Pablo, το έχεις ξανακάνει με τον ΠΑΟΚ μέσα στην «Φενέρμπαχτσε», μπορείς να το ξανακάνεις τώρα! Πήγες μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ντόπαρες την ψυχολογία των παικτών σου, παρέδωσες μαθήματα τακτικής και πήρες μια ιστορική πρόκριση στο «Σούκρου Σαράτσογλου» που μνημονεύεται ακόμα και σήμερα! Ήρθε η ώρα να επαναλάβεις τον άθλο σου. Επειδή σε ξέρω πολύ καλά, είμαι σίγουρος πως θα τινάξεις την Λιβαδειά στον αέρα. 

11 σχόλια:

  1. Από τα καλύτερα άρθρα σου Κατάσκοπε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΠΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ ΟΛΕ, ΟΛΕ ΟΛΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το φοβήθηκε το ματς ο Δερμιτζάκης και το πλήρωσε, ας ελπίσουμε στον Λεβαδειακό να κάνει την ανατροπή........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως έτσι! Ο Λεβαδ. Είχε καλύτερο στήσιμο ,τρεξίματα κ κλείσιμο χωρων

      Διαγραφή
  4. Κατάσκοπε έχεις καταντήσει ΓΡΑΦΙΚΟΣ! Εισαι ο προπονηταρας του καφενείου, μόνο για εκεί κάνει ΑΣΧΕΤΕ και ΑΜΠΑΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι στη Λειβαδιά όπως παλιά ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΓΕΡΑ Α ΕΘΝΙΚΉ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι στη Λειβαδιάαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ανάλυση ήταν απλή τα είδαμε όλα αυτά στο γήπεδο και εγώ τα θεωρώ τραγικά λάθη, τραβούσα τα μαλλιά μου (ο ΠΑΟΚ που κολλάει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα.Αυτό ακριβώς έγινε.Καλος προπονητής ο Δερμιτζάκης αλλά συντηρητικός.Ο παλιός του βοηθός του έβαλε τα γυαλιά. Ο τρόπος που έπαιξε ήταν σαν να παίζαμε εκτός έδρας στη Λιβαδειά και όχι στην έδρα μας. Σε ένα γήπεδο που μπορούσε να δώσει περισσότερη ώθηση στους παίκτες αν παίζαμε επιθετικά και κάναμε ευκαιρίες. Ο κάτσε συγκριτικά με προηγούμενες εμφανίσεις του ήταν πολύ καλύτερος σε καμία όμως περίπτωση για να παίξει σε αυτή τη θέση και σε αυτό το παιχνίδι.Πώς να κάνουμε ευκαιρίες χωρίς αριστερό χαφ.
    Αναρωτιόμουν γιατί δεν βάζει ο τον Φοφανά.
    Οι άλλοι στην κερκίδα μου λέγαν πως είναι τραυματίας. Ο Ορφανίδης εκτός από το παιχνίδι εκτός έδρας με τον πανσερραϊκό σε καμία άλλη περίπτωση δεν βοήθησε ουσιαστικά. να κάνουμε παιχνίδι. Στα δύο τελευταία παιχνίδια που είχε μεγαλύτερη συμμετοχή η μπάλα γύριζε συνεχώς πίσω. Δεν είχαμε στον πάγκο εναλλακτικές λύσεις. Η Βέροια έβγαλε όλο το πρωτάθλημα ουσιαστικά με 13 παίκτες. Αυτοί σήκωσαν το βάρος. Έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής σε Μπλέτσα,Καπνίδη,Κοατενγκ , Παπαχρήστο, Δημόπουλο όχι εις βάρος των βασικών αλλά κάνοντας rotation. Έτσι θα ήταν ξεκούραστοι οι βασικοι και πανέτοιμοι οι υπόλοιποι.. πέρα από τη βασική τετράδα των Χαφ Γαβριηλίδη Οικονόμου Μούργο Φοφανά ή Ποζογλου χρειαζόμασταν άλλους δύο καλούς επιτελικούς και όχι τον κάτσε που ήταν ανέτοιμος έστω και αν μας έχει δώσει 2-3 γκολ με φάουλ. Τέλος πάντων. Την Κυριακή είναι η μεγάλη ευκαιρία με καλή παρουσία να νικήσουμε τον Λεβαδειακό που είχε στις τάξεις του εφτά ξένους παίκτες. Καλό για αυτόν όχι όμως και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία καλή Βέροια δεν φοβάται κανέναν. Διώξε το άγχος που είχατε μέσα στην έδρα μας. Παίξτε δυνατά και έξυπνα. Όχι συντηρητικά, έξυπνα. Δείτε σε βίντεο παιχνίδια του Λεβαδειακού. Προπονητής και παίκτες. Βρείτε τα δυνατά
    και αδύνατα σημεία του. Ο προπονητής μας είναι άξιος μας έβγαλε πρώτους. Όταν ομως πρέπει να ρισκάρει να ρισκάρει. Η κριτική σε όλους είναι καλοπροαίρετη.ΖΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με Μαραγκό αρχηγό δε μπορείς νσ πας Α' Εθνική

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ